Hvor skal du bo på Rhodos?

Læs om byer og ferieområder på Rhodos

På trods af øens størrelse, så har Rhodos en lang række turistområder, der alle tilbyder noget forskelligt. Det kan derfor være en god idé at finde ud af, hvad din ferie skal indeholde og dermed hvor du skal booke hotel. Vil du bo i byen, tæt på de bedste strande eller har du et helt tredje ønske til rejsen, så læs mere om hvilket sted på Rhodos, der kunne være noget for dig.

Vi begynder i nord og bevæger os herfra mod syd på den populære ferieø, der er 80 km lang og 38 km på det bredeste sted. Der er selvfølgelig andre steder at bo end de nævnte, men det er her langt de fleste turister booker hotel.

Ønsker du en ferie langt væk fra de gængse turistruter, så er der også mulighed for det. Jo længere sydpå du kommer på Rhodos, desto mere roligt bliver det.

Transport mellem Rhodos forskellige turistområder

Fra Rhodos By, som ligger på øens nordspids, er der glimrende offentlig transport ned ad både øst- og vestkysten, hvor du finder de populære turistområder, men også nogle af øens største seværdigheder som f.eks. Lindos og Sommerfugledalen.

Billetter kan købes hos chaufføren og ved de stoppesteder, der har billetsalg. Der er to busselskaber – se mere på deres respektive hjemmesider RODA og KTEL. Du kan også downloade app’en “Rhodes Public Transport”.

Mere information om Rhodos

Husk, at du kan læse mere om bl.a. strande, transport og seværdigheder i vores miniguides til Rhodos. Du kan også se indlæggene De bedste familiehoteller på Rhodos og Bo med privat swimmingpool på Rhodos.

1. Rhodos By

Rhodos hovedby var det første sted på øen, der modtog turister. Mange foretrækker stadig at bo her, hvor du er tæt på en række af øens mest populære seværdigheder og har det absolut største udvalg af barer, butikker og restauranter.

Du skal vælge Rhodos By, hvis du sætter byliv, autenticitet og kulturelle oplevelser højere end sol og strand. Der er dog strande i byen. Langs vestkysten ligger Kanari Beach – kaldet Windy Beach pga. den konstante vind fra vest, som nogle synes er irriterende, mens andre finder den befriende i varmen. Der er tale om en strand med blandet sten og groft sand.

Mod nordøst, beskyttet af vinden, ligger Elia Beach, der er den mest centrale strand – her er vandet ofte noget roligere. I Rhodos By består overnatningsstederne primært af mindre pensioner og byhoteller i centrum, mens du i udkanten af byen kan finde større steder med swimmingpool.

Gode steder at bo i Rhodos By

Charter: Hotel Mitsis Grand Beach
Book selv: S. Nikolis Historic Boutique Hotel

2. Ixia og Iallysos

Ca. 6 km syd for Rhodos By på øens vestkyst ligger feriebyerne Ixia og Ialyssos. Her finder du mange lejligheder og større resorts med alt i faciliteter. Området har traditionelt været populært blandt børnefamilier. Flere af hotellerne ligger direkte ud til stranden, der er en forlængelse af Windy Beach i Rhodos By.

Spredt rundt i Ixia og Ialyssos finder du et pænt udvalg af barer og især spisesteder. I Ialyssos ligger også et mere koncentreret turistområde med gode shoppemuligheder. Du kommer nemt ind til Rhodos By med lokalebussen, der stopper flere steder langs hovedvejen i både Ixia og Iallysos. De to byer er til dig, der vægter solferie på gode hoteller højere end lokalliv.

Gode steder at bo i Ixia og Ialyssos

Charter: Hotel Atrium Platinum
Book selv: Villas Duc

3. Faliraki

Ned ad østkysten, ca. 14 km fra Rhodos By, ligger Faliraki. Byen var tidligere et roligere alternativ, men i dag har Faliraki taget kampen op med Ixia og Ialyssos om at tiltrække børnefamilierne. Her finder du flere større familievenlige resorts, nogle med all inclusive, men også en stribe populære forlystelsesparker som f.eks. WaterPark og Aqua World.

Byen mangler ikke pubs, barer og spisesteder, men udvalget er generelt meget turistorienteret. Faliraki er kendt for sin fine strand (pas på det meget varme sand), hvor du kan prøve forskellige former for vandsport. Har du ikke nok i den lange bystrand, så er der ikke langt til nogle af østkystens dejlige bugter.

På hovedvejen kan du tage lokalbussen, der kan bringe dig til Rhodos By i nord og til Lindos og Prasonissi i syd.

Gode steder at bo i Faliraki

Charter: Hotel Mitsis Faliraki Beach
Book selv: Apollo Blue

4. Lindos

Vi bliver på østkysten, men tager længere sydpå til Lindos, der ligger ca. 47 km fra Rhodos By. Lindos bliver også kaldt Den Hvide By pga. de hvide huse, der ligger op af det lille bjerg, hvor Akropolis troner på toppen. Det fine tempel er en af øens største seværdigheder og et must see. Både pga. historien, men også for den fantastiske udsigt.

Lindos har i årevis været en populær turistby, men er på mange måder væsentlig mere charmerende end andre steder på øen. I de kringlede gader kan du møde de lokale, og det er også her du finder et fint udvalg af barer og restauranter. Byens strand er skøn med krystalklart vand, men både nord og syd for Lindos finder du flere gode badebugter

Byen tilbyder en lidt anderledes rhodosferie og traditionelt tiltrukket par. Med lokalbussen kan du køre til Pefkos Bay, Faliraki og Rhodos By.

Gode steder at bo i Lindos

Charter: Hotel Mitsis Lindos Memories Resort & Spa
Book selv: Lambis Studios & Apartment

5. Pefkos Bay

Lige syd for Lindos ligger Pefkos Bay. Nogle kalder bugten for Lindos’ turistområde, men der er i realiteten tale om to selvstændige byer delt af en kuperet halvø. I Pefkos finder du et begrænset udvalg af barer, restauranter og overnatningssteder. Byen er dog fuldt udviklet, men er forholdsvis lille.

Hovedstranden ligger ud for byområdet, der er flankeret af flere strande og badebugter – f.eks. Kavos Beach og Plakia Beach. Ved Pefkos Bay er der mulighed for vandsport. Området har som nævnt alle fornødenheder inden for rækkevidde, men altså i mindre målestok. Et fint sted til den rolige ferie på Rhodos.

Gode steder at bo i Pefkos Bay

Charter: Hotel Island Blue
Book selv: Pefkos Village Resort

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*