20. oktober 2019

Tisvilde Strand – det nordsjællandske badeparadis

Nordsjællands berømte badeby har en dejlig strand

Tisvilde er en af Danmarks mest populære badebyer. I sommermånederne er her rigtig mange mennesker, og på varme dage kan man hverken komme frem eller tilbage i byen. Tisvilde er ikke særlig stor, og hovedgaden løber lige ud i den store parkeringsplads ved stranden.

Man skal komme tidligt for at få en p-plads ved stranden. Alternativt kan man parkere på hovedgaden, men det er selvfølgelig alle disse biler, der giver trafikprop. Ved p-pladsen er stranden dejlig sandstrand, her og der er der dog sten i vandet, der til gengæld er rent og klart.

Man kan se de sjove gamle badehuse, en tradition der startede omkring år 1900, og som i dag er meget populære. Ned ad stranden begynder et dejligt klitlandskab – her ligger i øvrigt en del nøgenbadere. Ved p-pladsen er der iskiosk og toiletter. Tisvilde Strand løber ud i området ved Asserbo, hvor der ligeledes er skøn strand.

Også om aftenen er der liv og glade dage i Tisvilde. Her er flere gode spisesteder og caféer, f.eks. Helenekilde Badehotel, Tisvilde Bio Bistro og Restaurant Kongernes Tisvildeleje. Musikfestivalen “Musik i Lejet” afholdes i uge 29, og det giver en skøn atmosfære i byen. Fra stranden kan man se en fantastisk solnedgang, og det samler som regel mange mennesker.
Området har også en meget smuk natur, Tisvilde Hegn er Danmarks femtestørste skov, og her kan man i Troldeskoven se ældgamle skovfyr. Mod syd ligger Arresø, Danmarks største sø, hvor du finder et fantastisk fugleliv.

Det tager ca. en halv time at køre til Hillerød, en livlig by med en lang gågade der nok vil være populær for de shoppinglystne. Hillerød er naturligvis mest berømt for Frederiksborg Slot der ligger fantastisk smukt. Slottet indeholder det meget spændende Nationalhistoriske Museum.

I Tisvildeleje og omegn er der masser af muligheder for overnatning, man kan campere eller leje et af de utallige sommerhuse. Byen har faktisk også et par hoteller, f.eks. Tisvildeleje Strandhotel eller Helenekilde Badehotel.

Du kan læse mere om Tisvilde i artiklen Sommer i Tisvilde.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*