SIDEN SIDST: Rejsenyt – uge 20 – 2020

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

SIDEN SIDST: REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 20 – 2020

De danske grænser fortsat lukkede og uændret rejsevejledning
Det var imødeset med spænding hvad fase 2 i genåbningen af Danmark ville indeholde. Mange havde håbet, at grænserne til i hvert fald Tyskland og Norge ville åbne, men det skete ikke. Først i juni vil regeringen tage stilling til en eventuel grænseåbning. Udenrigsministeriet har desuden forlænget deres rejsevejledning – alle ikke-nødvendige rejser til hele verden frarådes frem til 31. maj.

Europæiske lande lider under manglende turister
Europa er så småt ved at åbne op igen, men turistbranchen frygter, at der går lang tid før vi igen kan rejse udenlands. Ligesom herhjemme skriger hoteller og restauranter på besøgende, men den mistede omsætning har ikke kun konsekvenser for aktørerne i turistbranchen.

I hele Europa (og verden for den sags skyld) står turistindustrien får en betydelig andel af landenes BNP. I Portugal 19,1 %, i Grækenland 20,6 % og i Kroatien hele 24,9 %. I alt 27 millioner job i EU er afhængige af turismen, skriver dr.dk. Fra EU taler man om en slags “Marshallplan” for branchen, hvor en stor del af den netop vedtagede genopretningsfond skal sørge for at holde turistindustrien oven vande.

Det kan blive nødvendigt med Coronapas og særlige transportkorridorer for at få turisterne sikkert frem til deres destination. Nogle lande er selv gået i gang med at skubbe turismen i gang igen. De giver kontantbeløb til brug på f.eks. restauranter og oplevelser, mens andre vil indføre skattefradrag, hvis ferien holdes hjemme.

Flere booker sommerhus herhjemme
Det fortæller Dancenter, der er en af landets største feriehusudlejere. Helt præcist har 60 % flere booket er sommerhus i Danmark sammenlignet med samme periode sidste år.

Portugal vil bruge hygiejne som salgsargument
Alverdens turistbureauer venter på, at det igen bliver muligt at rejse. Nye kampagner skal tiltrække turisterne og et af de lande, der allerede nu er klar med en markedsføringsstrategi er Portugal. Her har man klaret Coronakrisen væsentlig bedre end flere andre lande i Sydeuropa, og det er håbet, at man snart kan tage imod de første turister. Her skal fokus på god hygiejne være med til at sælge Portugal som rejsemål.

SAS fyrer 5000 ansatte
Coronakrisen er hård ved flyselskaberne. Således meddeler det skandinaviske flyselskab SAS, at de vil afskedige 5000 medarbejdere – heraf 1700 i Danmark.

Norwegian præsenterer redningsplan
Det konkurstruede lavprisselskab har i slutningen af april fremlagt en plan, der skal redde Norwegian fra konkurs. Bl.a. skal der ske en væsentlig reducering i flyflåden, og tidligst i 2021 vil man igen kunne flyve med Norwegian ud af dansk lufthavne.

Mange er klar til at støtte rejsebranchen
Helt præcist vil 59 % af de adspurgte i en omfattende undersøgelse fra Insideflyer ikke være nervøse for at booke en efterårs- eller vinterrejse. Men kun, hvis flyselskaber og hoteller garanterer for refusion af omkostninger, hvis det alligevel ikke bliver muligt at rejse.

Mange af deltagerne i undersøgelsen har fået aflyst en rejse, og 60 % af dem vil booke nøjagtig den samme rejse, når det bliver muligt. Insideflyer har også et bud på, hvordan femtiden ser ud for branchen. Man mener, at udbud og efterspørgsel vil normaliseres i takt med at rejserestriktionerne bliver ophævet og de rejsende igen føler det er trygt at tage afsted.

Mallorca satser på at modtage turister til den kommende sommersæson

Den spanske turistbranche satser på at åbne til sommer
Destinationer som Mallorca og De Kanariske Øer vil være de første til at åbne op. Det skriver flere britiske medier. I første omgang kun for spanierne, men gradvist vil der blive adgang for internationale turister. “Vi lukker ikke sæsonen nu – alt hvad vi kan åbne forsvarligt, vil vi åbne”, siger Mallorcas præsident Catalina Cladera. Den spanske premierminister Pedro Sánchez tror landet vil åbne gradvis op i slutningen af maj, og regeringen bakker op om “En turistsæson over sommeren i en eller anden form”.

Mere uenighed om, hvornår vi kan rejse igen
Som vi skrev i sidste udgave af SIDEN SIDST, så sagde EU-kommissær Ursula von der Leyen i starten af april, at hun ikke regnede med, at det blev muligt at rejse udenlands i sommerferien. Nu er hun tilsyneladende kommet på bedre tanker. Branchesitet Standby, der henviser til et interview med EU-kommissæren i den britiske avis Express, skriver, at Ursula von der Leyen nu mener, at vi med “smarte løsninger” muliggør sommerferie i udlandet. Hun siger, at vi med tiden lærer at leve med virussen og må opretholde god hygiejne og social afstand.

Bedst som man troede, at det var en mere eller mindre officiel åbning fra EU om at kunne holde sommerferie i udlandet, så tronede udenrigsminister Jeppe Kofoed frem på tv-skærmen, hvor han i et interview på DR mente, at det blev vanskeligt at rejse ud af Danmark til sommer. Han henviste bl.a. til landenes forskellige rejserestriktioner og om der overhovedet var nogle, der ville tage imod danske turister.

Heller ikke den svenske statsminister og den tyske udenrigsminister mener, at der kan blive tale om udlandsrejser denne sommer.

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Tisvilde Strand – det nordsjællandske badeparadis
25 fede sommerhuse på den jyske vestkyst
Asserbo, Melby og Liseleje – en guide til Nordsjællands skønne strande
Ferie i Tyrkiet – hvilken by skal du vælge?
Danmarks bedste strande

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Sydfrankrig
Miniguide til Formentera
Miniguide til Vestkreta
Miniguide til Miami
Miniguide til Costa del Sol

Vores miniguide til Sydfrankrig er den mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*