Thailands ældste feriested er stadig lige populær. Med beliggenheden i det centrale Thailand ligger byen ideelt for spændende udflugter til kultur, natur og storby. Men selve Hua Hin er også et dejligt sted at holde ferie.

Byen byder på lidt mere lokalkolorit end så mange andre steder i Thailand, og både den gode shopping og de glimrende restauranter er noget, der tiltrækker turisterne.

Vi håber du finder vores Hua Hin guide nyttig – du kan finde en mere omfattende rejseguide til Hua Hin her.

Hua Hin guide
Stranden i Hua Hin er lang

Transport

Ind og ud

Hua Hin har godt nok en lufthavn, men den er så lille, at kun meget små fly kan lande der. Nærmeste lufthavn er derfor Bangkok, som du nemt kommer til fra Danmark. Du lander i Suvarnabhumi lufthavn, der har koden BKK.

Fra København kan du tage det direkte fly med Thai Airways, men med ét kort stop kan du flyve via bl.a. Doha (Qatar Airways), Dubai (Emirates), Istanbul (Turkish Airlines) og Amsterdam (KLM). Fra Billund kan du flyve via Istanbul, Amsterdam, Helsinki og Frankfurt. Søg og sammenlign flybilletter til Bangkok her.

Det tager ca. tre timer at køre til Hua Hin. Du kan finde transport i lufthavnen eller få tilbud fra dansk rejsebureau her, men også booke en privat transfer her.

At komme rundt

Centrum af Hua Hin er ikke større, end du kan gå rundt. De fleste bor dog uden for byen, og her kan du tage en taxi ind til centrum. Mange hoteller tilbyder dog shuttlebusser til deres gæster, der som regel kører på faste tidspunkter.

Af en eller anden grund er Hua Hin ikke overplastret med tourbureauer, som man ser det andre steder i Thailand. Her kan du booke en taxi for en dag. Taxichaufførerne skal nok gøre opmærksom på sig selv, og du kan se forslag til udflugter på plancher, som de hænger op på deres bil.

Overnatning i Hua Hin

Hua Hin har mange fremragende hoteller og resorts. Langt de fleste af dem ligger udenfor byen primært mod syd langs stranden. Selvom du bor et par kilometer udenfor centrum, så er det nemt at komme ind til Hua Hin. Mange hoteller har en shuttlebus til deres gæster, men du kan også tage en taxi, det koster ca. 200-300 baht alt efter, hvor du bor.

Flere af de store hotelkæder som f.eks. Amari, Hilton, Centara, Marriott og Anantara findes i Hua Hin, men der er også adskillige andre resorts, som holder høj standard.

Hotellerne i Hua Hins bymidte er primært kun for budgetrejsende. Det er mindre steder, der godt nok ligger centralt, men som ikke har nogle faciliteter og heller ikke meget charme. Til gengæld kan du være heldig at finde et guesthouse med en familiær atmosfære.

Det er generelt billigt at bo på hotel i Thailand og således også i Hua Hin. Her får du rigtig meget for pengene, og du kan ofte opnå gode rabatter i lavsæsonen eller hvis du booker i god tid.

Du finder et kæmpe udvalg af hoteller på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har som regel de laveste priser. Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Vil du være sikker på at bo godt, så skal du læse indlægget De bedste hoteller i Hua Hin på thailandrundt.dk. Siden bliver opdateret løbende med de bedste overnatningssteder.

Ønsker du en fleksibel pakkerejse til Hua Hin, så har adskillige danske rejsebureauer byen på programmet. F.eks. Bravo Tours, hvor det er nemt og overskueligt at se tilbud og at booke. Her har du også mulighed for at tage med på en spændende rundrejse med afslutning i Hua Hin.

hua hin guide
Solopgang fra stranden

Strande og ferieområder

Den vestlige Thailandbugt fra Phetchaburi til Surat Thani, en strækning på ca. 400 km, er fyldt med dejlige strande. Her ligger flere ferieområder, der med Hua Hin i spidsen tiltrækker besøgende fra hele verden. Især er området populært blandt europæere, der køber feriehus eller slår sig ned som fastboende.

Stranden i Hua Hin er dejlig uden dog at høre til Thailands bedste. Der er generelt store tidevandsforskelle, og på den forholdsvis smalle strand dukker mindre fisk og blæksprutter op, når vandet trækker sig tilbage.

Nord for Hua Hin findes flere andre strande og den mindre ferieby Cha-Am, der er et roligere alternativ til Hua Hin. Cha-Am har alt det som turisterne forventer, dvs. barer, butikker og restauranter, men udvalget er dog noget begrænset. Til gengæld er stranden her bedre end i Hua Hin.

Tropiske småøer med bedre strande ligger i bugten, og de kan nås på en dagsudflugt. Du kan også bare køre ned ad kysten, hvor det efterhånden tynder ud med turister, og det er som om, at jo længere sydpå du kommer, desto bedre bliver strandene.

I Pranburi ca. 30 km mod syd er der opstået et lille ferieområde, som er væsentlig mere rolig end Hua Hin. Her er glimrende strande inklusive den såkaldte Dolphin Bay, der har fået navn efter de delfiner, som lever i bugten.

Endnu længere mod syd kommer du til området omkring Chumpon. Det er en del af Thailand, der er meget lidt besøgt, og faktisk kan det bedre betale sig at at benytte lufthavnen i Ranong, hvis du vil bo her. Chumpon har skønne lange strande, og du kan opleve lidt af det autentiske Thailand.

Hua Hin har masser af gode hoteller og prisniveauet er lavt

Seværdigheder, aktiviteter og udflugter fra Hua Hin

Hua Hin er også kendt som byen, hvor Kong Rama 2. i 1928 byggede paladset Langt fra alle bekymringer. Paladset ligger nord for byen og er flittigt brugt af den nuværende kongefamilie, men det er godt bevogtet og lukket for offentligheden.

Også togstationen er et synligt bevis på kongefamiliens engang så hyppige besøg i byen. Her har kongen sin egen pavillion, der er opført i typisk thaistil. Den er yderst velbevaret, men står lidt ensomt på perronen.

Det var nord for Hua Hin, at kongerne opførte mindre paladser. Der er ikke adgang for turister de steder, som stadig bruges af kongefamilien, men du kan komme ind til Phra Ratchaniwet Mrigadayavan for at se de gamle teaktræshuse, der blev bygget i 1924.

Selvom Thailand aldrig har været koloniseret, så vidner det gamle jernbanehotel i typisk kolonistil om, at området var et af det øvre hierakis foretrukne steder.

Jernbanehotellet er i dag luksushotel ejet af Centarakæden, og selvom du måske har ikke råd til at bo der, så tag alligevel forbi og nyd en kop eftermiddagste i de store saloner og gå en tur i den perfekt anlagte have.

Hua Hins tidligere hovederhverv var fiskeri, og i byen findes stadig en fiskerflåde, der er med til at give Hua Hin lidt lokalstemning. Det siges, at det hyggelige natmarked midt i byen tidligere var stedet, hvor fiskerne kunne få sig lidt mad efter en nats hårdt arbejde på havet.

I dag kan du også købe tøj, sko, bælter og souvenirs på markedet. Her er også restauranter og gadekøkkener, der serverer lækker seafood. Byens lokalmarked, Chat Chai, ligger kun et par hundrede meter nord for natmarkedet. Her er der ikke meget at købe for turisterne, men det er spændende at følge den lokale handel.

Udover markederne, så har Hua Hin en stribe indkøbscentre, hvor du ofte kan gøre en god handel. Market Village, Bluport og Seenspace er blot et par af de steder som tilbyder alt fra briller og kosmetik til tøj, sko og tasker.

Et besøg i et tempel er altid en god oplevelse

Khao Takiab – Abebjerget

Du kan tage en taxi eller gå langs stranden mod syd til den store buddhastatue, som majestætisk våger over Khao Takiab, der er bedre kendt som Abebjerget. På toppen af bjerget finder du hurtigt ud af, hvad der har givet det dets navn.

Hundreder af aber suser rundt, og de kan være ret så nærgående. Men på bjerget findes også et par fine templer, og man skal heller ikke glemme den skønne udsigt over Hua Hin-bugten.

Khao Sam Roi Nationalpark

Ca. 30 kilometer syd for Hua Hin finder du Khao Sam Roi Nationalpark, der byder på smuk natur i form af grotter, limstensbjerge og klipper. I parken er der vandrestier, og du kan være heldig at se dyr som egern, den specielle gedeantilope, over 300 fuglearter og aber som makak og langur.

Kaeng Krachen Nationalpark

Vest for Hua Hin i det bjergrige område tæt på grænsen til Myanmar (Burma), ligger den noget større Kaeng Krachen Nationalpark. Her kan du gå op til det flotte vandfald Pala-U, der består af 16 mindre fald.

I nationalparken findes både leoparder og elefanter, men dem skal du ikke regne med at se. På vej til eller fra Kaeng Krachen Nationalpark kan du lægge vejen forbi en af Thailands vingårde. Thailand er er forholdsvis nyt vinland, og du kan selvfølgelig prøvesmage og købe vinene.

River Kwai

Mere natur kan du få omkring floden Kwai, der også byder på spændende historie. Den berømte “Broen over floden Kwai” ligger i dag i byen Kanchanaburi, hvor du også finder en stor krigskirkegård og et museum, der omhandler broens tilblivelse. Nord for Kanchanaburi er der meget smuk natur i Sai Yoke Nationalpark.

