Ferie i sportens tegn i Californien

Californien byder på alle mulige former for sport

Californien er et godt sted at rejse hen for sportsentusiaster henover vintermånederne, fordi staten strækker sig over så stort et område, at man kan finde temperaturer velegnet til både løb og cykling. Og så er der også mulighed for at se nogle af de mange sportshold, som holder til i The Golden State.

Paradise Royale Mountain Bike Trail Syst” (CC BY 2.0) af mypubliclands

Danmark er ikke det mest spændende sted at opholde sig om vinteren. Kolde vinde, der bider i huden, sne, sjap, regn og grå dage, hvor man knapt ser solen overhovedet. Selvom cykling er enormt populært i Danmark som både transportmiddel og til at dyrke sport, er der færre, som cykler om vinteren. Ifølge det danske cyklistforbund cykler vi helt op til 20 procent mindre om vinteren mest fordi det er usikkert, koldt og kræver mange flere forbehold om det er for motion eller transport. Man skal nok derfor kigge langt efter en behagelig cykeltur i vinter-Danmark.

Men heldigvis findes der råd for det. I dag koster det ikke en bondegård at flyve over Atlanten og besøge Den Gyldne Stat, Californien, som har temperaturer helt op til 20 grader om vinteren. En ganske behagelig temperatur, hvis man gerne vil dyrke sport. Californien er USA’s tredjestørste stat målt på areal, og derfor er der også ret forskelligt klima, alt efter hvor du rejser hen. Hvis man er glad for at cykle, kan man leje en cykel og køre hele vejen langs stillehavskysten fra San Diego i syd til San Francisco i nord. Selvom årstiden måske er for kold til en svømmetur i Stillehavet, kan du alligevel nyde de pragtfulde strande på strækningen som ved San Francisco Bay, UC Santa Barbara, Ocean Beach eller La Jolla.

Magic Johnson” (CC BY 2.0) af Kip-koech

Sport man kan se i vintermånederne i Californien

Udover at være velegnet til at dyrke sport, er Californien også en stat, som gennem tiden har haft mange succesfulde sportshold inden for USA’s største sportsgrene. Listen er lang om man taler om baseball, amerikansk fodbold, basketball, ishockey eller fodbold. Baseballholdet LA Dodgers har for eksempelvis vundet West Divisionen de seneste syv år i træk og er også en af favoritterne hos bookmakerne til at vinde MLB mesterskabet 2020 med sports betting odds på 6.00. Men også LA Angels og SF Giants er californiske hold, som ligger i den bedste liga MLB.

Hvis man er mere interesseret i amerikansk fodbold, kan man se Los Angeles Chargers eller Oakland Raiders- sidstnævnte holder til i San Francisco Bay-området. Den amerikanske fodboldsæson afvikles fra sensommeren og finalen, Super Bowl, som mange sikkert kender fra film og serier, spilles første søndag i februar. Inden for basketball er Californien også flot repræsenteret af Golden State Warriors, som vandt mesterskabet i 2015, 2017 og 2018 samt Los Angeles Lakers, der i 1980erne havde den legendariske Magic Johnson på holdet. At se sport i USA er en kæmpe oplevelse for tilskuerne, måske særligt dem, der ikke har oplevet det før. Mange haller og stadions har en størrelse og tilskuerkapacitet, som kun de største danske fodboldklubber på en god dag kan matche, og derfor er man garanteret en stor oplevelse.

Så hvis man i stedet for at sidde indendøre ønsker en vinter fyldt med sport,  så er sports-staten Californien helt sikkert en af de bedste destinationer.