Dejlige øer i Kykladerne

De græske øer er garanti for en fantastisk ferie

Blændende hvide huse, krybende bougainvilleaer og solbeskinnede strande. De græske kykladeøer er bestemt tiltrækkende, men det er vi ikke de eneste, der synes.

I højsæsonen kan mange af øerne være temmelig overrendte, men du kan heldigvis stadig finde rolige steder – se nærmere på disse syv kykladeøer, der byder på ægte græsk skønhed og charme.

For at komme rundt på øerne kan du klikke ind på Ferry Hopper, der sammenligner priser blandt 53 selskaber.

Paros & Antiparos

Paros er trafikknudepunkt for færger, der sejler til de øvrige øer i Kykladerne og Det Ægæiske Hav. Øen er lidt overset af de fleste øhoppere og det er faktisk synd. Når du har forladt havnen ved Parikia vil du finde spredte småbyer, der helt sikkert fortjener et længere besøg og ikke bare et stop-over.

Den idylliske fiskerby Naoussa kan naturligvis tilbyde det lækreste seafood, der får tænderne til at løbe i vand. Prøv taverna Ouzerie overfor marinaen, her får du mad i topklasse.

Inde på øen, omringet af oliven- og pinjetræer, er tempoet helt i bund i den lille by Lefkes. Nyd den venetianske arkitektur og den smukke hvide byzantinske kirke. De der vil have endnu mere ro kan hoppe på en af bådene til Antiparos, hvor du finder de skønneste sandstrande, der tiltrækker badeferieentusiaster – inklusive et stort antal naturister.

Nærmeste lufthavn: Paros (PAS) – alternativt Naxos (JNX) eller Mykonos (JMK)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Folegandros

Denne lille ø er et paradisisk sted, der er skabt til afslapning. Gå gennem øens trafikfrie hovedby Hora, som er en gammel middelalderby, der ligger lidt tilbagetrukket ved Folegandros imponerende klipper.

Fra landsbyens kirkegård kan du gå ad den lille sti til Panagia Kirken, der ligger på en lille bakketop. Herfra kan man hver aften se den smukkeste solnedgang. Tag en båd til grotten ved Chrysopilia, hvor du kan se stalaktitter og stalagmitter.

På væggene siges der at være inskriptioner fra antikken, men du vil nok have lettere ved at få øje på beskederne fra tidligere besøgende. Når du er færdig med dagens oplevelser kan du besøge Nicolas Place, der serverer god græsk mad.

Nærmeste lufthavn: Santorini (JTR)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Iraklia

Iraklia er en oase af ro i det pragtfulde øhav. Har man en drøm om at hive stikket og lægge verden bag sig, så kunne Iraklia være det perfekte gemmested. Det er på en eller anden måde Grækenland som det var engang.

Her er kun de transportmuligheder som ejerne af de få overnatningssteder tilbyder. De kører til havn og strand eller til den meget lille samling huse, de kalder by.

Her er faktisk ikke andet at lave end at slappe af på de skønne sandstrande – nåh ja, man kan også spise god græsk mad eller gå en tur i det bakkede terræn og nyde de skønneste udsigter over øhavet.

Nærmeste lufthavn: Naxos (JNX) – alternativt Santorini (JTR)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Koufonisia

Lange ubrudte strande og ikke en sjæl i sigte. Sandet er perfekt og fortsætter ud i det turkisblå hav. Her er ingen sælgere og ingen souvenirshops. Øen har heller ingen butikker eller taxaer og ingen fancy restauranter.

Efter et par dage er det et sted, man nemt mister tidsfornemmelsen. Sådan er Koufonisia, der har 370 indbyggere og kun én by. Koufonisia består bl.a. klipper, der danner små bugter og indsøer – det ligner et landskab fra et eventyr. I august stiger Koufonisia indbyggertal til 5000 – italienerne og grækerne selv elsker øhavet – helt forståeligt.

Nærmeste lufthavn: Naxos (JNX) – alternativt Santorini (JTR)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Syros

De der ønsker at flygte fra masseturismen, men stadig have lidt liv, kan besøge den dejlige ø Syros. Her er hyggelige Ermoupoli hovedbyen, hvor en af seværdighederne er St. George katedralen, der ligger smukt på bakken af samme navn.

Hovedbeskæftigelsen er dog at solbade på en af de dejlige strande – Syros kan byde på alt fra travle bystrande til stenstrande og rolige uberørte bugter med lavt krystalklart vand.

Også den lille by Fini har en glimrende strand – her kan du tage til om aftenen for at nyde den pragtfulde solnedgang og måske spise på den supergode taverna Allou Gialou, der ligger helt ud til havet.

Nærmeste lufthavn: Syros (JSY) – alternativt Mykonos (JMK)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Sikinos

Ikke langt fra Folegandros ligger Sikinos, der ofte bliver sat lidt i skyggen af de mere kendte naboøer. Men Sikinos kan faktisk tilbyde meget af det samme – den største havn findes ved Alopronoia, der ligger i en halvmåneformet bugt med hvidt sand, få turister og fiskerbåde tungt lastet med dagens fangst.

Fra Alopronoia kan du tage på en kajaktur til den nærliggende og pragtfulde strand, Agia Nikolaos. Tag op til den lille by, Hora, hvis torv har et pænt udvalg af glimrende tavernaer. Byens gader er skønne at gå rundt i, her er ro og ingen påtrængende sælgere.

Nærmeste lufthavn: Santorini (JTR)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Santorini

Vi ved godt at det er svært at undgå masseturismen på Santorini, men øen skal bare opleves. Solnedgangene er ren verdensklasse og det vulkanske landskab er i den grad spektakulært.

Santorinis popularitet har selvfølgelig fået priserne til at skyde i vejret og antallet af luksusresorts øges i takt med efterspørgslen. Langs kraterkanten og især i hovedbyen Fira ligger mange pragtfulde hoteller, men vil du bo lidt billigere og stadig have den unikke udsigt, så kan du prøve i byen Oia, 20 minutter med nord.

Vil du se lidt af øen lejer du bare en scooter, dit mål kunne være den lille by Megalochori, der måske er det nærmeste du kommer roligt byliv på Santorini.

Find den rustikke taverna, Feggera, hvor du kan smage den lækre lokale mad. Aftenerne på øens tilbringes selvfølgelig med at nyde den fantastiske solnedgang. Læs mere om Santorini i vores miniguide.

Nærmeste lufthavn: Santorini (JTR)
Overnatning: Hoteller, guesthouses, pensioner og b&b

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*