Danmarks bedste strande – find dem lige her

Læs om 8 af Danmarks allerbedste strande

Når det gælder badestrande, så kan Danmark sagtens måle sig med det øvrige Europa. Men hvor finder man Danmarks bedste strand? Det er der selvfølgelig delte meninger om, men uanset, hvor du befinder dig i landet, så er der aldrig langt til sand mellem tæerne, rent vand og ægte dansk sommerstemning. Læs om otte af Danmarks bedste strande her.

Marielyst

Den lange Marielyst Strand på Falsters østkyst er flere gange kåret til Danmarks bedste badestrand. Her er det virkelig lagt op til feriehygge for hele familien, og på trods af det store rykind af turister om sommeren, er det ikke svært at finde en ledig plet på den 10 km lange sandstrand.

Marielyst er et etableret ferieområde med et godt udvalg af spisesteder, aktiviteter og forlystelser. Tæt på ligger også flere glimrende seværdigheder. Læs mere om Marielyst.

Det skal du opleve: Møns Klint • Knuthenborg Safaripark
Overnatning i Marielyst: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Søndervig

En anden strand, der i flere afstemninger er løbet med titlen Danmarks bedste badestrand er den i Søndervig, der ligger mellem Vesterhavet og den nordlige del af Ringkøbing Fjord. Siden 1800-tallet har Søndervig været en populær badeby, og det er bl.a. her, du kan se de gamle bunkere fra 2. verdenskrig.

Stranden er bred og består af dejlige klitter, hvor du kan finde din egen lille gryde. Søndervig er i høj grad lagt an på turisme og både i byen og i omegnen kan du finde cafeer, restauranter og aktiviteter for børn og voksne.

Det skal du opleve: Hvide Sande • Fuglelivet ved Ringkøbing Fjord
Overnatning i Søndervig: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Mange steder langs den jyske vestkyst kan man se de gamle bunkere fra 2. verdenskrig

Dueodde

Solskinsøen Bornholm er det perfekte sted til sommerferien i Danmark. Det er her, du finder Dueodde Strand, der ligger på øens sydligste punkt. Stranden i Dueodde er berømt for sit fine hvide sand, og nogle steder er den imponerende bred.

I området finder du en lille håndfuld spisesteder, men Nexø ligger kun fem kilometer væk – her har du endnu flere muligheder for at få stillet sulten.

Det skal du opleve: Hammershus • Christiansø • Almindingen med Ekkodalen
Overnatning i Dueodde: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Blokhus & Løkken

To af Danmarks mest kendte strande og ferieområder er Blokhus og Løkken, der ligger i Nordjylland ud til Vesterhavet. Her finder du en lang bred sandstrand med klitter, og det er her du kan se de hvide badehuse og nok så ejendommeligt biler på stranden.

Blokhus og Løkken er feriedanmark, når det er bedst – der er liv og glade dage og et stort udvalg af aktiviteter, forlystelser og spisesteder. Der er ingen tvivl om, at kysten her hører til en af Danmarks bedste strande. Læs mere om Blokhus og Løkken.

Det skal du opleve: Skagen • Aalborg • Nationalpark Thy
Overnatning i Blokhus og Løkken: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Tisvildeleje

Nordsjællands berømte badeby summer af liv i sommermånederne. Den dejlige sandstrand er flere kilometer lang og fortsætter mod vest til Asserbo, Melby og Liseleje. I Tisvildeleje kan du se de gamle eftertragtede badehuse, der vidner om en tid, der var engang.

I dag kan badebyen selvfølgelig tilbyde alt det som feriegæsterne kræver: ishuse, hyggelige cafeer og dejlige spisesteder. I uge 29 afholdes den populære festival Musik i Lejet, og det giver en endnu mere fortættet stemning i Tisvildeleje – husk at booke billet i forvejen, hvis du vil deltage i festivalen. Læs mere om Tisvildeleje.

Det skal du opleve: Troldeskoven • Frederiksværk • Frederiksborg Slot i Hillerød
Overnatning i Tisvildeleje: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Dejlige Tisvildeleje Strand med de karakteristiske badehuse

Kerteminde

Kerteminde har flere strande, men det er især den lavvandede og børnevenlige nordstrand, turisterne elsker. Det gode og lidt specielle ved Kerteminde er den korte afstand mellem strand og by.

Kerteminde blev grundlagt for mere end 700 år siden, og byen er således et fremragende valg, hvis du vil kombinere badeferie med historisk og charmerende byliv. Selvom stranden er lækker, så er Kertemindes hyggelige gader lige så tiltrækkende. Læs mere om Kerteminde.

Det skal du opleve: Vikingemuseet Ladby • Odense • Egeskov Slot
Overnatning i Kerteminde: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Gudmindrup

Ved den nordlige del af Sejerøbugten på Sjælland ligger Gudmindrup Strand, der er lavvandet og meget børnevenlig. Den fine sandstrand er bred med lave klitter og lidt af et hit blandt familierne.

Denne del af Sjælland har i årtier været et populært feriested med et betydeligt antal sommerhuse. I området ligger selvfølgelig ishuse, minigolf og en række forlystelser for både børn og voksne.

Det skal du opleve: Dragsholm Slot • Sjællands Odde
Overnatning i Gudmindrup: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Rømø

En af Danmarks mest bemærkelsesværdige strande er den imponerende brede Rømø Strand. 12 km lang løber den langs øens vestkyst, hvor der således er god plads på trods af de mange biler, der holder tæt på vandkanten.

Rømø er et ferieparadis for både danskere og tyskere – her finder du ægte sommerstemning med glade mennesker, der kan fornøje sig med en stribe aktiviteter og gode spisesteder.

Det skal du opleve: Vadehavet • Ribe • Højer
Overnatning på Rømø: Find sommerhuse her og hoteller, hostels og bed & breakfast her

Stranden på Rømøs vestkyst er imponerende bred

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*