Ibiza. Festøen. Jo, nok er den lille Baleariske ø kendt som det ultimative partysted, men Ibiza er så meget mere end det. F.eks. et godt valg til sol- og strandferien, som du kan kombinere med lækker mad og trendy loungebarer, der ikke findes bedre end her.

Ibiza synes at have noget til alle – her er både plads til charterturister, hippier, de rige og selvfølgelig de tusinder af mennesker, der kommer for dansen og musikken.

andy bateman
Foto: Freeimages/Andy Bateman

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Ibiza med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Ibiza – sammenlign priser her
Lej en bil på Ibiza – sammenlign priser hos de store selskaber her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel her

Strande på Ibiza

Salinas Beach

Ibizas mest berømte strand, Salinas Beach, ligger på øens sydspids. Her mødes man til afslapning og chill-out musik. Alle slags mennesker kommer her, men der er klart en tendens til, at det er her de unge og smukke samles. Det lader til, at det gælder om at blive set, og det er der en del, der tager helt bogstaveligt.

Det er omkring beachbaren Sa Trincha det sker. Stemningen her er lidt hippieagtig og helt afslappet. De mest påklædte har iført sig bikini, ellers er dresscoden mini/microbikini, topløs eller bare splitternøgen! Det er et kom-som-du-er sted, og her man hænger ud, hvis man vil være med på noderne.

På Salinas Beach ligger også Malibu Beachbar, mødestedet for de kendte og de der gerne vil være det, samt Jockey Club, der er en anden glimrende bar/beach club på Salinas. Mod nord finder du Experimental Beach Club, der har fået rigtig meget omtale. Det er et hipt sted med lounge, cocktail og god mad.

Omkring strandbarene er der udlejning af solstole, men man kan også bare ligge i sandet. Salinas Beach er dejlig, men hører ikke til de bedste på Ibiza. Man kommer for stemningen og den gode musik. Buslinie 11 kører fra Ibiza By til Salinas, se køreplan her.

Es’ Cavallet

Et par km fra Salinas ligger en af øens officielle nøgenstrande, Es’ Cavallet, der tiltrækker mange bøsser, men her er også en del piger. Stranden er bred og ligger i et naturreservat med smuk og vild natur. Her kan til tider være ret store bølger.

På Es’ Cavallet lyder rytmerne af tidens hits fra den populære Beach Bar, Chiringay. Der er solstole i begge ender af stranden, det koster ca. 18 euro for to stole med parasol.

Man kan faktisk gå fra Cavallet rundt om pynten til Punta de Portes, hvor der ligger en stribe små badebugter, nogle med sten, andre med sand. Det er en tur på flere kilometer, husk vand og masser af solcreme, hvis du går denne tur…!

Playa d’en Bossa

Syd for Ibiza By ligger den lange og lækre Playa d’en Bossa, hvor nattens fester fortsætter. Adskillige barer og caféer er linet op, og ungdommen flirter og lægger an til nattens erobringer – det er virkelig god underholdning!

Det er også på denne strand, at den berømte bar, Bora Bora, ligger. Her bevæger man sig hen, hvis man vil være hvor det sker – hele dagen bliver der festet med dans på bordene til den nyeste musik.

På hele Playa d’en Bossa kan man høre lyden af house musik, når man ligger og daser i det fine sand med en kølig drinks i hånden. Det berømte diskotek/klub Space, der lukkede i 2016, lå også her.

Stedet genåbnede som Hi Ibiza, men Space’ hus-dj Carl Cox har sammen med de tidligere ejere at klubben annonceret, at Space vil genåbne. På Playa d’en Bossa kan du naturligvis også finde irske og engelske pubber. Buslinje 14 kører fra Ibiza By til stranden.

Er man til endnu mere fest og farver, så er Ibizas absolutte centrum San Antonio på den modsatte side af øen. Her er strandene knap så mange, men et par perler findes dog.

Cala Conte

Mest kendt er Cala Conte, en superlækker sandstrand, der nærmest er en tange ud ud i vandet. Havet er klart og lavvandet, og på stranden kan man leje solstole eller bare ligge på sandet eller klipperne.

Fra stranden har man i øvrigt første parket til den flotte solnedgang. Lige rundt om pynten ligger en lille bugt, hvor mange naturister kommer. Turbåde fra San Antonio sejler til Cala Conte, og buslinje 4 kører fra San Antonio til Cala Conte.