Området omkring River Kwai byder også på det smukke Erewan-vandfald og du kan fortsætte til Myanmar’s grænse ved byen Sanglaburi, hvor monfolket dominerer. Selvom du kan nå River Kwai på en dagsudflugt fra Hua Hin, så kan det klart anbefales at tage et par overnatninger.

Et kig ud over Kaeng Krachen Nationalpark, der er på UNESCOs liste over bevaringsværdig natur

Flydende markeder

Thailand har stadig en håndfuld flydende markeder. Mest populær er Damnoen Saduak, der dog er ret turistpræget. Besøg hellere Amphawa, som er mere autentisk, og i weekends og på helligdage er fyldt med thai’er, der kommer for at spise og hygge sig.

Ikke langt derfra kan du opleve det specielle togmarked i Maeklong, hvor sælgerne slår markiserne ned for at gøre plads til toget, der kommer forbi fire gange om dagen.

Bangkok

Den thailandske hovedstad er et must at opleve. Langt de fleste turister tager et par dage i storbyen før eller efter ferien i Hua Hin for at se de berømte templer og det tidligere kongepalads Grand Palace.

Du kan også tage en bådtur på klongerne og storshoppe på markeder og i gigantiske indkøbscentre. Bangkok er også fremragende mad og et hektisk natteliv, der består af meget andet end beer bars med letlevende piger.

Temaparker

Hua Hin er et perfekt rejsemål for børnefamilier. Ikke nok med, at byen har en lang række gode resorts med store pools, så finder du i omegnen temaparker, der vil gøre glæde hos de mindste.

Du kan bl.a. finde en to vandparker; Vana Nava og Black Mountain Water Park. Her er også flere forlystelsesparker som f.eks. Santorini park, der kombinerer tivoli med shopping og restauranter.

Mad og drikke

Som andre steder i Thailand, så spiser man også godt i Hua Hin. Her er spisesteder for enhver smag og pengepung, men et godt råd er at holde sig til det lækre lokale køkken, der både kan være enkel mad tilberedt på gaden eller pænere restauranter.

Ud til kysten, i centrum af Hua Hin, ligger en stribe restauranter, der har store udendørs terrasser, som rager et godt stykke ud i havet. Her får du noget af det bedste seafood, det er blot at vælge fra det store udvalg, der ligger på køl.

Et andet sted at spise god seafood er på natmarkedet, hvor restauranterne ligger på stribe. Her kan du bl.a. få krabber, kæmperejer eller frisk fisk tilberedt efter eget valg.

Ved City Beach Resort ligger en stribe mindre lokale restauranter, der laver noget af byens bedste thaimad. Mor styrer køkkenet, og personalet suser rundt for at servicere de mange gæster, der sidder på række. Ofte er der kø, og det forstår man godt. Det er billigt, og så er maden fremragende.

Nattelivet i Hua Hin er begrænset, men byen har dog sit eget lille red light distrikt med beer bars, hvor der foruden letlevende damer ofte også er billard og sport på storskærm. Stemningen er god, men Hua Hin har ikke natteliv som hverken Phuket eller Pattaya.

hua hin guide
Noget af det bedste ved Thailand er den lækre mad

Praktisk information

Valuta

Den thailandske valuta hedder Baht. Dem hæver du i kontantautomaterne, der næsten ligger på hvert gadehjørne. Kreditkort accepteres i vid udstrækning på hoteller og restauranter. Husk, at du skal prutte om priserne på markederne.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Thailand anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Thailand og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Hua Hin har mest solrigt vejr fra november/december til marts/april. Forvent temperaturer på 29°-33° C i disse måneder. Selvom det er tørtid, så kan en byge ikke udelukkes.

Hua Hin er et af de steder i Thailand, der ikke får så megen regn i sommermånederne. Ofte er der tale om kraftige eftermiddagsbyger i lavsæsonen, men ofte vil du også opleve masser af sol. I april-maj stiger temperaturen og kan nemt ramme 35° C. I sommermånederne skal du forvente temperaturer på 30°-33° C.

Hua Hin
28°
overcast clouds
71% humidity
wind: 4m/s WSW
H 31 • L 27
32°
Sun
28°
Mon
31°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Hua Hin

I vores Hua Hin guide har vi også lavet et kort over by og område med markeringer af bl.a. seværdigheder, aktiviteter og hoteller.

Hua Hin guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel i Hua Hin med prisgaranti her
Find pakkerejser til Hua Hin hos dansk rejsebureau
Søg og sammenlign flybilletter til Bangkok
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Hua Hin guide – du kan se mere om byen på tourismthailand.org, der er den officielle turistside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*