Billig ferie i Bulgarien – hvilken by skal du vælge?

Bulgarien er et billigt rejseland og har masser at tilbyde turisterne

Bulgariens 400 km lange kystlinje ud til Sortehavet er et oplagt valg for solhungrende turister, der vil have noget for pengene. Hvorfor tage til de kendte steder i Middelhavet, hvis man kan få næsten det samme meget billigere i Bulgarien?

Dele af kysten er allerede kendt og et par af feriebyerne er store og travle, men der findes faktisk også områder, som er mere uspolerede.

Bulgarien har ikke bare dejlige strande, men er også rig på kultur og smuk natur. Læg dertil god mad, forrygende natteliv og gode resorts med alt i faciliteter. Det er et alsidigt ferieland, hvor der uden tvivl også er et sted for dig. Læs blot med her, hvor vi præsenterer de bedste og mest kendte feriebyer i Bulgarien, som du nemmest kommer til på en charterrejse.

Sunny Beach

Populære Sunny Beach er et mylder af ferieglade mennesker i sommermånederne. Bulgariens badeby nummer 1 ligger ved en dejlig 10 km lang strand, der har modtaget EU’s blå flag. Solstolene står på række, og i højsæsonen kan der være ufattelig mange mennesker på den lavvandede strand, der er rigtig børnevenlig.

Sunny Beach har gyldent sand og dejligt klart vand. Du kan prøve alverdens former for vandsport eller nyde et måltid eller drink på en af strandbarerne.

Vil du gerne have lidt mere privatliv, så er der masser af plads – gå blot i retning mod Nessebar, hvor der efterhånden bliver længere mellem badegæsterne. Går du langt nok, vil der pludselig dukke et naturistområde op – her er stranden bred – nogle steder næsten 100 meter og med dejlige sanddyner.

Sunny Beach har flere end 100 hoteller, utallige shoppingcentre, souvenirmarkeder og aktiviteter for børn. Alle tænkelige forlystelser er inden for rækkevidde, uanset om du er til golf, fodbold eller tennis.

Restauranterne er utallige, og det er barerne også. Sunny Beach er berømt for sit natteliv, hvor især ungdommen fester igennem til den lyse morgen. Er du for gammel til pubcrawl, så frygt ikke – tag forbi Dance Club Mania, der er for de danseglade, mens Mexo Bar er stedet at snuppe sig en god cocktail.

Kulinarisk kan du komme verden rundt – det er billigt at gå ud at spise i Bulgarien, hvor du skal prøve nogle af de lokale retter. Besøg f.eks. Djanny Restaurant hvor du får serveret maden på lerplader.

Sunny Beach er en ferieby med stort F – vil du gerne opleve et andet Bulgarien, er der kun et kort stykke til nabobyen Nessebar, der er rigtig hyggelig med gamle træhuse og smalle stræder.

Det kan også anbefales at tage en tur væk fra turistområderne – man ser tydeligt, at Bulgarien stadig er et forholdsvis fattigt land, men det er selvfølgelig her og ikke i turistbyerne, du skal opleve den lokale kultur.

Nessebar

Nessebar ligger som nævnt ikke langt fra Sunny Beach, men er en HELT anden verden. Byen har en fin strand, men her handler det i lige så høj grad om kultur og historie som badeferie. Nessebar er også det oplagte valg til en rolig familieferie eller en romantisk rejse med din udkårne.

Alle folkeslag, der gennem tiderne har rejst gennem Bulgarien har efterladt sig spor i Nessebar. Overalt i den gamle bydel kan du se kirker, klostre, moskéer og resterne af gamle bosættelser opført af grækerne, perserne og romerne.

Golden Sands

Golden Sands ved Sortehavskysten er en af Bulgariens største og mest populære feriesteder. Det er langs stranden, der er mest liv i byen, og her finder du barer, klubber, butikker og restauranter.

Golden Sands er lidt af en festby med et intenst natteliv i sommermånederne, hvor unge fra hele Europa kommer til byen for at feste. Barer og klubber er der nok af, men Golden Sands er også glimrende til en familieferie – besøg det store vandland eller tag piratbåden ud på havet – det vil børnene helt sikkert synes om.

Stranden i Golden Sands består af blødt gyldent sand, og vandet er dejlig klart. Det blå flag vejrer over de mange liggestole og parasoller, der kan lejes for ca. 35 kr. om dagen.

Der er masser af vandsportsaktiviteter som f.eks. paragliding, dykning og vandski. Stranden er knap fem km lang, og via strandpromenaden eller med det lille turisttog, kan du nå strandområder, hvor der er lidt mere plads mellem badegæsterne.

Bliver du træt af at ligge på stranden, så er der masser at foretage sig i Golden Sands. Det er populært at tage på bådtur i Sortehavet, hvor man bl.a. besøger mindre og knap så kendte strande, men Golden Sands ligger også tæt på Varna, der er hovedbyen på Sortehavskysten. Her er historiske og kulturelle seværdigheder såvel som god shopping.

