Tisvilde Strand – det nordsjællandske badeparadis

Nordsjællands berømte badeby har en dejlig strand

Tisvildeleje er en af Danmarks mest populære badebyer. I sommermånederne er der rigtig mange mennesker, hvor man på varme dage hverken komme frem eller tilbage i byen.

Tisvildeleje er som en magnet på ferieglade byboere, hvor bohemetyper, kunstnere og sommerhusgæster møder hinanden i et overraskende vellykket mix.

Tisvildeleje går for at være lidt mondæn, men alligevel er atmosfæren frisindet og helt nede på jorden. Den nordsjællandske badeby er nemlig for alle, der bare elsker den danske sommer med alt hvad den har at byde på.

Overnatning i Tisvildeleje

I Tisvildeleje og omegn er der masser af muligheder for overnatning. Du kan campere, booke et bed & breakfast eller leje et af de utallige sommerhuse, der fås i alle størrelser.

Skal du besøge Tisvildeleje i skolernes sommerferie, er det om at være tidligt ude for at sikre dig det hus, du gerne vil have. Vil du være sikker på at bo godt, så tjek dette anmelderroste hus, der har plads til seks personer.

Hotel, hytter og bed & breakfast

Tisvildeleje har faktisk også et par hoteller – f.eks. Tisvildeleje Strandhotel og Helenekilde Badehotel. Billigere alternativer er f.eks. Danhostel og Sankt Helene Feriecenter. På Tisvildeleje Camping kan du booke hytter med plads til seks personer, mens et af områdets bedste steder at bo er det anmelderroste Bed & Breakfast du Nord.

Spisesteder i Tisvildeleje

Også om aftenen er der liv og glade dage i Tisvilde. Her er flere gode restauranter og caféer, men selvfølgelig også en stribe pizzeriaer og fastfood-steder. Har du ikke nok i byens spisesteder, så ligger der i omegnen adskillige andre muligheder i f.eks. Gilleleje og Asserbo/Liseleje.

De bedste spisesteder i Tisvildeleje ifølge Tripadvisor:

1. Restaurant Kongernes Tisvildeleje – (dansk, nordisk)
2. Five Seasons (japansk/sushi)
3. The Little Café (cafémad/europæisk)

De bedste spisesteder i omegnen ifølge Tripadvisor:

1. Tinggarden (dansk, fransk, gourmet)
2. Rabarbergaarden (dansk, nordisk, økologisk)
3. H.C. Andersen Huset (dansk, fransk)

Musikfestivalen “Musik i Lejet” afholdes i uge 29. Festivalen er de senere år blevet rigtig populær, og du skal være hurtig for at få en billet. Er du ikke interesseret i festivalen, kan det være en god idé at besøge Tisvildeleje en anden uge.

Stranden

Stranden i Tisvilde er lang, og selvom der ved p-pladsen er mange mennesker, så er det bare om at gå mod vest til der bliver lidt længere mellem badegæsterne. Stranden er med sand, men her og der er der områder med sten. Tisvildes strand er lavvandet og perfekt for børn.

Ved p-pladsen, hvor der er iskiosk og toiletter, kan man se de sjove gamle badehuse, der er en tradition fra omkring år 1900. I dag er badehusene meget populære, og der er venteliste for at få fat i en af dem.

Ned ad stranden mod vest begynder et dejligt klitlandskab – her ligger i øvrigt en del nøgenbadere. Tisvilde Strand løber ud i området ved Asserbo, hvor der også er en lang dejlig strand, som ender i badebyen Liseleje. Det er i øvrigt populært at tage ned på stranden for at se den fantastiske solnedgang, og det samler som regel mange mennesker.

Tisvilde er en mindre by, og hovedgaden ender på den store parkeringsplads ved stranden, hvor man skal komme tidligt for at få en plads. Alternativt kan man parkere langs hovedgaden, men det er selvfølgelig alle disse biler, der er med til at give trafikprop.

Hvad kan du opleve?

Tisvilde og omegn har masser af gode oplevelser. Først og fremmest har området utrolig smuk natur med Tisvilde Hegn, Danmarks femtestørste skov, i spidsen. Her kan du i Troldeskoven se ældgamle skovfyr, og mod syd ligger Arresø, Danmarks største sø, hvor du bl.a. finder et fantastisk fugleliv.

Det tager ca. en halv time at køre til Hillerød, der er en livlig by med en lang gågade, som uden tvivl vil være populær for de shoppinglystne. Hillerød er naturligvis mest berømt for Frederiksborg Slot, der ligger fantastisk smukt.

Slottet indeholder det meget spændende Nationalhistoriske Museum med et utal af imponerende effekter og genstande. Husk også at besøge den smukke slotshave bagved.

Vest for Tisvildeleje – ca. 20 minutters kørsel i bil – ligger den gamle industriby Frederiksværk. Byen er mest kendt for fremstilling af krudt – kig indenfor på Krudtværksmuseet og gå en tur rundt i den hyggelige by, hvis gamle huse vidner om en tid, der var engang.

Frederiksværk ligger ved Arresø, og det er oplagt at tage en tur ud på søen med den charmerende båd Frederikke.

På spidsen af Halsnæs skal du også besøge Hundested, der har et rigtig hyggeligt havnemiljø. De senere år har Hundested gennemgået en rivende udvikling og er i dag centrum for en lang række kunstnere, men du finder også gode spisesteder.

Mere havnemiljø og selvfølgelig også restauranter får du i Gilleleje, der ligger helt mod nord på Sjælland øst for Tisvildeleje.

Transport

Tisvildeleje ligger på Sjællands nordkyst. Fra København kører du nemmest ad Hillerødmotorvejen via Helsinge. Med offentlig transport kan du tage s-toget til Hillerød og herfra lokaltog til Tisvildeleje.

Kort over Nordsjælland – Tisvildeleje og Halsnæs

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*