Det thailandske ferieparadis Phuket er efterhånden kendt af de fleste danskere. Som en dråbe i det turkisblå Andamanhav ligger øen, der i vintermånederne tiltrækker solhungrende turister fra hele verden.

Som Thailands største ø bliver Phuket ved med at overraske. Om du er backpacker eller elsker luksus, så kan du få en drømmeferie med spændende mad, et heftigt natteliv og sand mellem tæerne på skønne strande. Husk, at du kan finde en mere mere omfattende rejseguide til Phuket på min personlige rejseblog her.

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Phuket med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter Phuket – sammenlign priser her
Find pakkerejser til Phuket med dansk rejsebureau – se tilbud her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Strande og ferieområder på Phuket

Phuket har adskillige pragtfulde strande. De fleste ligger ned ad vestkysten, men også på øens sydkyst kan du finde små bugter og fine strande, hvor de karakteristiske longtailbåde vugger i det klare blå hav.

Antallet af strande gør Phuket utrolig alsidig. Du kan shoppe og feste i Patong, besøge hippe beach clubs ved Bangtao Beach og føle dig alene i verden på lange Mai Khao Beach. Der er noget til alle på Thailands største ø.

Patong Beach

Phukets absolutte turistcentrum er Patong Beach. Den 3,5 km lange strand med hvidt sand er årsagen til, at den tidligere bananplantage er erstattet af en hektisk ferieby, hvor alt er inden for rækkevidde. Det er her, du finder det største udvalg af barer, restauranter, forretninger og overnatningssteder.

Du skal til gengæld ikke forvente fred og ro, helt perfekt for dig, der vil have fest og farver. Patong Beach holder ikke helt samme standard som i de gode gamle dage, men militærets rydning af solstole og ulovligt byggeri i 2014 har gjort stranden helt eksotisk.

Kata og Karon

Strandene på den sydlige del af Phuket er mest travle og mest udbyggede. Først når man Karon, der tilbyder meget af det samme som Patong, men der er dog lidt mere luft langs den fem kilometer lange strand. Her venter hvidt sand og klart vand, men det bliver hurtigt dybt, og som stranden i Patong hører den heller ikke til Phukets bedste.

Smeltet sammen med Karon mod syd popper Kata op som et roligere alternativ uden dog at gå på kompromis med faciliteterne. Stranden her er lækker og det krystalklare vand er som regel roligt. Søsterstranden Kata Noi i næste bugt mod syd får lige et ekstra nyk op på skønhedsskalaen.

Kamala, Surin og Bang Tao

Nord for Patong er strandene flere og mere alsidige. Kamala Beach er efterhånden fuldt udbygget og bestemt lækker med klart vand. Det samme er Surin Beach, der nærmer sig noget af det bedste Phuket har at byde på.

Her er flere eksklusive hoteller og stranden går for at være lidt mondæn. Der er mere plads på den lange Bang Tao Beach, der gemmer på en række store resorts, beach clubs og sågar en golfbane.

Andre strande på Phuket

Nord for Bang Tao Beach når man til et par knap så kendte strande. Først Nai Thon Beach, der længe har været lidt overset og nord for lufthavnen Mai Khao Beach, som er mere storslået og dramatisk end paradisisk.

Her er god plads, og gæsterne på luksuresorts som Anantara og Mariott kan nyde stranden sammen med de lokale, der elsker at holde picnic her i weekends og på helligdage.

Vi skal ikke glemme Phukets mindre strande. Først og fremmest Freedom Beach, der ligger i en lille bugt mellem Karon og Patong. Stranden er måske Phukets bedste og ses ofte på billeder.

Det er her du finder hvidt sand og krystalklart vand. Du kan komme til Freedom Beach ad en stejl trappe eller sejle dertil med longtailbåd. Som øens sydligste strand ligger Nai Harn Beach, der kun har få resorts. Det er en skøn strand, der er værd at køre efter, hvis du vil prøve noget andet.

Strande i øhavet

Har du ikke nok i Phukets strande, så er der endnu flere at vælge mellem på de små øer i Andamanhavet. Fra Chalong på sydkysten kan du sejle til Koh Racha og Koh He, men du kan også bare tage en organiseret tur med speedbåd fra eksempelvis Patong. Der er flere andre øer, deriblandt berømte Koh Phi Phi, hvor vi anbefaler at du snupper et par overnatninger.