Cala Salada

Har man lyst til at besøge strande væk fra de store turistområder, kan man nord for San Antonio finde bugten Cala Salada. Her er der ikke tale om partystrand, men et stille, forholdsvis uspoleret sted, med små gamle bådhuse.

Her kan man nyde solen og havet uden forstyrrende musik, dog kan der være mange lokale i weekends og på helligdage. Her er en lille strandbar og liggestole kan lejes. Der er ingen turbåde fra San Antonio, så det er nødvendigt med en bil. Området er også glimrende til spadsereture.

Cala Jondal

På sydkysten, ikke langt fra Ibiza By, finder man Cala Jondal, der også er blevet et lidt trendy sted. Det er en af øens absolut bedste strande med krystalklart vand, desværre er der her og der lidt generende sten. Den gode restaurant Tropicana og ikke mindst en af øens hippeste barer, Blue Marlin, ligger på stranden.

Agua Blancas

Mod nord hedder strandparadiset Agua Blancas, lidt sværere at komme til, men absolut anbefalelsesværdig. Det er en af Ibizas officielle nøgenstrande, men her kan du sagtens nyde solen topløs eller i badedragt. Vinden og bølgerne kan være hård, men til gengæld er her ikke så mange mennesker som på de andre populære strande.

Andre strande

Ibiza har adskillige småstrande og bugter, der kan være gode alternativer til de store og populære strande. Ikke alle er lige nemme at komme til – en bil er nødvendig, men det er alle anstrengelserne værd, at finde frem til hvide sandstrande med krystalklart vand.

Prøv f.eks. Cala Lleya og den lidt større Cala Tarida. Det er blot forslag, op ad øens østkyst ligger strandene som perler på en snor.

Hotel på Ibiza

Langt de fleste turister bor i San Antonio eller Ibiza By, der stadig fremstår mere mondæn, men byerne nærmer sig hinanden, når det gælder gode barer og restauranter. Ingen af stederne mangler barer eller restauranter – det er kun et spørgsmål om hvilke strande man vil bo i nærheden af.

Ibiza By har ingen strand, men lige syd for ligger øens længste af slagsen, Playa d’ Bossa, der er en dejlig sandstrand med barer og mange mennesker. Desuden er der ikke langt til f.eks. Salinas Beach fra Ibiza By.

Stranden i San Antonio er forholdsvis smal og ikke den bedste, men en kort bådtur væk ligger de skønneste bugter med krystalklart vand – f.eks. Cala Conte.

Det kan være lidt af en jungle at finde det rigtige hotel på Ibiza. Vi har samlet en række steder i alle prisklasser, der enten får gode anmeldelser og/eller er anbefalet af førende rejsesites.

Populære hoteller på Ibiza 2022

Hotel
By/Sted
Til strand
Hostal Cala Boix
Santa Eulalia
2 km
Se pris
El Puerto
Ibiza By
500 m
Se pris
Hard Rock Hotel
Ibiza By
200 m
Se pris
Marina Playa Ibiza
San Antonio
500 m
Se pris
Apartementos Arlanza
Ibiza By
1 km
Se pris
Apartementos Bora Bora
Ibiza By
400 m
Se pris
Tropicana Coast Ibiza
Ibiza By
1 km
Se pris
Ibiza Sun Apartment
Ibiza By
400 m
Se pris
Gran Sol Ibiza
San Antonio
1 km
Se pris
Ca Sa Vilda Marge
San Juan de Labritja
10 km
Se pris

Mad & drikke

På trods af Ibizas beskedne størrelse, så er der alle muligheder for at komme verden rundt kulinarisk. Øen har flere specialiteter som f.eks. stuvninger og selvfølgelig forskellige fiskeretter.

Turist- og fastfoodrestauranter sørger for, at partyfolket ikke sulter mens de mange dyre og mondæne spisesteder servicerer det internationale jet-set, der også er en del af Ibiza. Der er restauranter i alle prisklasser, men generelt er prisniveauet højt på Ibiza.

De, der har pengepungen i orden kan prøve den luksuriøse KM5, en kombineret bar og restaurant ved Ibiza By. Her kan du spise fantasifuldt tilberedte retter fra især Asien. Eller prøv Les Terrasses i bjergene.

Restauranten er indrettet i en gammel Finca – værelserne er glimrende, men maden er helt fantastisk. Her sidder du blandt citron- og oliventræer og kan bl.a. nyde lækre lammeretter og cous cous.

