Skagen – ferie på toppen af Danmark

Guide til din ferie i Skagen

Dejlige Skagen på toppen af Danmark har det hele: charme, gode restauranter og skønne strande. Skagen er også smuk natur og spændende kulturelle oplevelser med de berømte kunstmuseer i spidsen.

Der er med andre ord ikke noget at sige til, at Skagen år efter år er en af danskernes absolutte feriefavoritter. Her er noget for alle aldre, og det er som om, at den charmerende by aldrig går af mode.

Overnatning i Skagen

Skagen har et af Danmarks mest alsidige hoteludvalg uden for de store byer. Med tanke på Skagens beskedne størrelse, så har byen et imponerende antal overnatningssteder.

Du kan finde alt fra camping og bed & breakfast til historiske hoteller som Brøndums Hotel og legendariske Ruths Hotel.

De bedst anmeldte hoteller i Skagen

1. Hotel Marie
2. Skagen Harbour Hotel
3. Ruths Hotel
4. Hotel Sønderstrand
5. Hotel Plesner
6. Skagen Strand Hotel & Feriecenter

Vil du ikke bo på hotel, så er det oplagt at booke et sommerhus. Uanset om du vil bo i byen eller ud til stranden, så er der masser af muligheder for at finde et hus, der passer jer.

For et endnu større udvalg, kan I også vælge at bo i f.eks. Hulsig, Ålbæk eller Kandestederne. Her er prisniveauet ofte lidt lavere, men der er selvfølgelig lidt længere vej ind til byen.

Skagen har også en stribe campingpladser. Flere af dem har også hytter, hvis I ikke har telt eller vogn med – f.eks. Råbjerg Mile Camping. I kan også bo på vandrehjem – se mere hos Danhostel, der ligger tæt på byens centrum.

Foretrækker I at bo i lejlighed, så ligger Skagen Havn Lejligheder perfekt og får rigtig gode anmeldelser. Et godt alternativ er Toftegården Apartments & Rooms. Har I børn med og er I til feriecentre, så kan I se nærmere på Danland i Skagen.

I har også mulighed for at tage på et weekendophold eller en hyggelig miniferie – se mere hos f.eks. Risskov Bilferie, der altid har gode tilbud.

Overnatningssteder med pakketilbud

Hotel Strandly
Foldens Hotel
Skagen Hotel
Hotel Petit

Spisesteder i Skagen

Som med overnatning er Skagen også en alsidig by, når det gælder mad og drikke. Her kan du få klassisk dansk kromad, gå ombord i det nye nordiske køkken, smage lækker gourmetmad og selvfølgelig nyde frisk fisk og skaldyr.

Du finder naturligvis også caféer og de sædvanlige fast food-steder med bl.a. pizza og burger. Ikke alle Skagens spisesteder har åbent året rundt, og af og til kommer der i sommermånederne pop-up restauranter til byen.

Vil I være sikre på at spise godt, så er det en god idé at lave lidt research. I kan f.eks. begynde med nedenstående liste, men først lige et godt råd: husk at bestille bord på de mest populære restauranter i højsæsonen.

De 10 bedste spisesteder i Skagen ifølge Tripadvisor

1. Café Knuth’s (Dansk, nordisk, europæisk)
2. Café og Restaurant Kokkenes (Dansk, nordisk, steakhouse, fisk & skaldyr)
3. Jakobs Café & Bar (Dansk, nordisk, europæisk)
4. Brøndums Hotel Restaurant (Dansk, nordisk, europæisk)
5. Skagen Bryghus Restaurant (Dansk, europæisk)
6. Skagen Fiskerestaurant (Dansk, nordisk, fisk & skaldyr)
7. Pakhuset (Dansk, europæisk, fisk & skaldyr)
8. Ruth’s Brasserie (Dansk, nordisk, fransk, fisk & skaldyr)
9. Jørgens Spisehus (Dansk, europæisk, fisk & Skaldyr)
10. Dit Smørrebrød Skagen (Dansk, nordisk)

Skagens natteliv er næsten legendarisk. Her er fest og farver om sommeren med barer, caféer, diskoteker og lukkede fester for de indviede. Byen er et kendisparadis, hvor de rige og berømte slår sig løs og kan bruge ufattelig mange penge på en aften.

