SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 25 – 2019

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 25 – 2019

Norwegian åbner nye ruter til Fuerteventura og Gran Canaria
Norwegian åbner den 28. oktober en ny sæsonrute fra København til Kanarieøen Fuerteventura. Ifølge Magnus Maursund fra Norwegian, så har flyselskabet succes på andre skandinaviske ruter til Fuerteventura, der venter med skønne strande og et mildt klima. Der er tale om en ugentlig afgang om mandagen.

Norwegian åbner også en ny rute fra Billund til Las Palmas på Gran Canaria. Også her er der tale om en sæsonrute. Første afgang bliver 30. oktober.

Sommerens mest populære rejsemål hos TUI
TUI i Danmark har undersøgt, hvor rejsebureauets danske kunder tager på sommerferie i år. Ikke overraskende ligger Kreta og Mallorca i top efterfulgt af Antalyakysten, Rhodos og Cypern. Ifølge TUI Danmarks pressechef Mikkel Hansen, så er de fleste af bureauets kunder familier, og det er derfor helt naturligt, at det er de destinationer, der kan tilbyde det største udvalg af familievenlige hoteller, som ligger øverst på listen.

Også Granada vil af med turisterne
Borgere i den spanske by Granada vil i lighed med flere andre steder i Europa have reguleret tilstrømningen af turister. Med grafitti på flere af byens mure er der skrevet slagord som “Turister bliv væk” og “Flamenco er ikke et show”. Myndighederne frygter, at en ny antituristbevægelse står bag grafittien. I Granada ligger Albaicin, der er et berømt område fra den mauriske periode som dagligt modtager 27.000 besøgende.

Spies får charterrejse med tog
Klimaet er for alvor kommet på dagsordenen hos danskerne, og det får nu Spies Rejser til at introducere charterrejse med tog. Turen går fra København til Davos i Schweiz, hvor gæsterne har fem nætter. Ifølge JanVendelbo fra Spies, så er togrejsen ment som et klimavenligt alternativ, der vil foregå som en klassisk pakkerejse med bl.a. guider.

Danskerne søger på sol og storbyferie i sommerferien
Flysammenligningssiden Momondo har igen i år set nærmere på, hvor danskerne holder sommerferie. Overraskende har en storbyferie knebent overhalet daseferien som danskernes mest foretrukne. Dog ligger Malaga i top med Palma de Mallorca på tredjepladsen. Nummer to på listen er Bangkok, mens New York og Barcelona kommer ind på fjerde- og femtepladsen.

Årets højdespringere sammenlignet med sidste år er skotske Edinburgh, der har oplevet en stigning i antallet af søgninger på 48 %, mens 42 % flere har søgt på Tokyo. Morgenmad, wifi og swimmingpool er blandt de vigtigste ting, når vi booker hotel, viser Momondos undersøgelse.

Mallorca er blandt de mest søgte rejsemål hos Momondo

Tripadvisor vil markere anmeldelser, der vedrører sikkerhed
Tripadvisor giver nu brugerne mulighed for at lave særlige anmeldelser, der vedrører sikkerheden. Er man som gæst f.eks. blevet udsat for tyveri, fysiske overgreb eller seksuelle tilnærmelser af personalet, så vil det nu blive markeret og lettere at finde for brugerne. Under ratingen vil der være et link med overskriften “Traveler Safety”.

Madoplevelser er vigtige på ferien
Ifølge en undersøgelse fra Apollo Rejser er danskerne glade for at prøve den lokale mad, når vi rejser. Kun ganske få – seks procent – vælger retter som de kender. 37 % af danskerne mener, at nye madoplevelser er en vigtig del af rejsen, og 44 % sværger til lokale retter, viser undersøgelsen.

Fra vores egen verden

Nye miniguides
Siden sidst har vi fået lavet tre nye miniguides til henholdsvis Biarritz i Frankrig, Dubrovnik i Kroatien og Bodrum i Tyrkiet.

Mest populære sider lige nu
De bedste familiehoteller på Mallorca
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
De bedste all inclusive hoteller i Tyrkiet
Her skal du bo ved Miami Beach
Bo billigt på stranden i Thailand

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Rhodos
Miniguide til Sydfrankrig
Miniguide til Mallorca
Miniguide til Ayia Napa
Miniguide til Miami

Middelhavet dominerer, men vores miniguide til Miami er en af vores mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*