Hotel på Phuket?

Hvor du skal bo kommer helt an på, hvad du vil med din ferie. Som nævnt ovenfor, så er Patong byen med mest liv og flest turister. Det betyder selvfølgelig også påtrængende sælgere og en følelse af masseturisme.

Til gengæld mangler her ikke noget – de fleste bedre resorts har pool og ligger ikke langt fra stranden. Her er god shopping og masser af forlystelser i form af barer og restauranter. Kort sagt, så er Patong en turistby uden nævneværdig lokalkolorit.

Karon og Kata er ligesom Patong også charterklassikere, og begge byer kan uden tvivl opfylde de flestes behov for underholdning og faciliteter. Med andre ord, så er de tre mest travle feriebyer for de magelige, børnefamilierne og de, der vil have fest og farver

Surin Beach er Phukets mondæne strand uden dog at være supereksklusiv. Her vil parferien have perfekte rammer, og det vil den også på den lange og eksotiske Mai Khao Beach, der dog har væsentlig færre muligheder. Se også indlægget De bedste familiehoteller på Phuket.

Ønsker du en rejse til Phuket/Thailand med alt inkluderet – fly, hotel og transport, så kan du se efter gode tilbud hos et af de danske rejsebureauer.

Seværdigheder og aktiviteter

Oplevelser på Phuket

Phuket er stor nok til at have en række gode seværdigheder, og kun en dagsudflugt væk kan du både besøge tropeøer og frodig jungle.

Øens største turistattraktioner tæller bl.a. det buddhistiske tempel Wat Chalong med pagoder og Buddhaer dækket af bladguld, nationalparken Khao Phra Thaeo, hvor du kan opleve Phukets oprindelige natur, og Old Phuket Town, der har udviklet sig til et trendy sted.

Tidligere var Phuket By blot et sted man kørte forbi, men her finder du gamle portugisiske bygninger, kinesiske templer og købmandshuse og ikke mindst øens mest autentiske mad. En af Phukets nyere attraktioner er den store 45 meter høje Buddha, der på en bakketop kigger ud over sydkystens strande. Især ved solnedgang er stedet populært.

Øhavet

Syd og øst for Phuket kan du besøge pragtfulde øer som Koh Racha, Coral Island og Koh Phi Phi. Du kan snuppe en overnatning eller to for rigtig at fornemme  livet på en smuk tropeø.

Khao Sok Nationalpark

Nord for Phuket på fastlandet står oplevelserne i naturens tegn. Den smukke Khao Sok Nationalpark er frodig jungle med floder og bjergtoppe. Også her kan du snuppe et par overnatninger, måske i et treetop house eller på en tømmerflåde i den store kunstige sø Cheow Lan.

Phang Nga-bugten

Også Phang Nga Bugten er et berømt og populært udflugtsmål fra Phuket. Her skyder smukke limstensbjerge op af havet i et forunderligt og mystisk landskab.

Bugten er mest kendt for den såkaldte James Bond Island, som du måske vil genkende fra filmen Manden Med Den Gyldne Pistol. Men der er bestemt mere at komme efter i Phang Nga Bugten. Du kan sejle i kajak, opleve traditionelle fiskerlandsbyer og spotte fugle.

Aktiviteter

Som et rejsemål for hele familien har Phuket flere temaparker. Mest berømt er Fantasea ved Kamala, men du kan også besøge vandparken Spash Jungle, akvariet ved Cape Panwa eller fugleparken ved Chalong. Uanset om det gælder udflugter eller aktiviteter, så lad jer inspirere af de mange farvestrålende brochurer, som I finder i tourbureauerne.

Et lille udpluk af aktiviteter på Phuket:
• Go Cart
• Bungee Jump
• Golf
• Madlavningskurser
• Thaiboksning
• Kitesurfing
• Yogaklasser

phuket

Besøg også: Koh Phi Phi - skønne strande og masser af fest
Phi Phi-øerne er fantastisk smukke. Her finder du lækre strande, høje kokospalmer og enestående natur. Allerede ved indsejlingen til Tonsai, hovedbyen på Phi Phi Don, får man et indtryk af at være kommet til et helt unikt sted, og man forstår, hvorfor øerne er blevet så berømte.

