SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – Uge 7 – 2019

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 7 – 2019

Prisen er vigtigst når vi booker rejse
Det viser en rapport foretaget af flyreservationsvirksomheden Amadeus. Her fremgår det, at 51 % af respondenterne havde prisen som vigtigste faktor, mens 32 % fandt sikkerheden mest afgørende. 17 % synes, at rejsens status, eller blærefaktor, var vigtigst.

Amadeus inddeler de rejsende i tre grupper: Prisjægeren, der søger flere websteder for at finde det billigste fly og hotel og som gerne rejser på skæve tidspunkter for at få de bedste priser. Tryghedsjægeren er mest til pakkerejser og ønsker den personlige kontakt, mens statusjægeren ønsker at flashe sin sociale status og primært ønsker luksuriøse rejser.

Hotelejere på Ibiza og Mallorca vil af med turistskat
Den kontroversielle turistskat på Ibiza og Mallorca, der blev indført i 2016 og fordoblet i 2018, er igen til diskussion. Hotelejerne på øerne er i oprør og frygter for de kommende sæsoner, som de af flere årsager ser som yderst udfordrende. Det er især frygten for Brexit, der truer, men Ibiza og Mallorca har også set et store fald i antallet en britiske turister, der nu søger mod Tyrkiet og Egypten, hvor de får mere for pengene.

Conde Nast Traveller: Disse steder skal du besøge i 2019
Også Conde Nast Traveller, der er et rejsemagasin for luksusrejsende, har sat navn på destinationer, de mener bliver hotte i 2019. Her præsenteres de varme og solrige rejsemål på listen:

Egypten – åbningen af det nye Grand Egyptian Museum er grund nok til at besøge Egypten

Peloponnes, Grækenland – et roligt hjørne af Middelhavet med kilometervis af øde strande

Matera, Italien – fordybelse, kulturarv og perfekt til en romantisk ferie

Perth, Australien – god mad og skønne strande ved Australiens wild west

Bodrum, Tyrkiet –  nye fancy barer, hoteller og restauranter til en fantastisk pris

Arles, Frankrig  – klassisk Sydfrankrig med nye gallerier og museer

Tahiti – et barfodsparadis i Fransk Polynesien med nye lækre hoteller

Singapore – kolonihistorie, fantastisk mad og vilde oplevelser

På trods af sidste sommers hedebølge rejste vi alligevel sydpå

Kun 400 turister må besøge Los Lobos om dagen
Den lille ø mellem Lanzarote og Fuerteventura er et populært udflugtsmål for turister, men de mange besøgende slider på det skrøbelige havmiljø. Derfor skal alle nu søge om tilladelse hos myndighederne tre dage i forvejen, før de kan besøge Los Lobos. Samtidig er antallet at daglige besøgende sat ned fra 2000 til 400.

Hedebølgen fik os ikke til at blive hjemme
Den varme og solrige sommer sidste år fik ikke danskerne til at blive hjemme. Charterbureauerne melder om ny rekord, hvor der blev solgt 6,6 % flere rejser end i 2017. Niels Grosen, der er formand for Charterselskabernes Brancheforening RID, mener, at tallene viser, at danskerne prioriterer deres ferie højt og vil afsted uanset vejret herhjemme.

Disse faktorer gør ferien god
Vi har alle forskellige krav, der skal opfyldes for at vi synes en ferie har været god. F.eks vil børnefamilier gerne have adgang til en lang række aktiviteter, men overordnet set er der én faktor vi sætter størst pris på: godt vejr. Det viser en undersøgelse foretaget af hotelkæden Iberostar, der afslører, at også god mad, smukke udsigter og masser af godt humør hører en god ferie til.

Apollo: sommersalget i gang efter langsom start
Årets første måneder er traditionelt rigtig travle hos rejsebureauerne. Der bliver solgt rejser for milliarder de kommende måneder, men hos Apollo Rejser er man endnu ikke på niveau med sidste år. Ifølge Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo Rejser, er det normalt, at danskerne er lidt afventende efter en varm sommer. Han fortæller, at det er nu man skal bestille sommerferie, hvis man har særlige ønsker eller er flere generationer, der vil afsted.

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Bo billigt på stranden i Thailand
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Gode valg til påskeferien
Her det varmt i marts
Gran Canarias bedste familiehoteller

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Mallorca
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Miami
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Rhodos

Der bliver søgt heftigt på sommerens traditionelle rejsemål – her Rhodos

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*