Det er ikke længe siden, at Koh Lipe var et lille uberørt paradis. Et stykke af det oprindelige Thailand, der var populært blandt backpackere og næsten utilgængelig for almindelige turister.

En ø, hvor strandene er af den slags, man altid har drømt om at opleve. Sådan en hemmelighed varer sjældent evigt. Koh Lipe er i dag for alle, men det er stadig et paradis og på ingen måde overrendt.

Koh Lipe er ganske lille og minder ikke tilnærmelsesvis om Thailands større feriesteder. Øens beliggenhed langt væk fra de gængse turistruter gør, at der skal arbejdes lidt for at aflægge den et besøg.

Longtailbåd ved Pattaya Beach på Koh Lipe

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Koh Lipe og få prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Thailand – sammenlign priser her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel her

Strande på Koh Lipe

På trods af Koh Lipes beskedne størrelse, så er der flere strande at vælge mellem. Mest populær er Pattaya Beach, der på ingen måde skal forveksles med byen af samme navn.

Når man ankommer til denne paradisstrand, så forstår man hurtigt, hvorfor den er førstevalg hos turisterne. Det hvide sand blænder øjnene, og i det klare turkisblå hav vugger de karakteristiske longtailbåde, der i højsæsonen fylder det meste.

Mens Pattaya Beach ligger mod syd, så finder du Sunrise Beach på østkysten og Sunset Beach på nordkysten. Strandene er forbundet af Walking Street, der sammen med en stribe stier gør det nemt at komme til øens områder. Det tager kun få minutter at gå fra strand til strand.

Hotel på Koh Lipe

De fleste vil selvfølgelig gerne bo på stranden, når de holder ferie på Koh Lipe. Dog skal man være opmærksom på det forholdsvis høje prisniveau og det er værd at overveje, om der ikke er lidt penge at spare ved at bo i anden eller tredje række fra stranden.

Det gode ved Koh Lipe er, at øen er så lille, at uanset hvor du finder overnatning, så er du ikke langt fra det hvide sand og det krystalklare vand. Inden du booker, kan du også undersøge om havet ud for dit hotel er fyldt med både og derfor ikke så badevenlig.

Koh Lipe har masser af coole overnatningssteder – her Castaway Resort

Aktiviteter og seværdigheder

På Koh Lipe handler det om lækkert strandliv. Glem alt om historiske seværdigheder og store monumenter og giv dig i stedet for tid til at slappe af og komme ned i tempo.

Kan du slippe hængekøjen, så er der masser af muligheder for at tage på snorkle- eller dykkerture i det klare Andamanhav. Eller hvad med et øhop til andre tropestrande? Du kan booke udflugter hos tourbureauerne, men ethvert hotel eller guesthouse kan uden tvivl også være behjælpelige.

Fra Koh Lipe kan du sejle til den malaysiske ø Langkawi, og det kan være en sjov oplevelse at opleve et helt andet land under sit ophold.

Mad og drikke

Søger du lækker gourmetmad, så er Koh Lipe ikke stedet. Men elsker du thaimad og frisk grillet fisk og skaldyr, så kommer du ikke til at sulte. Både langs Walking Street og ved strandene finder du glimrende spisesteder.

En del af Koh Lipes klientel holder af godt natteliv, og heldigvis har øen en række glimrende vandhuller. Om aftenen bliver puder og lave borde sat ud i sandet, og det er et perfekt sted at slutte dagen. Prøv f.eks. Boom Boom Bar på Sunset Beach, der selvfølgelig har fået sit navn efter de fantastiske solnedgange, man kan se herfra.

Strandens hippiestemning er temmelig tilbagelænet, men også andre steder på Koh Lipe er det fornemmelse af at være ført tilbage til 1960’erne. På Home Bar på Walking Street bliver du modtaget af en yderst gæstfri rastafarifyr, der ser ud til at leve af det faste slæng, der hænger i baren.

Strandbar på Sunrise Beach

Rejsen dertil og transport på øen

Ind og ud

Nærmeste lufthavn er den i Trang. Du kan finde transport til Koh Lipe i lufthavnen eller bestille hjemmefra hos et rejsebureau. AirAsia har en pakkebillet, der inkluderer flybillet fra Bangkok til Hat Yai og transport til færgen. Find billige flybilletter til Trang her.

Alternativt kan du tage båden fra f.eks. Koh Lanta og Koh Phi Phi til øerne i Satunprovinsen, måske med en overnatning eller to undervejs. Du kan få et tilbud på transport i Thailand her.

At komme rundt

Der er ingen biler på Koh Lipe. Man går rundt eller kan tage en knallerttaxi.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Koh Lipe skal besøges fra midt december til marts/april, hvor det er tørtid og 30 °C. Fra april/maj begynder regntiden så småt og kulminerer i august-oktober. Mange steder lukker ned i regnperioden.

Koh Lipe
33°
clear sky
45% humidity
wind: 1m/s WNW
H 34 • L 23
36°
Fri
36°
Sat
36°
Sun
37°
Mon
37°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

Praktisk information

Valuta

Den thailandske valuta hedder Baht. Dem hæver du i kontantautomaterne på øen. De er rimelig pålidelige, men det kan være en god idé at have lidt penge på lommen ved ankomst. Kreditkort accepteres på de fleste hoteller, mens mange restauranter foretrækker kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Thailand anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Thailand og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Kort over Koh Lipe

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Koh Lipe og få prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Thailand – sammenlign priser her
Book transport fra lufthavnen til dit hotel her

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*