”Hovedgaden” i Tonsai består faktisk kun af en asfalteret sti, og der er ingen biler på Phi Phi. På øens østlige side er der lavet vandrestier, og her og der har man en forrygende udsigt over de to bugter, der støder op til hinanden på den smalle tange, der forbinder Koh Phi Phi’s to dele. Tonsai er den ene bugt, og modsat ligger Ao Lo Dalam.

Koh Phi Phi er absolut et dejligt paradis, men der er langt fra tale om uberørt tropeø. Det er et populært sted for backpackere, og aften-og nattelivet er derefter. Det er nemt at møde nye mennesker her, og af en eller anden grund er her fyldt med svenskere, men det er jo også et fint folkefærd.

Koh Phi Phi Don er ikke særlig stor, men alligevel kan man finde mere øde strande. Du hyrer bare en longtailbåd, der kan sejle dig ud i Andamanhavet, eller tager med speedbåd på en af de mange organiserede udflugter. Det kan være helt befriende at komme lidt væk fra Tonsai i dagtimerne, byen er fyldt med endagsturister fra Phuket og Krabi.

Longtailbådene sejler dig rundt til de bedste steder at snorkle, men du skal selvfølgelig også besøge Koh Phi Phi Le, den noget mindre søsterø. Her bor ingen mennesker, men øen er et berømt udflugtsmål, da den har været brugt som location til filmen The Beach med Leonardo de Caprio.


Stranden på øen er helt fantastisk. Beliggende i den beskyttede bugt, Maya Bay, finder man det klareste vand og sand så fint som pudder. Du skal komme tidligt på dagen, hvis du vil undgå alle de turister, der overrender øen i løbet af dagen.

Phi Phi-øerne er ikke noget kulinarisk hot spot. Man kan selvfølgelig altid få god thaimad og frisk fisk, men der er overraskende mange steder, der sælger fastfood i form af burger og pizza. Om aftenen og natten er der liv og glade dage på Phi Phi. Du kan se ildshow på Carpe Diem Bar, mens du sidder i sandet eller gå partyamok på Reggae Bar, hvor der virkelig bliver festet. Her er der stillet en boksering op, hvor man kan udfordre hinanden i thaiboksning.

Det ender sædvanligvis i sjov og ballade, og vinderne får en spand med sprut, en såkaldt bucket. Nogle barer har livemusik og andre steder spiller DJs den nyeste musik. En kontrast er bl.a. Sunflower Beach Bar, hvor du kan nyde den rolige chilloutmusik og endda snakke sammen.

Har du som os besøgt Phi Phi både før og efter tsunmien i 2004, vil du uden tvivl imponeres over, hvor hurtigt alting er bygget op igen, men på en eller anden måde er det svært at synes om udviklingen på Phi Phi. Det går stærkt, og øens oprindelige befolkning, havsigøjnerne, har vist ikke haft megen indflydelse på, hvordan her ser ud i dag. Det rygtets hurtigt når eventyrer finder en ny paradisø, alverdens turister følger med, og det gør vi jo også.

watchalong-pixabay

Mad og drikke

Spisesteder

Thailand er et paradis for madelskere. Det er oplagt at gå ombord i de lækre retter med f.eks. rejer, hvidløg, citrongræs, koriander og kokosmælk. Men her er også lækker og billig fisk og skaldyr, som restauranterne er eksperter i at tilberede.

Der er mange anbefalelsesværdige restauranter på Phuket, der fortjener at blive nævnt her, men skal man pege på et af de mest interessante koncepter, så er det de såkaldte krachangs, der er lokale fiskeres flydende spisesteder. Du sejler dertil og kan spise lækker frisk fisk og skaldyr med en enestående beliggenhed.

Prøv også nogle af de gode nudelsupper i Phuket By. Det var hokkienkineserne, der i sin tid bragte deres madtraditioner med til Phuket, og i dag laver efterkommerne de lækreste retter som bare skal smages. Overalt på Phuket kan du få fisk og skaldyr, og det er som regel et godt valg og billigt i forhold til Danmark.