En af Ibiza’s nyere og mest omtalte spisesteder er LÌO. En hip restaurant ejet af folkene bag Pacha, der er en af Ibizas ældste natklubber. Sammen med LÍO er Heart også et must-visit-sted for de lidt ældre.

Den spanske mesterkok Ferran Adria, kendt for El Bulli, har slået sig sammen med Cirque du Soleil om Heart, et madkoncept i marinaen i Ibiza By. Det er det tidligere Gran Casino, der nu er omdannet til restaurant, madmarked og underholdning i Cabaretstil.

Aften- og nattelivet er noget helt for sig på Ibiza. I årevis har øen været partyfolkets yndlingsø. Hver sommer strømmer fest- og musikglade mennesker til Ibiza for at opleve de verdensberømte barer og klubber.

Internationale dj’s melder også deres ankomst, og Ibiza har i mere end 20 år været stedet, der satte dagsordenen for både techno- og dancemusik, såvel som lounge- og chilloutgenren.

Der er barer og klubber nok til, at du selv kan finde dit helt eget favoritsted, men vi kommer ikke udenom at nævne de mest berømte steder at kritte danseskoene og gå amok til top dj’s:

Amnesia

Verdensberømte Amnesia er et must at besøge, hvis du er på fest- og strandferie på Ibiza. Klubben har eksisteret i årevis og modtaget adskillige priser – flere gange er den endda kåret til verdens bedste klub. Amnesia er især berømt for deres skumparties.

Pacha

Nogle vil måske kende Pacha-klubberne fra andre steder i verden, men det var her på Ibiza at den berømte kæde blev grundlagt. Klubben på Ibiza er stedet at blive set for de rige og berømte – her spiller top dj’s som David Guetta og Erick Morillo.

Privilege

Ikke mindre end verdens største klub. Klodens bedste dj’s har spillet her – inkl. Tiesto. Tusinder af festglade gæster sørger for stemningen, og Privilege er især berømt for de temmelig vovede Manumission-shows, der ikke er for sarte sjæle.

freeimages-laura-s

Der er naturligvis hundreder af andre barer – nogle bedre og mere berømte end andre. Mens ovenstående steder er for de danse- og festglade, så er de fleste af Ibizas trendy barer stedet hvor man hænger ud til chilloutmusik – dog har strandbarerne mere karakter af fest og farver en chillout. Her er vores favoritter:

Café del Mar

Først og fremmest skal Café del Mar i San Antonio besøges. Det er nok øens mest berømte bar og lidt af en klassiker. Det er dyrt at komme ind, men stemningen er super, og det samme er solnedgangen. Ligger i den nordlige del af byen – helt ud til vandet selvfølgelig!

Bora Bora Bar

Bora Bora Bar er et andet godt sted at feste sen eftermiddag/tidlig aften. Baren ligger på Playa d’ Bossa, og her danser folk i badetøj til fed musik. Der er en rigtig god stemning i baren med festglade mennesker overalt.

Kumharas

Et glimende alternativ til Café del Mar i San Antonio. Super atmosfære og skøn stille musik til den smukke solnedgang. Hovedbaren ligger i ruinerne af en gammel mølle, og Kumharas er rustik, chic og et sted, der aldrig skuffer. Baren, der også serverer mad, ligger i San Antonio-bugten i retning mod Cala Conte.

Bambuddha

Chic bar/lounge/restaurant, der ligger midt på øen et stenkast fra Santa Eularia des Riu på vej c-733. Når man træder ind på Bambuddha føler man sig hensat til Østen. Her er adskillige buddhafigurer og barerne har navne som Siam Bar og Tantra Bar. Lækre cocktails og en rigtig god restaurant. Bordbestilling anbefales.

Blue Marlin

Fancy og prisvindende beach bar på Cala Jondal. Her er store sofaer og lave borde. Du kan booke en af de store solsenge for en dag og bare nyde den gode atmosfære.

Alt er holdt i neutrale farver, og hvis du vil være med på noderne, så er du ikke gået forkert, hvis du vælger Blue Marlin. Tag forbi om søndagen, hvor der er typisk spansk flamenco i højttalerne og en afslappet vibe.

Experimental Beach

Nyere sted på Salinasstranden. Experimental Beach ligger helt ude ved Cap des Falco og er i typisk Ibizastil. Dvs. stilfuldt, lidt rustikt og dyrt. Her er cocktails, solstole på række og du kan endda få noget at spise i restauranten. Experimental Beach ligger lidt afsides – et godt sted med at hyggelig og meget afslappet atmosfære.

