Blokhus og Løkken – en kvikguide med tips til din ferie

Strand, god mad og sjove aktiviteter venter i Nordjylland

I Nordjylland ved Blokhus og Løkken ligger en af Danmarks bedste strande. Turister fra ind- og udland strømmer til de to populære badebyer, der bare syder af glad sommerstemning. Her er der masser af aktiviteter for hele familien, og uanset alder er der garanti for en skøn ferie i dejlige Danmark.

Overnatning i Blokhus og Løkken

Blokhus, Løkken og de øvrige byer i området kan tilbyde overnatning af enhver slags. Mest populært er det at leje et sommerhus, der fås i alle størrelser og med de faciliteter, der passer jer. Se kampagner og få rabatkoder på sommerhuse i Blokhus her.

Et af de bedst anmeldte sommerhuse i området ligger kun 50 meter fra stranden i Løkken og har plads til seks personer – se det her.

Camping

Alternativet er f.eks. camping – kig ind hos det perfekt beliggende Gl. Klitgaard Camping & Cottages med flere forskellige slags hytter og Løkken Strand Camping, der ligger et stenkast fra stranden og som har et udvalg af hytter med plads til to til fire personer.

Feriecenter

Familier med børn kan få en sjov ferie med masser af aktiviteter på Landal Grønhøj Strand, der har eget badeland og ligger lige ud til stranden. Også Danland har feriecentre i både Løkken og Blokhus. Sidstnævnte ligger helt fantastisk i klitterne et stenkast fra stranden.

Hotel

Blokhus og Løkken har også “rigtige” hoteller som Løkken Badehotel, det populære Anne Just´s Havehotel, det hyggelige Mosehuset, hvor du bor i træhuse, Løkken Strand Hotel og Hotel Litorina for blot at nævne nogle få. Du kan finde alle overnatningssteder i Blokhus, Løkken og omegn her.

Miniferie og weekendophold, typisk overnatningssteder med pakketilbud, kan du se efter hos f.eks. Risskov Bilferie. Andre muligheder er Blokhus-Hune Hotel & Vandrehjem, men du kan også bo på bed & breakfast – også her er et pænt udvalg, hvor Rødhus Gl. Skole Bed & Breakfast og Kunstart 20 hører til blandt de bedste.

Stranden i Blokhus og Løkken

Stranden i Blokhus og Løkken er præcis det de fleste mennesker forbinder med den jyske vestkyst. En bred sandstrand med høje klitter, hvor man kan søge læ eller få lidt privatliv. På begge strande kan du se de karakteristiske badehuse, der egentlig er en gammel tradition og særlig for området.

Det er de mange biler på stranden også. Som et af de eneste steder i Danmark er det tilladt at køre i bil helt ned til vandkanten – ikke specielt hyggeligt, men der er heldigvis masser af plads til alle os andre. Både Blokhus og Løkken strand har livredder i sommerperioden.

Spisesteder i Blokhus og Løkken

Sammenlignet med andre badebyer i Danmark, så har Blokhus og Løkken et stort udvalg af spisesteder. I højsæsonen kan det være en god idé at bestille bord på de mest populære restauranter – især hvis I er mange.

Du kan i forvejen booke en gourmetaften på strandhotellet i Blokhus. Spredt rundt i ferieområdet kan du selvfølgelig også finde fastfood i form af burgersteder og pizzariaer.

Har du ikke nok i Blokhus og Løkkens spisesteder, så ligger f.eks. Hjørring en kort køretur væk, hvor du finder endnu flere restauranter.