Heldigvis er der også mange muligheder for at more sig for os andre. Skagen er for alle, og det gælder også nattelivet.

Strande i Skagen

Der er strand på begge sider af byen. Tættest på havnen ligger Sønderstrand, der har indbydende klitter og er et rigtig godt sted for børnefamilierne.

Ud til Vesterhavet ligger Højen Strand (eller Gammel Skagen Strand), hvor der kan være mange mennesker på gode sommerdage. Vil du have mere privatliv og lidt længere til nærmeste badegæst, så er det bare om at gå mod syd, hvor der ligger kilometervis af dejlig sandstrand.

Helt ned til Kandestederne er der strand med høje klitter – her er alle muligheder for at finde sin egen gryde.

Syd for byen, ud til Kattegat, ligger Damstederne ved Skagen Klitplantage. En smukt område med mange kilometer sandstrand. Omkring parkeringspladsen ved Damstedvej kan der være en del mennesker, men gå sydpå og du vil snart have stranden for dig selv.

Stranden ved Damstederne går ned til Hulsig. På denne side af Grenen er der ofte lidt mere læ end ud til Vesterhavet.

Oplevelser i Skagen

Skagen mangler bestemt ikke gode oplevelser. Det er en attraktion i sig selv at gå rundt i Gammel Skagen (Højen), der var det oprindelige fiskerleje. De gule huse med røde tage er karakteristiske for bydelen med de charmerende brostensbelagte gader.

Byens museer

I Skagen finder du en række spændende museer, der både omhandler byens historie, men også de berømte malere, som elskede området. På Skagens Museum kan du lære mere om Skagensmalerne og selvfølgelig deres flotte malerier.

Blandt de mange kunstnere, der valfartede til Skagen var Michael Ancher, hvis hus i dag er omdannet til museum. Det samme er Holger Drachmanns fine bindingsværkshus, som er bevaret nogenlunde som da multikunstneren boede der.

Et andet spændende museum er Kystmuseet, der viser Skagens historie. Det er delvist et frilandsmuseum med fokus på livet på havet gennem århundreder. Du kan også besøge Skagen Odde Naturcenter, der ligger midt i den rå natur. Ørkenfortet bliver museet kaldt, og her kan du både se kunst og design og lære mere om den omkringliggende natur.

Grenen

En af Skagens største attraktioner og helt unik for området er selvfølgelig Grenen. Det er toppen af Danmark, hvor du kan se Kattegat og Skagerrak møde hinanden. Du kan stå med et ben i hvert hav – et billede, der er lige til Facebook eller Instagram.

Fra p-pladsen kan du gå selv eller tage den legendariske Sandorm ud til spidsen – den kører fra klokken 9.30. På Danmarks nordspids kan du også besøge Skagen Bunkermuseum. Det er indrettet i en gammel tysk bunker og indeholder bl.a. våben og uniformer.

Råbjerg Mile

I det imponerende landslab ligger også Råbjerg Mile, der leder tankerne hen på Sahara. Det store sandområde har op til 40 meter høje klitter, der langsomt flytter sig mod nordøst. Området er i dag fredet, og Råbjerg Mile vil uden tvivl være et hit for både børn og voksne.

Den Tilsandede Kirke

Som Råbjerg Mile er også Den Tilsandede Kirke et resultat af den voldsomme sandflugt. Egentlig hedder kirken Sct. Laurentius, men tilnavnet fik den da man blev tvunget til at lade sandet overtage kirken i 1795. I dag stikker kun tårnet op over sandet – et ejendommeligt syn.

Transport

En bil er næsten et must at have, når du holder ferie i Skagen. Det giver en vis frihed til at køre til strande og seværdigheder i eget tempo.

Det er muligt at tage toget til Skagen. Der er afgang ca. hver halve time fra f.eks. Aalborg, hvorfra turen tager lige over to timer. Du kan tage cyklen med i toget, hvis der er plads. Alternativt ligger der flere cykeludlejere i Skagen.

Kort over Skagen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*