Nikki Beach

Endelig åbnede Nikki Beach på Ibiza. Den berømte kæde med base i Miami har lavet en lækker beach club tæt ved Santa Eulalia lige nord for Ibiza By.

Nikki Beach er præcis som du forventer: Stilfuldt og gennemført, dyrt og eksklusivt, og selvfølgelig frekventeret af de unge og smukke, millionærerne, fotomodellerne og talrige wannabees i dyre bikinier. Du kan få cocktails og spise sushi, men tag den store tegnebog med.

Pago Pago Bar

I det festlige Jet Complex på Playa d’en Bossa ligger Pago Pago Bar. Her er stemningen lidt mere nede på jorden, men det er et rigtig godt sted at følge med i livet på stranden, mens du sipper en kølig drink og lytter til noget god chilloutmusik. Pago Pago byder også på fest til langt ud på natten.

sb-pixabay

Hotte tips fra insiderne

Hvem skal man ellers spørge end de, der opholder sig i længere tid på Ibiza for at få de hotteste tips til ferien? DJ Neev på KissFM og freelancejournalist Christina Milton giver deres bud på, hvad der er hipt på den legendariske middelhavsø lige nu.

Siden 2005 har Dj Neev besøgt Ibiza hver sommer og tilbringer gerne måneder under den varme sol. Også journalist Christina Milton har et indgående kendskab til øen, som hun har skrevet flere end hundrede artikler om.

Hvor skal du bo?
Hvis du vil bo luksuriøst i centrum kommer du ikke uden om Ushuaia Beach Hotel. Det fancy og ultrahippe hotel ligger ved Playa d’en Bossa skråt over for Hï Ibiza, der er en af Ibizas mest populære klubber.

Dj Neev mener også, at Playa d’en Bossa er stedet, men peger på Migjorn Ibiza Suites & Spa som et perfekt sted til ferien. Her er lækre loungesenge ved poolen, hvor der dagen lang er dj’s, der spiller.

Vil man bo i San Antonio peger de begge på Ocean Club, der åbnede som decideret klub for et par år siden, men nu også har fået hotel. Det er det hippeste sted i San Antonio, det er her de unge og smukke kommer, og du kan sagtens møde celebrities.

Hvor skal du tilbringe dagen?
Skal det være en luksuriøs dag ved havet, så tager DJ Neev til Blue Marlin Club. Book en af de store loungesenge tættest på vandet. Det er et Überglamourøst sted, det er her man ser og bliver set. Selv personalet ser godt ud.

Christina nævner to nyere steder på Ibiza. Først Beachhouse på Playa d'en Bossa, der er endnu en beach club, men med store madrasser i sandet á la Thailand.

Raco Ibiza er til gengæld noget helt andet. Stedet ligger skønt i en stor have, og det ligner et kollektiv fyldt med hippier. Sabrina og Pier Paolo, der ejer Raco, er kendt på hele øen for deres gæstfrihed. På Raco slapper man af i den store have, nyder sunde retter fra Asien og lytter til afslappende musik. Der er noget camping og back-to-basic over stedet.

Klubber
Alle kender Pacha. Kæden har klubber mange steder i verden, men der er noget særligt ved at besøge den klub, hvor det hele startede. Det er en af Ibizas ældste klubber, og her er der garanti for gode fester.

”Fredag nat kan jeg anbefale Insane, der er helt vanvittigt. Legendariske Dennis Ferrer og MK vælter dansegulvet med dyb house, der får alle til at flippe ud”, fortæller Neev.

På den anden side af øen, i San Antonio, kommer mange yngre mennesker. ”Det er her fulde unge brækker sig i gaderne som i tv-programmet Ibiza Uncovered”, siger Christina og fortsætter: ”Men det er jo kun en lille del af byen, der er alle muligheder for en god nat ude”.

Øens to største klubber ligger her. Det er Es Paradis, der har de populære Hed Kandi Nights og så det Eden, der efter en gennemgående renovering er åbnet igen. Ikke helt tilfældigt er det også her, at Kisstory Nights finder sted. Ofte er det DJ Neev, der står bag mixerpulten, men der er mange andre kendte djs, der spiller al slags musik.

Oplevelser og aktiviteter på Ibiza

Der er faktisk flere glimrende ting at se på Ibiza. Bliver du træt af strandlivet, er det om at gå en tur i Ibiza By’s gamle bydel, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Gaderne er smalle, og det gamle citadel er et besøg værd.