Af bedre restauranter kan du prøve disse
• Kan Eang@pier – Chalong
• Joe’ s Downstairs – Patong Beach
• Old Siam Restaurant – Nakalay Bay
• Home Kitchen – Kalim Bay
• Boathouse Wine and Grill – Kata Beach

Natteliv

Phukets natteliv er legendarisk. Tidligere tænkte de fleste nok primært beer bars med letlevende damer (det er der sikkert nogle, der stadig gør), men som internationalt feriested er nattelivet i dag utrolig alsidigt.

Du finder alt fra cocktailbarer og diskoteker til hippe beach clubs. Uanset hvad du er til, så kommer du helt sikkert ikke til at kede dig.

Trods udviklingen er Bangla Road i Patong stadig omdrejningspunktet i Phukets natteliv. Om aftenen bliver gaden lavet om til gågade, og her er stuvende fuldt af mennesker, der tager del i de festlige løjer. Nogle er blot nysgerrige, men de fleste fornøjer sig på en af de mange barer.

I de små Sois (sidegader) er der fyldt med beer bars og lokale skønheder, men du finder også diskoteker, loungeclubs, go go barer og steder med livemusik.

the-pork-fried-rice-pixabay

Rejsen dertil og transport

Ind og ud

Phukets lufthavn ligger på den nordlige del af øen, og det er nemt at tage en taxi til dit bestemmelsessted. Kører taxien ikke efter taxameter, så aftal en pris på forhånd. Alternativt kan du booke transport hjemmefra hos et dansk rejsebureau her.

Det tager ca. 15-20 min at komme til strandene omkring lufthavnen, mens det tager 45-60 minutter at nå strandene på den sydlige del af øen. Du kan finde billige flybilletter til Phuket her.

Fra Danmark kan du booke en charterrejse til Phuket, men det er ofte billigere at booke fly og hotel selv. På den måde bestemmer du også selv afrejsedag, rejselængde og har et kæmpe udvalg af hoteller at vælge mellem.

I vinterperioden flyver Thai Airways direkte fra Købehavn til Phuket, mens du kan nå øen med et stop med Emirates (via Dubai), Qatar Airways (via Doha) og Turkish Airlines (via Istanbul).

At komme rundt

Du kommer nemt rundt på Phuket og til de mange seværdigheder til lands og til vands. Skal du blot mellem byerne tager du en taxi eller tuk tuk, mens du kan benytte et af de utallige tourbureauer, hvis du skal på udflugt.

Bureauerne, der ofte bare er en bod, fungerer som agenter, og de sælger udflugter, hvor du som regel bliver hentet på dit hotel og sat af samme sted når turen er slut.

Praktisk information

Den thailandske valuta hedder Baht. Dem hæver du i kontantautomaterne, der næsten ligger på hvert gadehjørne. Kreditkort accepteres i vid udstrækning på hoteller og restauranter.

Vil du vide mere om Phuket og øens mange muligheder, så er en guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information som f.eks. hvor du finder nærmeste bank, hospital eller politistation.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Du skal besøge Phuket fra slut november til marts/april, hvor det er mest solrigt. Forvent temperaturer på omkring 30° C og masser af sol, men en byge kan dog ikke udelukkes.

Sommermånederne og september/oktober er temmelig våde på Phuket. Nogle steder lukker ned i lavsæsonen, men der er en tendens til, at flere og flere besøger øen i den våde periode. I april og maj stiger temperaturen til 30-35° C inden regnen for alvor rammer Phuket.

Selvom du må forvente en del regn i sommermånederne, så er der dog også fordele ved denne årstid. Alt er grønt og frodigt og så kan du opnå rigtig gode rabatter på hotellerne.

Phuket
32°
broken clouds
65% humidity
wind: 3m/s WNW
H 32 • L 28
29°
Mon
28°
Tue
25°
Wed
26°
Thu
27°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Phuket

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Phuket med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter Phuket – sammenlign priser her
Find pakkerejser til Phuket med dansk rejsebureau – se tilbud her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer