9 forslag til en eksotisk vinterferie

Store oplevelser og hvide sandstrande venter

Vinteren er det tidspunkt, hvor vi har allermest brug for sol og varme. Mørket har lagt sig over Danmark, og efter en hektisk julemåned er det helt forståeligt, at mange ønsker sig langt væk. Til varmere himmelstrøg, hvor du kan komme ned i tempo og bare nyde livet.

 

Koh Samui – Thailand

Koh Samui er beriget med en lang række lækre strande, hvor du har mulighed for at bo i bungalow helt ude i vandkanten. Den thailandske ø er rigtig populær, men på trods af størrelsen, kan du stadig finde rolige strandområder, hvis du ikke er til det heftige natteliv i Chaweng, der er Koh Samuis største ferieby.

Skal det være endnu mere eksotisk, så tilbring nogle dage på Koh Phangan, der har strande i verdensklasse, eller på lille Koh Tao, hvis du er til dykning. Læs meget mere om Koh Samui i miniguiden.

 

Boracay – Filippinerne

Også Boracay er berømt for sine strande. Så berømt, at den enestående White Beach flere gange er kåret som verdens bedste strand. Boracay er selvfølgelig populær, men på trods af turismen, så har øen stadig en snert af tropeidyl og barfodsparadis.

Du SKAL være vild med skønne strande for at besøge Boracay – der er ingen seværdigheder, men til gengæld har du mulighed for at trække stikket og bare slappe af. Læs meget mere om Boracay i miniguiden.

 

Dubai

Dubai ligger kun seks timers flyvning fra Danmark. På trods af størrelsen, så har emiratet masser at byde på. Uanset om du er til shopping, gode strande, lækker mad eller temaparker i verdensklasse, så finder du det her.

Dubai har noget for alle aldre og det er oplagt at bo to forskellige steder på din ferie eller måske kombinere med et af de andre og mere rolige emirater. Og nej, det behøver ikke være dyrt at rejse til Dubai – giv det en chance! Læs mere om Dubai i miniguiden.

 

Phuket – Thailand

Thailands mest populære ferieø er alsidig og fuld af gode oplevelser til lands og til vands. Du kan selvfølgelig bare booke et lækkert resort og lade den thailandske sol varme dig, men du kan også spise lækker autentisk mad i Phuket by eller tage på opdagelse i junglen eller i det smukke øhav, hvor du finder de skønneste øer og strande.

Nogle vil nok sige, at Phuket er overrendt, men der er alle muligheder for at få en ferie langt væk fra masseturismen. Læs mere om Phuket i miniguiden.

 

Sri Lanka

Enestående kultur, fantastiske naturoplevelser og lange gyldne sandstrande med vajende palmer. Sri Lanka er så eksotisk som det kan blive. Det gamle Ceylon er garanti for store oplevelser, og efter en lang borgerkrig er den smukke ø i Det Indiske Ocean igen klar til at tage imod besøgende.

Et frygteligt terrorangreb i foråret har dog sat en kæp i hjulet for den turistfremgang som Sri Lanka har oplevet de senere år godt hjulpet på vej af Rough Guides og Lonely Planets anbefalinger om at besøge den fantastiske ø. Læs mere om Sri Lanka i miniguiden.

 

Koh Lipe – Thailand

På Koh Lipe får I Thailands bedste strande. Store ord, men man kniber virkelig sig selv i armen, når man står på de kridhvide sandstrande med det mest krystalklare blå vand, man kan tænke sig.

Koh Lipe er bilfri og ganske lille – et tropeparadis, hvor du bl.a. kan snorkle eller hænge ud på herlige interimistiske strandbarer. Jo, det kan være lidt af en rejse at nå frem til Koh Lipe, men det opvejes med lethed af atmosfæren og de fantastiske strande. Læs mere om Koh Lipe i miniguiden.

 

Riviera Maya – Mexico

Den lange Riviera Maya-kyst i Mexico inkluderer bl.a. ferieområderne Cancun, Playa del Carmen og Tulum. Tre meget forskellige feriebyer, der sammen med nogle af verdens mest spændende seværdigheder gør denne del af Yucatan-halvøen yderst attraktiv.

De fleste kommer for de kilometerlange hvide sandstrande, men den enestående maya-kultur med bl.a. ældgamle pyramider er et msut-see. Og så er vi jo i Mexico – du skal selvfølgelig smage al den gode mad og sippe mojitos i vandkanten. Læs mere om Riviera Maya i miniguiden.

 

Hua Hin – Thailand

Thailands ældste ferieby kalder man ofte Hua Hin, der ligger et par timers kørsel fra Bangkok. Her er det ikke så meget strandene, der trækker, men de dejlige resorts, der er som skabt til forkælelse og kvalitetstid med hinanden. Kan I løsrive jer fra de dejlige omgivelser, så er der mulighed for udflugter i verdensklasse.

F.eks. Kuiburi Nationapark, der har Thailands største bestand af vilde elefanter, historiske River Kwai med mulighed for at bo på tømmerflåder på floden eller hvad med at tilbringe nogle dage i pulserende Bangkok, der bl.a. byder på kultur, shopping og fantastisk mad. Læs mere om Hua Hin i miniguiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*