De tjener penge, mens de rejser

Mød Jill, Johnny og Amanda, der tjener penge, mens de rejser

Flere og flere vælger at hoppe af hamsterhjulet for at rejse ud i verden. Den slags koster selvfølgelig penge, men der er mange muligheder for at arbejde undervejs – læs blot med her:

Jill har flere bolde i luften på samme tid

25-årige Jill fra den amerikanske østkyst har fået præcis det liv, hun drømmer om. Sidste år forlod hun sit 9-17 job og begav sig ud på sit livs rejse med kæresten og forretningspartneren Patrick.

Jill finansierede rejsen ved at sælge sit hus og sine ejendele, men da pengene slap op fik hun nye idéer til, hvordan hun kunne få råd til at fortsætte sin nye livsstil.

Hun begyndte at udgive e-bøger og kurser og startede med at blogge. Jill fandt også på at købe forskellige produkter de steder hun rejste for derefter at sælge dem videre.

“Man skal ikke kun satse på én ting, når det handler om at tjene penge.  Derfor har jeg altid flere bolde i luften på samme tid”, siger hun. Og Jill ved hvad hun snakker om. Med en fortid i finansverdenen har hun helt styr på det med økonomien.

For Jill og Patrick handler det ikke mere om bare at få råd til at leve som digitale nomader. De tjener så mange penge, at de bor på luksushoteller og forkæler sig selv.

“I begyndelsen arbejdede jeg 12 timer om dagen, men i dag bliver det til et par timer om morgenen og det samme om aftenen. I mellemtiden slapper jeg af og tager på sightseeing”, fortæller Jill.

Men det har været hårdt arbejde at nå dertil, hvor hun er nu. Selvom Jill mener, at det aldrig har været nemmere at tjene penge online, så har hun brugt masser af tid på at lære om online marketing og finde nicher i markedet. Men arbejdet har været det hele værd forsikrer hun.

Fra fattig backpacker til rig blogger

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Johnny Ward skulle blive en succesrig blogger, der lever af at skrive om sine oplevelser rundt om i verden.

Johnny er vokset op i Irland med sin mor og har gennem barndommen stort set aldrig været uden for sit hjemland. Der var ingen penge til et fjumreår, så Johnny tjente penge på at lade sin krop bruge til medicinske forsøg for på den måde at få råd til at rejse.

Undervejs har han arbejdet med handicappede børn i USA og undervist i engelsk i Thailand, men det var i Sydney i Australien han tog beslutningen om, at han ville opleve verden. Hele verden.

Han fik en filippiner til at lave en hjemmeside og købte derefter en billet til Zimbabwe, hvor han for alvor fik skudt gang i sin blog. Heldigvis havde han lidt startkapital, der finansierede et par skribenter, som bidragede med indhold til siden.

“Da det stod klart for mig, at jeg kunne leve af min blog, bl.a. ved hjælp af en annoncør, der kom med et godt tilbud, besluttede jeg mig for at besøge alle lande i verden”, fortæller Johnny, der i dag har tjent flere millioner kroner på sine hjemmesider.

Johnny har i øvrigt et par gode råd til dig, der drømmer om at leve af sin rejseblog:

Skil dig ud
Find din egen niche. Ingen gider læse om dit fjumreår i Østen eller Latinamerika medmindre du giver dem noget. F.eks. nyttig rejseformation eller tips og gode råd. Men vigtigst af alt, så find en vinkel på dine skriverier, der er din og som helst skal være unik.

Skaf besøgende
Ikke helt så nemt som man skulle tro. Der findes tusinder af private rejsesider på nettet, men hvordan får du dem til at besøge din side? Sociale medier, netværk og søgemaskineoptimering. Vær ærlig og lov ikke noget, du ikke kan holde, siger Johnny, der mener, at troværdighed er noget af det vigtigste.

Johnny har i dag flere hjemmesider, der alle er på engelsk, hvor målgruppen er væsentlig større end i Danmark, men mindre kan vel også gøre det? Vil du selv prøve at tjene penge på at blogge, så kan du hos f.eks. Partner-ads og Tradetracker se hundredvis af kampagner, hvor du kan blive belønnet for at skaffe salg og leads.

Amanda blev freelanceskribent ved et tilfælde

Måske har du det ligesom den amerikanske freelanceskribent Amanda Chatel; hun elsker at rejse. Faktisk så meget, at det er det eneste, der kan gøre hende lykkelig.

For seks år siden var der intet, der tydede på, at Amanda skulle blive fuldtidsglobetrotter, men en skilsmisse bragte hende impulsivt til Paris, hvor en ny verden åbnede dig for hende. En verden som hun bedst beskriver som frihed.

Siden turen til Frankrig har den 35-årige amerikaner besøgt adskillige lande, og hun prøver så vidt muligt at tjene penge undervejs, så hun ikke behøver at vende hjem til New York.

Amanda Chatel har dedikeret sit liv til at opdage verden, og det har bl.a. den konsekvens, at hun har sagt nej til børn, et valg, som især mænd finder provokerende, fortæller hun til Daily Mail.

“Når jeg af og til skriver om at jeg har fravalgt børn får det en bestemt slags mennesker til tasterne. De synes jeg skal producere børn, men mon ikke jeg må bestemme over min egen krop?”, spørger hun undrende.

Amanda finder det utrolig givende at rejse og fortæller, at hun altid kommer forandret hjem. Især et besøg i Cambodja gjorde indtryk, men alle lande giver hende inspiration og et nyt syn på verden.

Jo, mon ikke vi er mange, der kan genkende Amanda Chatels følelser og trang til at rejse.

2 Comments

  1. Det er nok en hel del sværere at gøre det samme som dansker. Ihvertfald hvis du henvender dig til det danske marked. Kan du flydende engelsk bliver markedet bare så meget større.

    • Ingen tvivl om det. Men mindre end luksus kan vel gøre det ;-). Det er helt sikkert muligt at tjene nok online til at kunne leve i f.eks. Østen, hvor leveomkostningerne er lave.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*