SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 45 – 2019

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 45 – 2019

Kraków bedste sted til storbyferien
Det mener briterne, der i en undersøgelse foretaget af forbrugerorganisationen Which? har stemt den polske by ind på førstepladsen. Det er tredje år i træk Kraków topper listen, der har Sevilla, Valencia, Berlin og Amsterdam på de næste pladser. Sidst ligger Milano og Alicante. Det var bl.a. kriterier som prisniveau, kultur, transport og mad og drikke deltagerne skulle vurdere.

Spies solgt til kapitalfonde og norsk hotelkonge
Milliardæren og hotelkongen Petter Stordalen bliver via Strawberry Group storaktionær i Thomas Cook Northeren Europe (TCNE), der ejer bl.a. Spies Rejser. Stordalen ejer 40 % af TCNE, samme andel som kapitalfonden Altor, mens en anden kapitalfond, TDR Kapital, sidder på de sidste 20 %.

Hvad er din rejsedrøm?
Det er 2000 englændere blevet spurgt om og øverst på listen er at se nordlys. Det er spiltjenesten Lottoland, der i forbindelse med en rejsekonkurrence står bag undersøgelsen, som indeholder 50 aktiviteter og rejsemål. Nummer to og tre på listen er at rejse med Orientexpressen og køre på legendariske Route 66, mens en gåtur på Den Kinesiske Mur og safari i Afrika ligger på fjerde- og femtepladsen. Ifølge undersøgelsen har briterne i gennemsnit besøgt tre steder på deres bucket list, men forventer at opleve 11 inden de ikke er i stand til at rejse mere.

Verdens bedste restauranter ifølge Tripadvisor
Anmeldelser det seneste år på Tripadvisor danner grundlag for Travellers Choice Award 2019. I kategorien bedste gourmetrestaurant ser top 10-listen sådan ud:

1. TRB Hutong – Beijing, Kina
2. Epicure – Paris, Frankrig
3. Villa Crespi – Orta San Giuliu, Italien
4. Benazuza – Cancun, Mexico
5. The Jane – Antwerpen, Belgien
6. Le Brouillarta – Saint-Jean-de-Luz, Frankrig
7. Davids’ Kitchen – Chiang Mai, Thailand
8. El Celler de Can Roca – Girona, Spanien
9. Aramburu – Buenos Aires, Argentina
10. Adam’s – Birmingham, England

Lonely Planets Best In Travel 2020
Rejsebogsforlaget Lonely Planet er allerede ude med rejseanbefalinger til 2020. I fire kategorier som bedste rejselande, bedste rejsebyer, bedste rejseregioner og værdi for pengene har eksperterne hos Lonely Planet sat navn på 40 destinationer verden over. Se mere i indlægget Lonely Planet: Her skal du rejse hen i 2020.

Zanzibar er på Lonely Planets liste over steder du skal besøge i 2020

Danskerne vil have sol og varme
Der er delte meninger om sommerens vejr, men en ting er sikkert: vi tørster efter sol og varme. Ifølge en undersøgelse fra Apollo, så er rigtig mange danskere på udkig efter rejser til sydens sol. Og vi kigger ikke kun efter vinterrejser – 11 % af deltagerne i undersøgelsen er allerede i gang med at lave research til næste sommers rejse.

Næsten 400 varmerekorder denne sommer
Sommeren 2019 var varm – meget varm. Klimaforskerne hos Berkeley Earth har analyseret sig frem til, at der blev sat næsten 400 varmerekorder denne sommer. 29 lande satte ny varmerekord mellem maj og august – blandt dem Frankrig, Holland, Belgien, Tyskland og Storbritannien. I Frankrig målte man 46 °C og dermed blev en 70 år gammel rekord slået. Sommerens varmeste temperatur blev målt i Mitribah i Kuwait med 51,3 °C efterfulgt af Kuwait City og Jacobabad i Pakistan, hvor termometret begge steder ramte 51,1 °C.

Mange danskere udsat for tyveri på storbyferien
Det fortæller forsikringsselskabet Gouda, der oplyser, at de bliver kontaktet mindst én gang om dagen i forbindelse med tyverier fra danske turister. Det er især i de byer, der har flest turister, risikoen for tyveri er størst. Således er Barcelona, London, Paris, Amsterdam og Bruxelles de fem byer, hvor flest danskere bliver bestjålet.

Thomas Cooks konkurs koster dyrt
Ifølge branchemediet standby.dk har rejsebureauet Thomas Cooks konkurs alvorlige konsekvenser for den spanske turistindustri. Tidligere meddelte sammenslutningen af hotel- og turismeaktører, at 500 hoteller var i fare for at gå konkurs, og nu vil den spanske regering pumpe ca. to milliarder kroner ind i turistbranchen. Den engelske del af Thomas Cook sendte sidste år syv millioner turister til Spanien.

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Bo billigt på stranden i Thailand
Her er det varmt i december
Lækre hoteller kun for voksne
9 forslag til en eksotisk vinterferie
Gran Canarias bedste hoteller

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Mauritius
Miniguide til Lanzarote
Miniguide til Tenerife

Vores miniguide til Fuerteventura er en af vores mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*