De bedste spisesteder i Blokhus, Løkken og omegn ifølge Tripadvisor:

1. Villa Vest – Lønstrup (dansk, skandinavisk, europæisk, fisk og skaldyr)
2. Bryghuset Vendia – Hjørring (dansk, europæisk, gastropub)
3. Strandingskroen – Blokhus (dansk, moderne, europæisk)
4. Kunstcafeen Blokhus – Blokhus (dansk, café, europæisk)
5. Restaurant Svanelunden – Hjørring (dansk, fusion)
6. Huset Havs – Løkken (dansk, skandinavisk, europæisk)
7. Restaurant Futten – Blokhus (dansk, europæisk, burger)
8. Restaurant Løkken Badehotel (dansk, skandinavisk, fisk og skaldyr)
9. Sottovento – Blokhus (italiensk, pizza)
10. Klausen Fisk & Skaldyr – Blokhus (dansk, skandinavisk, fisk og skaldyr)

Har du lejet et sommerhus og selv står for maden, så er der adskillige indkøbsmuligheder. I skal unde jer selv at købe friske råvarer i gårdbutikkerne – nogle af dem sælger også gode lokale specialiteter.

Det kan du opleve

Det er uden tvivl stranden, der trækker i Blokhus og Løkken, men området ligger også tæt på en stribe gode aktiviteter og seværdigheder. Det helt store trækplaster for børnefamilierne er selvfølgelig Fårup Sommerland, der ligger et par kilometer nord for Blokhus. Her er der masser af sjov i den kombinerede vand- og forlystelsespark.

Andre aktiviteter i området tæller bl.a. surfing, minigolf, ridning og rafting. Her er også en eventpark, og i Family Fun Park finder du alt fra hoppeborge og vandcykler til klappe- og kæledyr til de mindste.

En sjov Landrover Safari er også en mulighed, men du kan også tage til ginsmagning på Nordisk Brænderi eller prøve en sanketur med Madsmedjen.

Hirtshals

I Hirtshals er Nordsøen Oceanarium næsten et must at besøge. Her kan du hilse på den imponerende klumpfisk i Nordeuropas største akvarium, men der er selvfølgelig mange andre spændende fisk. I Hirtshals kan du også tage med på en rundvisning på Bunkermuseet eller på fisketur på det gule rev.

Aalborg

Flere dyr kan du opleve i Aalborg Zoo, der er rigtig hyggelig. Aalborg ligger knap 40 km fra Blokhus og Løkken, og her kan du f.eks. shoppe eller lære mere om den spændende by. Gå ned ad de hyggelige brostensbelagte gader med huse fra 1400-tallet, spis streetfood i den gamle møbelfabrik og se på kunst i The Kunsten Museum of Modern Art.

Råbjerg Knude Fyr

Tilbage til vestkysten. Et af områdets højdepunkter er Råbjerg Knude Fyr, der ligger imponerende i den flotte vandreklit. Vind og vejr har bragt fyrtårnet faretruende tæt på kanten, men heldigvis lykkedes det i slutningen af 2019 at flytte Råbjerg Knude Fyr 70 meter ind i landet.

Børglum Kloster
Historieinteresserede vil uden tvivl elske et besøg ved Børglum Kloster. Det flotte kloster er yderst velbevaret og gemmer på en 1000 år gammel historie med bl.a. munke, vikinger og herremænd. Børglum Kloster var både kongsgård og bispesæde før det blev kloster – et spændende sted, der ligger i pragtfulde omgivelser.

Skagen

En god dagsudflugt (tag evt. en overnatning) kunne gå til altid populære Skagen, der har oplevelser nok til flere dage. Den berømte by på toppen af Danmark er ligesom Blokhus og Løkken en klassisk ferieby, men Skagen tilbyder noget andet og går for at være lidt mere mondæn. Læs mere om Skagen her.

Er du til aktiv ferie er det oplagt at køre til Klitmøller – ved Cold Hawaii kan du prøve forskellig slags surfing og i Fjerritslev snuppe et mountainbikeophold.

Transport

En bil er næsten et must, hvis du skal holde ferie i Blokhus og Løkken. Det er selvfølgelig den nemmeste måde at komme dertil, men også helt nødvendigt, hvis I vil opleve alt det området har at byde på.

Der er dog muligt at komme til Blokhus og Løkken uden bil. Fra Aalborg, som du kan komme til med tog eller Flixbus, kan du tage bus 200 til Blokhus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*