De unge dropper Ibiza

Den yngre generation tager til de græske øer

Europas absolutte partyhovedstad Ibiza er nu så dyr, at festglade unge søger mod især de græske øer. Det viser data fra rejsebureauet Thomas Cook.

I 1990’erne og op i 00’erne var Ibiza kendt som stedet, hvor ungdommen drak igennem og festede til langt ud på natten. Den tid er nu forbi, og det er der to årsager til.

Den ene er prisniveauet, og så har Ibiza udviklet sig til et chilloutsted, der tiltrækker et ældre klientel og endda familierne. Thomas Cook melder om en stigning i antallet af bookinger hos familier med seks procent fra år til år.

Ibiza er dog stadig Europas centrum for high-end klubber og kæmpefester, men den yngre generation tager i dag hellere til Kos og Zante for at skeje ud. På Kos er det byen Kardamena, der trækker, mens det på Zante er den såkaldte Laganas Strip.

Thomas Cook har siden 2009 set en stigning i antallet af bookinger til de to græske destinationer med 50 %, mens de ældre fravælger netop de to øer.

Tony Hopkins fra Thomas Cook siger, at de unge, der besøgte Ibiza i 1990’erne nu vender tilbage med deres familier. Og den målgruppe søger naturligvis noget andet i dag end for 20 år siden.

Ibiza er stadig lige populær, og sammen med en generel tilstrømning af turister til Spanien, der anses som et sikkert land, så har det fået priserne på bl.a. overnatning til at stige. Det er ganske enkelt blevet for dyrt for de unge at rejse dertil.

Men hvor skal du så rejse hen, hvis du er på lavbudget og gerne vil feste? Her kan du se nærmere på Pag i Kroatien, Portimao i Portugal og så er der selvfølgelig evigt populære Ayia Napa på Cypern.

Skal det være storbyferie peger rejseeksperterne på Prag og Berlin, hvor især sidstnævnte har et lavt prisniveau.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*