Ferie i Grækenland – forslag til din rejse

Grækenland er et af danskernes mest elskede rejselande

Danskerne elsker bare Grækenland. Helt forståeligt, for det pragtfulde middelhavsland med den gæstfrie befolkning har alt det, der skal til for en god ferie; tryghed, lavt prisniveau, dejlige strande, lækker mad og masser af muligheder for at opleve smuk natur og spændende kulturelle seværdigheder.

På trods af Grækenlands størrelse er det et alsidigt rejseland, hvor de skønne øer giver mulighed for at komme langt væk fra de gængse turister. Det er primært rygsækfolket, der øhopper, mens familierne hellere tager til de mere kendte øer, hvor dejlige børnevenlige resorts ligger som perler på en snor.

Der er kort sagt noget for alle i Grækenland – det er bare at vælge det rejsemål, der passer jer. Er du til småøer og drømmer om et øhop i det ægæiske hav, kan du læse mere i indlægget Dejlige øer i Kykladerne.

De mest populære øer besøges typisk på en charterrejse, mens du som regel selv må stå for fly og hotel, hvis du besøger de mindre øer.

 

1. Kreta

Hvorfor ikke starte med alletiders mest populære græske ø. Kreta er det sikre feriehit, hvor både børn og voksne føler sig velkommen. Her finder du ikke bare dejlige strande, men også smuk natur og spændende historie.

Og så har Kreta et hav af aktiviteter, der nok skal holde hele familien beskæftigede. Sæsonen på Kreta er lang – her er vejret godt til langt ind i oktober – perfekt til en efterårsferie.

Det er ikke kun forlystelserne, udflugtsmulighederne og de mange gode spisesteder, der gør Kreta til et alsidigt rejsemål. Også når det gælder overnatning har du et stort udvalg – fra små pensioner til all inclusive og voksenhoteller.

Sådan kommer du dertil

F.eks. på en charterrejse, hvor du ofte kan vælge mellem en lang række hotelkoncepter. Du har også mulighed for at bo landligt og autentisk for på den måde at få et helt andet indtryk af Kreta. Se f.eks. Villas Delight. Alternativet er selvfølgelig selv at booke fly, hotel og eventuelt lejebil.

Elafonissi kaldes Europas Maldiverne

 

2. Rhodos

En anden favorit i Grækenland er selvfølgelig Rhodos. Den største af De Dodekanesiske øer var et af de første charterrejsemål, og siden har danskere i alle aldre fundet sig til rette på den solrige ø. Rhodos er nok mest kendt for hovedbyens gamle bydel med den flotte johanitterborg.

Her finder du også øens bedste shopping og spisesteder, mens både øst- og vestkysten kan byde på store børnevenlige resorts med alt i faciliteter. Og så er der de dejlige strande og gemte landsbyer på den kuperede midtø, hvor man ikke skulle tro, at du befandt dig på en af Europas mest populære ferieøer. Husk også at besøge smukke Lindos med det fine tempel.

Sådan kommer du dertil

Igen kan du booke en charterrejse og finde præcis det hotel, der passer dig – se f.eks. Hotel Cyprotel Faliraki, hvis du er til vandland og Hotel Aloe, hvis det skal være et voksenhotel.

Også på Rhodos kan du bo autentisk væk fra de gængse turistruter – se f.eks. Estrella Villas. Booker du selv fly og hotel, kan du være mere fleksible og har et større udvalg af overnatningssteder.

Den hvide by Lindos med templet og den gode strand

 

3. Korfu

Også Korfu er et klassisk rejsemål i Grækenland, men øen har alligevel stået lidt i skyggen af f.eks. Kreta og Rhodos. Korfu hører til De Ioniske Øer, der ligger tæt på Italien, som har haft en vis indflydelse på bl.a. mad og kultur.

Denne del af Grækenland har et lidt fugtigere klima med betydeligt mere nedbør i vintermånederne, og det gør Korfu til en grøn og frodig ø. Mens klimaet er lidt anderledes, så finder du også her skønne strande og charmerende småbyer. Du kan også opleve dramatisk natur og en skøn hovedby, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Sådan kommer du dertil

Vælg mellem charter og gør-det-selv. Bemærk dog, at det kræver en mellemlanding, hvis du flyver med rutefly. Bo godt på det anmelderroste Bostonia Village eller det mere intime Megalithari Villas.

Korfu har mange gode strande med klart vand

 

4. Zakynthos

Navnet Zakynthos siger dig måske ikke så meget, men du har helt sikkert set billeder af den lækre Navagio Beach, der ligger på den ioniske ø. Du skal ikke tage til Zakynthos for historiske eller kulturelle seværdigheder – øen er mere et badeparadis med en stribe rigtig lækre strande, hvor du finder klart azurblåt vand.

Hovedbyen er hyggelig og på trods af turismen autentisk. En populær udflugt er en bådtur i Middelhavet, hvor du kan hoppe i det lune vand og besøge små gemte bugter. Zakynthos er sol og badeferie på første klasse.

Sådan kommer du dertil

Flere charterbureauer har nu rejser til Zakynthos. Du kan bo direkte på stranden på Hotel Xenos Kamara Beach eller måske er en lækker villa som Archonitko Koutsis mere dig. Du har som altid mulighed for at lave din egen rejse – der flyver dog ingen direkte fly fra Danmark til Zakynthos.

Berømte Navagio Beach på Zakynthos

 

5. Santorini

Kykladerne er på mange måder det de fleste forbinder med Grækenland: kridhvide huse med indigoblå døre og vinduer. Sådan er Santorini, der er mest kendt for sin beliggenhed på kanten af en for længst udslukt vulkan.

Santorini er en mindre ø, men en af de mest populære – prisniveauet er forholdsvis højt, og du kan finde fancy barer og restauranter i byerne Fira og Oia.

Det er uden tvivl de lækre omgivelser, der er i fokus på Santorini, men øen har også udmærkede strande og et interessant ruinområde ved Akrotiri, hvor minoerne boede for flere tusinde år siden.

Sådan kommer du dertil

For det største udvalg af overnatningssteder kan du selv booke hotel. Som nævnt er Santorini en forholdsvis dyr ø, men du kan spare mange penge ved at læse indlægget De bedste billige hoteller på Santorini. Flybillet til Santorini kan du booke her.

santorini
Santorini er berømt for sine fantastiske udsigter

 

6. Kos

Kos var en af de første øer, der kom på turistlandkortet. Siden udviklede Kos sig til et festparadis, men i dag er der noget for alle på den lille ø, der ligger tæt på den tyrkiske kyst. Især er der kommet flere dejlige resorts, der er perfekte til familieferien.

Traditionelt har turisterne samlet sig omkring travle Kos By, men du kan stadig opleve charmerende landsbyer og næsten øde strande på den vestlige del af øen.

Sådan kommer du dertil

Det er absolut nemmest at booke en charterrejse, hvor du flyver direkte. Alternativt kan du tage en mellemlanding i f.eks. Athen og selv sørge for hotel. Læs mere i vores miniguide til Kos.

En af Kos’ mange gode strande

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*