Henne & Houstrup Strand – en kvikguide med tips til din ferie

Hold sommerferie ved dejlige Henne Strand

Henne Strand er for mange indbegrebet af vesterhavsferie. Her finder du alt, hvad der skal til for en dejlig sommerferie i Danmark. Du kan forlyste dig med en lang række aktiviteter, og en kort køretur væk ligger flere rigtig spændende seværdigheder.

Men det er nok den skønne strand, der trækker mest – skulle der være for mange mennesker, så er det bare om at gå op eller ned ad stranden, hvor der på selv varme sommerdage er god plads. Mod nord ligger Nymindegab og mod syd Blåvand.

Overnatning i Henne

I området omkring Henne og Houstrup ligger et kæmpe udvalg af sommerhuse i alle størrelser og prisklasser. Et af de bedste bedømte ligger 400 meter fra Henne Strand og har plads til otte personer – se det her.

Henne er et ældre og etableret ferieområde med et godt udvalg af overnatningssteder. Alternativet til sommerhus kan være alt fra vandrehjem og bed & breakfast til kroer og hoteller. Vil du bo tæt på stranden kunne Klitgaarden være en mulighed.

Er I en familie med børn kunne Feriepark Landal Seawest være noget for jer. Her er bl.a. badeland, legeland og et hav af sjove aktiviteter. Også Danland har feriecentre i nærheden – f.eks. i Blåvand og i Bork Havn.

Du har også mulighed for at tage på et weekendophold eller en hyggelig miniferie – se mere hos f.eks. Risskov Bilferie, der altid har gode tilbud. Nogle af de mest populære steder i området er f.eks. Bechs Hotel og Hotel Ringkøbing.

Spisesteder i Henne

Selvom Henne Strand er et af Danmarks mest populære ferieområder, så er udvalget af spisesteder begrænset. Du kan altid finde burger og pizza, men vil du spise på restaurant, så er der ikke meget at vælge mellem.

Til gengæld har du mulighed for at spise superlækker gourmetmad på Henne Kirkeby Kro, hvor stjernekokken Paul Cunningham tryller i køkkenet. Uanset hvor du spiser, kan det i højsæsonen være en god idé at bestille bord.

De bedste spisesteder ved Henne Strand ifølge Tripadvisor

1. Henne Kirkeby Kro (dansk, skandinavisk, europæisk)
2. Strandgaarden Restaurant (dansk, skandinavisk, fisk & skaldyr)
3. Henne Mølle Å Badehotel (dansk, europæisk)
4. Billum Kro Restaurant (dansk, europæisk)
5. Restaurant Stausø (dansk, kromad)

Står du selv for maden i jeres hytte eller sommerhus, så er der ikke langt til indkøbsmuligheder. Flere steder kan du også købe friske råvarer i gårdbutikkerne og måske smage på nogle af områdets specialiteter.

Stranden i Henne og Houstrup

Henne Strand ligger ved det skønne Vesterhav. Det er en af Jyllands mest besøgte strande, men der er plads nok, hvilket er en ubetinget fordel på en varm sommerdag, hvor solen står højt på himlen. Stranden er bred og med høje klitter, der både kan give læ og privatliv.

Stranden i Henne går lige ud i Houstrup Strand – du har således flere kilometer strand at boltre dig på. Du kan tage på gode vandre- og cykelture i den fredede klitplantage eller besøge Blåbjerg og den 64 meter høje klit, der er Danmarks højeste.

Det kan du opleve

Der er ingen tvivl om, at det store trækplaster er stranden og de imponerende vesterhavsklitter. Henne Strand har ikke de store kulturelle eller historiske seværdigheder, men i Danmark er der aldrig langt til store oplevelser.

Ringkøbing Fjord

Henne ligger lige syd for Ringkøbing Fjord, hvor fiskerbyen Hvide Sande vil være et oplagt udflugtsmål. Byen ligger helt unikt på en smal tange mellem hav og fjord. Netop fjorden er hjem for et spændende fugleliv, og i det hele taget er naturen i området noget helt særligt. I kan bl.a. finde gode cykelstier ved Holmsland Klit og prøve forskellig slags vandsport i Vesterhavet.

På Nymindegab Kro kan I prøve en kokkeskole og i Stauning tage på rundvisning hos Stauning Whisky, mens børnene uden tvivl vil synes bedre om en dag i Wow Park i Skjern.

Blåvandshuk og Skallingen

Enhver ferie i Henne og Houstrup skal selvfølgelig og indeholde et besøg ved Danmarks vestligste punkt Ved Blåvandshuk med det berømte fyrtårn. Det er muligt at komme op i fyrtårnet, hvorfra I har en smuk udsigt over kysten og den store vindmøllepark.

Lidt længere mod syd kan I opleve smuk natur på halvøen Skallingen og besøge det spændende Tirpitz Museum, der er indrettet i to bunkere fra 2. verdenskrig. Museet handler både om tiden under krigen og livet langs vesterhavskysten.

Varde

Nærmeste større by er Varde – den gamle købstad har en spændende historie og en rigtig hyggelig bymidte med charmerende huse. F.eks. Sankt Jacobi Kirke og Sillasens Hus. Er I til mere by ligger Esbjerg kun 15 km syd for Varde.

Ribe og Nationalpark Vadehavet

To unikke oplevelser syd for Esbjerg er Ribe, der er Danmarks ældste by, og Nationalpark Vadehavet. I Ribe skal den berømte domkirke selvfølgelig besøges, men det at gå rundt i de skønne gader er en oplevelse i sig selv. Tag eventuelt med på en byvandring for at lære mere om den spændende historie.

I Nationalpark Vadehavet kan du bl.a. spotte fugle (f.eks. sort sol), opleve sæler og plukke østers, men også besøge Rømø og Fanø.

Transport

For at besøge Henne og Houstrup er det næsten et must at have en bil. Ikke nok med at du kommer nemmere frem, så giver det også maksimal frihed til at tage på udflugt.

Med offentlig transport kan du fra Varde Station tage lokaltog mod Nr. Nebel og herfra bus 448 til Henne Strand. Timer du afgangen fra Varde rigtigt, kan turen gøres på lige over 50 minutter. Bemærk, at der kun er få afgange dagligt, der “passer sammen”.

For rejse inden for Danmark kan du f.eks. benytte Flixbus – det er superbilligt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*