Albena

Et godt valg for familierne. Albena ligger i en frodig bugt med en skøn strand, der har modtaget EU’s blå flag, for enden. Den er hele 150 meter bred og mere end syv km lang. Havet er krystalklart og med sit rolige lave vand er det et godt sted at plaske rundt for alle aldersgrupper.

Byen ligger pragtfuldt. På den ene side af Albena finder du Sortehavet og på den anden Baltata Nationalpark med den smukke natur. Albena har omkring 40 hoteller og en lang række barer og restauranter, men tempoet er i bund. Byen er et godt valg, hvis du vil opleve Bulgarien, men ikke gider turistræset i Sunny Beach eller Golden Sands.

Gode steder at spise er Poco Loco, der har syngende tjenere og dans på programmet. Et andet godt valg er Slavinsky Hat, en restaurant, der ligner et teater, og hvor man har sigøjnerkulturen i fokus.

Som nævnt er bulgarsk mad dejlig og bestemt undervurderet. Til måltiderne bliver der typisk serveret suppe, stuvninger og salater. Både det græske og det tyrkiske køkken har efterladt sig spor i Bulgarien, hvor du kan gå ombord i lækker kebab, mousakka og fantastiske supper som f.eks. telesko vareno, der er lavet med kalvekød.

Obzor

Som ferieby er Obzor forholdsvis ny. Beliggenheden ved Stara Planina-bjergene er pragtfuld og byen er stille, selvom der kun er kort vej til Varna og Burgas henholdsvis nord og syd for byen.

Stranden i Obzor er hele 10 km lang, og langs promenaden er der liv og glade dage i sommermånederne. Obzor er bestemt ikke en festby, men mere et sted med hyggelige barer og cafeer.

Byen byder selvfølgelig også på herlige restauranter. F.eks. The House Bar and Dinner, der serverer traditionel bulgarsk mad, mens Tania fremtryller lækre stenovnspizzaer. Rejser du med børn, så prøv skibet ved havnen, der ligner en gammel spansk galleon.

Selvom Obzor er forholdsvis ny på turistlandkortet, så var byen elsket af både de gamle grækere og romerne. ”Solens By” var i gamle dage en vigtig bosættelse mellem Konstantinopel og Danube-floden. Jupiter-templet blev bygget her – i dag er der kun ruiner tilbage, men her er flere andre historiske seværdigheder.

Det kan anbefales at leje en bil for at køre op i bjergene, hvor du støder på små landsbyer og smukke vinmarker. Husk at besøge kystbyen Byala, der har glimrende fiskerestauranter, hvor du kan nyde god mad og dejlig lokal vin.

Varna

Varna er en af kystens større byer. Det er en blomstrende handelsby og maritimt centrum, hvor du har god mulighed for at følge med i den lokale hverdag. Varna ligger præcis hvor grækerne engang opførte den lille handelsstation Odessos.

I dag glinser kuplerne på den store katedral om kap med det mørkerøde operahus, og caféerne ligger på stribe sammen med de mange boder, der sælger alt mellem himmel og jord.

Selvom Varna er Bulgariens tredjestørste by, så er der især i den gamle bydel masser af charme og atmosfære. Tag blot forbi torvet med den brusende fontaine, der er et stemningsfyldt sted med caféer og restauranter.

Herfra kan du tage gågaden Knjaz Boris I med de gamle huse og moderne butikker til Primorskiparken, hvor kvinderne ofte samles til en sludder under de skyggefulde træer.

Efter 10 minutters gang står du på den gyldne sandstrand, som har en stribe gode restauranter, der ligesom det øvrige Bulgarien har et dejlig lavt prisniveau. Varna er til dig, der vil kombinere strand med autentisk byliv og et stort udvalg af restauranter.

Vil du have ro og stadig være tæt på Varna skulle du overveje den lille ferieby Saint Constantine and Helena, der ligger ca. 10 km mod nordøst. Byen er Bulgariens ældste feriested, og her finder du en samling feriehuse, private villaer og hoteller spredt i en smuk park med høje træer som figen, poppel og cypres.

Pomorie

Pomorie ligger på en lille halvø og er en billedskøn række af bugter med dejlige lavvandede sandstrande, der er helt perfekte for børn. Bag byen rejser Balkan-bjergene sig – et smukt syn, der måske bedst opleves fra den gamle bydel.

I gamle dage var området meget populært, og flere folkeslag kom forbi for at nyde godt af det helbredende mudderbad ved Pomorie-søen. Mudderbadet er der stadig, og det tiltrækker en bred skare af helsefreaks.

Byen har både hoteller, private huse og et par campingpladser. Der mangler heller ikke restauranter – alt er inden for rækkevidde i Pomorie, der meget vel kan blive den næste i rækken af bulgarske feriebyer, der slår benene væk under turisterne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*