Rhodos er et fint valg til sol- og strandferien. Ned ad østkysten ligger de skønne strande som perler på en snor, og det er bare at vælge sin favorit.

Rhodos By er det absolutte turistcentrum. Det er her, du kan opleve de berømte seværdigheder og har det største udvalg af aktiviteter, restauranter og barer. Men øens øvrige feriebyer kan efterhånden også være med, når det gælder tilbud til turisterne.

På midtøen kan du stadig finde fredelige områder og små landsbyer, hvor tiden synes at stå stille. Har du lyst til en smule ægte græsk stemning, så lej en bil og kør ud i det blå – det er her du finder det Grækenland, som vi allesammen elsker.

Med de ord byder vi dig velkommen til vores Rhodos guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

rhodos
Stranden i Lindos

Transport

Ind og ud

Næsten alle charterbureauer har Rhodos på programmet, men flere lavprisselskaber flyver også til øen. Her kan der dog være tale om sæsonruter, der kun flyves i sommerperioden eller fra forår til efterår. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Rhodos lufthavn (kode: RHO) til dit hotel kan du enten tage en taxi eller bussen – busstationen i lufthavnen ligger et par hundrede meter fra selve terminalen.

I lufthavnen er der også flere biludlejningsfirmaer, f.eks. Avis, Hertz, Budget, Europcar m.fl., men du kan med fordel leje bil hjemmefra.

Se mere om at komme fra lufthavnen til Rhodos By eller dit hotel uanset hvor på øen du bor i indlægget Fra Rhodos lufthavn til dit hotel – sådan gør du.

At komme rundt

Der findes to busstationer i Rhodos By. Den vestlige station ved det nye marked, omkring Averof Street, har ruter til bl.a. Kamiros og Kalithea. Den østlige station ved Rimini-pladsen har afgange til bl.a. Faliraki, Lindos og Lardos. Regn med en pris på ca. 2-3 € for en tur med bussen. Find mere information om ruter og busselskaber her.

Der er rigtig mange taxier på øen, de kører som regel efter taxameter, men sørg for at det bliver slået til. Lufthavnen ligger ca. 15 km syd for Rhodos By – her kan du flyve til bl.a. Athen, Santorini, Mykonos og Heraklion på Kreta.

Øhop er populært i Grækenland, fra mandrakihavnen i Rhodos By er der afgang til adskillige øer – bl.a. Kos, