Gå foråret i møde – 9 varme rejsemål i Europa

Tag på en lun forårsferie i Europa

Efter en kold og mørk vinter kan foråret ikke komme hurtigt nok. På vore breddegrader byder forårsmånederne ofte på sne og frost, men andre steder i Europa har varmen allerede gjort sit indtog. Vil du have en forsmag på, hvad der venter, så tjek disse 9 skønne rejsemål.

1. Lanzarote

Lanzarote er den nordligste af Kanarieøerne. Udover en stribe skønne strande og fuldt udviklede feriebyer, så byder Lanzarote også på unik og enestående natur. På trods af øens størrelse kan du både opleve ørken, spektakulære lavalandskaber og smukke frodige dale.

Puerto del Carmen er den største ferieby. Her ligger tre meget forskellige strande – bl.a. den brede Playa de los Pocillos og den imponerende Playa Grande med mørkt lavasand. På den sydlige del af Lanzarote finder du den mindre ferieby Playa Blanca, der ligger tæt på øens bedste strande Playa de Papagayo. Læs mere i vores Miniguide til Lanzarote.

Sådan kommer du dertil

Næsten alle rejser til Lanzarote på en charterrejse. Det er den nemmeste måde at komme til øen, der har et stort udvalg af overnatningssteder i form af lejligheder eller resorts med alt i faciliteter. Det er også her du kan få en aktiv ferie på La Santa Sport.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 19-22 °C og 15 mm nedbør
Marts: 22-24 °C og 15 mm nedbør
April: 22-24 °C og 5 mm nedbør

2. Cypern

Som Europas mest solrige rejsemål er Cypern et oplagt valg til en dejlig forårsferie. Øen er forholdsvis stor med mange muligheder, men de fleste turister vender snuden mod feriebyerne Ayia Napa og Fig Tree Bay, der begge har fantastiske strande og et stort udvalg af barer, restauranter og overnatningssteder.

Cypern er en spændende ø med flere gode oplevelser. Du kan f.eks. besøge den delte by Nicosia, se et af øens mange arkæologiske områder eller tage en tur op i Troodos-bjergene, hvor et helt andet Cypern åbenbarer sig. Læs meget mere i vores Miniguide til Ayia Napa.

Sådan kommer du dertil

Også Cypern er populær til en charterrejse, men du kan også finde direkte fly fra Danmark til Larnaca. Der kan dog være tale om sæsonruter, som typisk starter op i løbet af foråret. Alternativet er en mellemlanding et sted i Europa – f.eks. i Amsterdam.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 15-17 °C og 45 mm nedbør
Marts: 17-19 °C og 35 mm nedbør
April: 21-23 °C og 15 mm nedbør

3. Algarve

Algarves milde klima er perfekt til at gå foråret i møde. Du kan booke overnatning i hyggelige Faro for en autentisk oplevelse eller vælge en af feriebyerne langs kysten. Her ligger hotellerne på stribe, og flere af dem har masser af faciliteter og aktiviteter.

Vil du udforske det sydlige Portugal, så kan det stærkt anbefales at leje en bil. Der er ikke langt fra ferieområderne langs kysten til hyggelige byer og skønne landskaber. Det er også her du har mulighed for at spise på nogle af de lokale restauranter – det er både lækkert og billigt. Læs meget mere i vores Miniguide til Algarve.

Sådan kommer du dertil

Året rundt er der direkte fly fra Danmark til Faro, som er hovedlufthavnen på Algarvekysten. Sammenlign flybilletter her. Foretrækker du en charterrejse, så starter de fleste rejsebureauer først sæsonen op i foråret, men du kan komme afsted med Sunweb.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 15-17 °C og 45 mm nedbør
Marts: 16-19 °C og 35 mm nedbør
April: 19-22 °C og 35 mm nedbør

algarve guide

4. Kreta

Foråret kommer hurtigt til alle tiders elskede græske ø. Kreta har en lang række feriebyer, og du skal bare vælge, hvor du vil bo. Alle steder er du tæt på gode strande, smuk natur og hyggelige spisesteder.

Chania og badebyerne på den vestlige del af Kreta er det mest populære område, men du kan også prøve noget nyt: booke overnatning på sydkysten, der er lidt varmere i forårsmånederne.

På Kreta har du rigtig gode udflugtsmuligheder. Du kan f.eks. besøge charmerende bjergbyer, gå på opdagelse ved det arkæologiske område Knossos, vandre gennem Samaria-kløften eller bestige smukke Mount Ida. Læs mere om Kreta i vores Miniguide til Vestkreta.

Sådan kommer du dertil

Du kan besøge Kreta på en charterrejse eller med rutefly. Begge muligheder kan dog være sæsonbestemte. Fra København kan du flyve direkte fra marts måned. Nogle hoteller kan være lukket ned tidligt på sæsonen, hvorfor udvalget er størst i april. Find hoteller på f.eks. hotels.com.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 14-16 °C og 65 mm nedbør
Marts: 16-19 °C og 40 mm nedbør
April: 19-22 °C og 20 mm nedbør

5. Alanya

For mange danskere er Alanya et helårsrejsemål, og byen kan således også besøges i forårsmånederne. Den populære ferieby på den tyrkiske riviera har alt hvad der skal til for en dejlige ferie. Her finder du gode spisesteder, masser af shopping og mulighed for spændende udflugter til smuk natur og historiske steder.

