Trend: Flere ældre trækker stikket og rejser væk

Den ældre generation udlever rejsedrømmene

Trends i USA og England kommer stort set altid til Danmark efter noget tid. Vi kan derfor forvente en eksplosion af ældre/midaldrende, der rejser ud i verden i kortere eller længere tid.

For de midaldrendes vedkommende, så er det når sidste barn er flyttet hjemmefra, at rejsedrømmene begynder at melde sig. Nomadicmatt.com er en af nettets største rejsesider, og ifølge Matt, der ejer hjemmesiden, så får han flere og flere mails fra netop den aldersgruppe, der tørster efter at se verden.

På netop nomadicmatt.com læste jeg et interessant indlæg, hvor Matt har mødt det canadiske par Esther og Peter. De tog på en et år lang rejse, der endnu ikke er slut. Lige nu befinder de sig i Bangkok, hvor Peter netop har fejret sin 58 års fødselsdag.

Det at rejse er ikke nyt for Esther og Peter, men de er i øjeblikket en del af en trend, hvor ældre simpelthen trækker stikket og tager et sabbatår, går tidligt på pension for at rejse eller udlever en gammel rejsedrøm som f.eks. at købe en bil eller camper for at køre ud i det blå.

De fleste kan få råd til at rejse

Tidligere blev der set lidt skævt til mennesker som Esther og Peter, men ifølge Matt, så springer flere og flere ud i det og tager af sted.

Det canadiske par lever af opsparede penge, Peters pension og så har de lejet deres hus ud, mens de er væk. Og så benytter de sig af hotels.coms attraktive bonusprogram (som jeg selv bruger og anbefaler), hvor de som minimum får hver 10. overnatning gratis.

Indtil videre har Esther og Peter besøgt Østeuropa, Grækenland, Egypten, Indien, Nepal og Sri Lanka. Lige nu er de i Thailand og fortsætter rejsen i det øvrige Sydøstasien.

“Undervejs har vi lært, at vi egentlig ikke behøver så meget for at leve”, fortæller Esther til Matt. “Når man ser hvad vi i Vesten og den øvrige velhavende verden bruger dagligt, så mener jeg, at der er nok til alle på vores jord. Vi overforbruger i den grad, og det går ud over de, der ikke har så meget”, siger hun.

Canadierne giver i øvrigt det råd at planlægge sin rejse. Det er en del af oplevelsen, men selvfølgelig skal der være plads til at være impulsiv. Husk også at dokumentere din rejse. Lav en dagbog eller blog – det er umuligt ellers at holde styr på alle de fantastiske oplevelser man får.

“Tag afsted nu”, er det spontane svar, da Matt spørger, om de har nogle gode råd til jævnaldrende, der har samme rejsedrømme. “Vent ikke på dit og dat. Der er altid noget, der forhindrer en i at tage afsted. Gør det nu, inden det er for sent”, slutter de.

Se også: Jette og Poul tog på rejse til Østen

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*