Old Town som området kaldes, er det mest charmerende sted på Ibiza, og med gode shoppingmuligheder og restauranter er der noget for alle. Hovedattraktionen i bydelen er Santa Maria-katedralen fra den 13. århundrede. Bymuren er opført af araberne, der kontrollerede øen for ca. 1000 år siden.

Can Marca-grotterne var engang et skjulested for smuglere, men i dag tager turister til de smukke grotter for at opleve det populære lyd- og lysshow. Helt mod nord kan du nyde bugterne med det krystalklare vand ved Portinatx – her er både snorkling og vandring er populært.

Besøg også: Formentera - oplev nogle af Middelhavets bedste strande
Mange turister kombinere Ibiza med naboøen Formentera. Er det ikke med i dine rejseplaner, så snup i det mindste en endagstur til den pragtfulde ø, der er et paradis for sol- og strandelskere. Du kan tage en badebåd dertil sammen med hundreder af andre turister, og på Formentera venter nogle af Middelhavets bedste strande. Du kan læse meget mere om øen her.

Rejsen dertil og transport på Ibiza

Tidligere var Ibiza et charterrejsemål. Sådan er det ikke mere – i dag må du selv lave din rejse til øen, men det er heldigvis nemt og du kan samtidig selv bestemme afrejsetidspunkt og rejselængde.

Det kræver en mellemlanding et sted i Europa, f.eks. Berlin eller Barcelona, men der er selvfølgelig også andre muligheder. Husk at booke fly og hotel i god tid i højsæsonen.

Fra lufthavnen på Ibiza kan du tage buslinje 9 til San Antonio (se køreplaner), og til Ibiza By kan du tage linje 10, der kører hver halve time i tidsrummet 6.00-24.00. Taxi fra lufthavnen til San Antonio koster ca. 25 € og til Ibiza By ca. 10 €.

Lokalbusser findes der masser af på Ibiza – de kører fra tidlig morgen til sen aften. For turister er disse ruter nok de mest interessante: Linje 3 og 8 San Antonio-Ibiza By. Linje 10 Ibiza By-Lufthavnen. Linje 11 Ibiza By-Salinas Beach. Busstationen i Ibiza By ligger omtrent midt i byen på hovedgaden Avenida Isidoro Macabich.

I San Antonio ligger den i den sydlige del af byen ved fodboldstadion. Du kan selvfølgelig også leje bil på øen – der findes både lokale udlejere og de store kæder som f.eks. Avis. Husk at have forsikringerne i orden!

ibiza-pixabay

Praktisk information

Valuta

I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater er udbredt på Ibiza ligesom mange butikker og restauranter tager kreditkort. Skal I handle på markederne eller bo afsides, er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Vejret på Ibiza og bedste rejsetidspunkt

Ibiza har højsæson fra midt juni til slut august, hvor øen besøges af tusinder af mennesker. Sommeren er hektisk, og der er nok nogle, der vil mene, at Ibiza er temmelig overrendt i disse måneder. Sommeren er selvfølgelig også dyrest og prisniveauet er generelt højt på Ibiza.

Kommer du for musikken, så er sommermånederne det eneste rigtige tidspunkt at besøge Ibiza. Er du til gengæld ude efter lidt sol og strand, så kan maj/start juni og september være gode alternativer.

I sommermånederne ligger temperaturen typisk på 26 til 32 °C, og du kan forvente masser af sol. I maj ligger temperaturen på 22 til 26° C, mens september ofte er lidt varmere.

Ibiza
12°
scattered clouds
80% humidity
wind: 5m/s N
H 13 • L 11
12°
Wed
12°
Thu
11°
Fri
12°
Sat
13°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Ibiza

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Ibiza med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Ibiza – sammenlign priser her
Lej en bil på Ibiza – sammenlign priser hos de store selskaber her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel her

3 Comments

  1. Skal du til Ibiza, så kan du støtte danskeren Lars Holm Hansen, der ejer Giri Residence ved San Juan. Det er et fedt sted at bo, lækre værelser, loungestole og en lille pool.

  2. Elsker I klubberne og diskotekerne lige så meget som os, så er et godt råd at købe biletterne på nettet. Det er billigere og man undgår den lange kø ved døren. Billettene kan købes på feks. essentialibiza.com. Tak for en god side i øvrigt 🙂

  3. Fedt at I har fået nogle af de nye ti g med i guiden. Det blir en fed sommer 2017

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*