Som en bonus er Tyrkiet billig. Du får rigtig meget for pengene når det f.eks. gælder overnatning, hvor du kan booke et 5-stjernet resort med alt i faciliteter til en fantastisk pris.

Sådan kommer du dertil

Vil du afsted tidligt på sæsonen, kan det være nødvendigt med en mellemlanding for at komme til lufthavnen i Gazipaşa – alternativt Antalya. Nogle charterbureauer åbner dog tidligt op for rejser til Alanya og det kan ofte være en god deal. Find charterrejser til Alanya her.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 14-16 °C og 100 mm nedbør
Marts: 16-19 °C og 65 mm nedbør
April: 19-22 °C og 45 mm nedbør

6. Malta

Mellem Tunesien og Sicilien ligger Malta, der har en lang turistsæson. Som du kan læse i indlægget Europas mest solrige rejsemål, så har øen masser af solskinstimer. På trods af Maltas beskedne størrelse, så mangler der ikke oplevelser. Mange af dem finder du i den spændende hovedstad Valletta, der er proppet med historiske bygninger.

Malta har selvfølgelig også flere skønne strande, men du skal også give dig tid til at besøge øen Gozo med de fine kirker og spændende fæstninger. For den bedste oplevelse, så snup et par dage på øen.

Sådan kommer du dertil

Det er nemmest at rejse til Malta på en charterrejse. Det er kun få bureauer, der har øen på programmet, men med en kort mellemlanding et sted i Europa kan du nemt selv sammensætte din rejse hos populære Solfaktor med fly, hotel og lufthavnstransfer inkluderet. Hos Folkeferie kan du booke en charterrejse.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 14-16 °C og 45 mm nedbør
Marts: 16-19 °C og 30 mm nedbør
April: 18-21 °C og 20 mm nedbør

7. Costa del Sol

Også Costa del Sol er et helårsrejsemål. Selv i vintermånederne kan du opleve 20 °C, og temperaturen stiger støt i marts og april. Solkysten er et velkendt rejsemål for mange danskere. Feriebyerne ligger på stribe og her kan du finde et kæmpe udvalg af barer, restauranter og overnatningssteder.

Her er også en lang række aktiviteter, men det kan anbefales at leje en bil for at udforske det spændende bagland, hvor du bl.a. finder smuk natur og charmerende bjergbyer. En helt anden verden en de travle turistområder langs kysten. Læs meget mere i vores Miniguide til Costa del Sol.

Sådan kommer du dertil

Costa del Sol er måske et af de nemmeste steder at komme til fra Danmark. Året rundt kan du flyve direkte til Malaga, hvorfra du kan finde transport til dit hotel i form af taxi eller lejebil. Udvalget af overnatningssteder er enormt – sammenlign priser på f.eks. booking.com.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 16-18 °C og 45 mm nedbør
Marts: 18-21 °C og 35 mm nedbør
April: 20-23 °C og 30 mm nedbør

8. Sicilien

Så skal vi til fantastiske Sicilien, der bare er så alsidig. Øen er forholdsvis stor, og du kan ikke opleve det hele på en enkelt rejse med mindre du bliver her et par måneder. Siciliens beliggenhed gør, at stort set alle betydningsfuld folkeslag gennem tiden har efterladt sig spor på øen.

Du kan kombinere de smukke historiske bygninger og arkæologiske områder med dejlige strande, charmerende landbyer og lækre restauranter, der serverer fantastisk mad. Læs meget mere i vores Miniguide til Sicilien.

Sådan kommer du dertil

Sicilien er i høj grad en ø man rejser til på egen hånd. Du skal først og fremmest vælge, om du vil flyve til Palermo eller Catania. Allerede fra marts kan du flyve direkte fra Danmark til Sicilien, men du kan også snuppe en mellemlanding i f.eks. Frankfurt eller Amsterdam, som du kan flyve til fra både Billund eller København.

Vi anbefaler at du lejer en bil på din rejse til Sicilien. På den måde oplever du bedst øen, men det er også sådan du nemmest kommer fra lufthavnen til dit hotel. Du kan finde det perfekte hotel på f.eks. hotels.com.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 14-16 °C og 65 mm nedbør
Marts: 15-18 °C og 50 mm nedbør
April: 19-22 °C og 40 mm nedbør

9. Madeira – Portugal

På Madeira får du lækre hoteller og enestående naturoplevelser. Den portugisiske ø i Atlanterhavet er stedet at kombinere aktiv ferie med efterfølgende afslapning på et godt hotel, hvor du kan plaske i poolen og måske prøve en tiltrængt spabehandling.

Du behøver bestemt ikke vandre for at rejse til Madeira. Du skal dog give dig selv tid til at opleve den smukke ø med de mange endemiske planter og blomster. Som en bonus ligger Madeira i overkommelig afstand fra Danmark i forhold til mange andre vinterrejsemål.

Sådan kommer du dertil

Du besøger nemmest Madeira på en charterrejse, hvor du flyver direkte og kan vælge mellem et antal hoteller af forskellige standard. Vil du udforske øen, så er det oplagt at leje en bil.

Vejret – temperatur og nedbør

Februar: 18-20 °C og 30 mm nedbør
Marts: 19-22 °C og 20 mm nedbør
April: 20-23 °C og 15 mm nedbør

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*