8 ukendte strande i Europa

Skønne strande til dig, der vil prøve noget andet

Sommeren i Europa er noget helt specielt. Langs Middelhavets kyster samles millioner af turister, der boltrer sig på de mange skønne strande. Man skulle tro, at det var svært at finde en ledig plet i de mest travle sommermåneder, men heldigvis er der stadig områder uden for mange turister. Vi præsenterer 8 ukendte strande i Europa.

1. Marathonisi – Zakynthos – Grækenland

Marathonisi er uden tvivl en af de smukkeste gemte strande i Europa. Faktisk er det en lille ø, der ligger lige ud for for kysten ved Laguna Bay på den græske ø Zakynthos. Den er formet som en skildpadde, meget passende, for her kommer de små charmerende dyr op stranden for at lægge deres æg.

Du kan tage en båd fra Zakynthos til Marathonisi, hvor du finder hvidt sand, krystalklart vand og masser af grotter, der kan udforskes. Her er ingen faciliteter, men du kan dog købe is fra en lille båd. I maj er Marathonisi lukket af hensyn til skildpadderne. Find charterrejser til Zakynthos her.

2. Punta Molentis – Sardinien – Italien

Mens de store turisthorder helst søger mod nord til kendis-paradiset ved Costa Smeralda, så foreslår vi at drage mod sydkysten på Sardinien. Området har adskillige rolige bugter med en noget mere afslappet atmosfære.

Blandt de mange muligheder er Punta Molentis vores favorit. Stranden ligger lige udenfor byen Villasimius, hvor jadegrønt klart vand slår ind mod klipperne, der deler de pragtfulde sandbugter. Stranden er ved at blive opdaget af turisterne, men her er stadig god plads og det er et perfekt sted til en romantisk ferie med din udkårne.

3. El Canuelo – Tarifa – Spanien

Vi ved godt, at det travle turistområde ved Costa del Sol ligger i Andalusien, men den sydspanske provins har så meget at byde på – også uberørte strande. En sådan er El Canuelo, der er så langt væk fra klichéerne om den charterfyldte solkyst man kan komme.

El Canuelo ligger i et beskyttet naturreservat i det absolut sydligste Spanien, hvor du finder kilometervis af strand, som du kan have helt for dig selv. Det siger sig selv, at en bil er et must for at nå dette skønne kystområde, der ligger i køreafstand fra både Tarifa og Cádiz.

4. Zlatni Rat – Brac – Kroatien

Den v-formede gyldne rullestensstrand er en af de mest spektakulære i Adriaterhavet. Vandt er dybblåt og den imponerende strand er omringet af pinjetræer og spredte romerske villaer fra en svunden tid.

Om Zlatni Rat egentlig hører til Brac er en evig diskussion – ved højvande ligner stranden en ø for sig selv, men når vandet falder ser den helt anderledes ud. Zlatni Rat er måske ikke helt så ukendt, men du kan gå rundt om pynten for at finde herlige småbugter som kun få turister finder frem til.

5. Delimare-halvøen – Malta

Få europæiske strande tilbyder så fremragende snorkelmuligheder som dem ved Delimare-halvøen på Malta. Omringet af klipper der går lige ned i det krystalklare vand med masser af fisk, kan du her nyde et af de dejligste steder i Middelhavet.

Du kan gå hele vejen ud til Peters Pool hvor du kan solbade på klipperne, tage en bådtur eller dykke. Slut dagen af med at nyde øens bedste seafood på en af restauranterne i den nærliggende by Marsaxlokk.

6. Cilento – Italien

Så længe du ikke kommer til området i august, hvor de lokale bruger hver kvadratmeter af stranden, så er Cilento Nationalpark som taget ud af rejsebrochurerne fra Syditalien.

Faktisk er dette område på UNESCO’s liste over bevaringsværdig kultur, og her kan du finde alt det som Italien er berømt for; fremragende mad, skønne strande og rigelig med god italiensk vin.

Selvfølgelig kan du også finde kulturelle seværdigheder, men her er også 100 km kyst med dejlige sandstrande og små bugter indrammet af høje bjerge.

7. Praia da Ingrina – Algarve – Portugal

På den sydvestlige spids af Algarve-kysten, i hjertet af Costa Vicentina, ligger Praia da Ingrina, der både er en herlig skøn strand, men også et af Portugals smukkeste naturreservater.

Havørne og falke overflyver området, hvor får sørger for at holde de store græsmarker lave. Den enestående natur har gjort, at her kun er ganske lidt bebyggelse og meget lidt turisme. Stranden er stort set øde, og du kan her og der se de lokale fiskere lande deres fangst.

8. Bozburun-halvøen – Tyrkiet

Godt nok ligger den store turistby Marmaris tæt ved, men på Bozburun-halvøen i det sydvestlige Tyrkiet finder du en helt anden verden. En stor del af området er beskyttet, og her finder du turkisblåt klart vand i skærgården, der er fyldt med de traditionelle tyrkiske Gületbåde.

Her er gemte bugter, imponerende klipper og dejlige strandområder omringet af pinjeskov og små landsbyer. Book overnatning i Datça og lej en scooter for at opdage de bedste steder og Tyrkiet som det var engang.

rock-algarve

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*