Tidligt på pension for at rejse ud i verden? Start nu!

Få Tina og Keith's bedste råd til at gå tidligt på pension

“Jeg ville ønske, at jeg havde tænkt lidt mere over min pension, da jeg fik mit første job”, skriver Tina Paul i et af hendes indlæg, hvor hun gennemgår de vigtigste punkter i kunsten at gå tidligt på pension.

Hun startede på arbejdsmarkedet som 14-årig, og i den alder er det de færreste, der tænker over, hvad de vil med deres liv om 40 eller 50 år.

Inspireret af deres børn, der kombinerer arbejdslivet med spændende oplevelser i hele verden, besluttede Tina og Keith Paul at skære ned på arbejdet for at rejse. Det har resulteret i bloggen retireearlyandtravel.com, der lige nu er en af de mest populære rejsesider i USA.

Tina og Keith har været sammen siden de var 18 år, og dengang levede de et liv som så mange andre på den alder. Godt nok havde de begge en passion for at rejse, men det gik lidt i glemmebogen, da de efter endt uddannelse fik børn.

I dag er børnene flyttet hjemmefra, og det gav anledning til, at det amerikanske par begyndte at tænke over deres liv. De havde stadig rejselysten, men også fuldtidsjob, der krævede deres opmærksomhed.

Heldigvis blev de enige om at gøre alt for at gå tidligt på pension, og man må sige, at det amerikanske par er gået 100 % ind i det projekt. Tina og Keith’s vigtigste råd, hvis du vil trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet tidligt kommer her:.

Spar op – jo før desto bedre

Der skal penge til at gå tidligt pension. Derfor skal du begynde at spare op nu. Langt de fleste mennesker knokler sig selv ihjel, mens de venter på folkepensionen, men hvorfor ikke trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet, mens du stadig er frisk og kan rejse ud i verden.

Derfor: begynd at spare penge op i en tidlig alder. Lad eventuelt en professionel sætte dine penge i aktier, obligationer eller nogle helt tredje. Du skal lave en pensionsordning, hvor du kan få dine penge ud som f.eks. 50-årig.

Tænk over hvad du bruger dine penge på

Dette råd hører direkte sammen med det at spare op. Jo dyrere vaner du tillægger dig, desto længere tid går der før du kan gå på pension. Så enkelt er det faktisk. Kan du nøjes og finde en fornuftig balance mht. dit forbrug, så kan du lægge flere penge til side.

Det siger sig selv, at hvis du kun er til mærkevare og dyre restauranter, så bliver det svært at spare så mange penge op, at du kan opretholde din livsstil, når du trækker dig tilbage. Derfor: Overvej, hvad du egentlig har brug for i din dagligdag. Er det need to have eller nice to have?

Undgå gæld

Lad være med at leve over evne og stifte gæld. Alene renterne til et lån kan rykke pensionsdagen flere år alt efter lånets størrelse. Tina og Keith understreger, at der her ikke er tale om f.eks. boliglån, hvor huset i sig selv er en værdi, der kan lånes i, men om unødvendige forbrugslån.

Et hus er jo en investering, som du kan tjene gode penge på, men skal du have ny pc eller nyt fjernsyn, så køb kontant. Derfor: Hold dig fra forbrugslån og lad være med at købe ting, der hurtigt falder i værdi.

Tina og Keith nævner f.eks. en bil som et glimrende eksempel på en ting, der bør købes brugt for at undgå den nye bils enorme fald i værdi, når den kører ud over kantstenen.

Ovenstående er Tina og Keiths vigtigste råd, hvis du vil gå tidligt på pension. De giver dig endnu et råd, der dog ikke er muligt for alle. Kan du arbejde i udlandet et sted, hvor leveomkostningerne er lave, så kan du slå to fluer med et smæk. Du kan spare mere op og samtidig leve det liv, du gerne vil.

Du kan læse meget mere om at gå tidligt på pension på Tina og Keiths hjemmeside retireearlyandtravel.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*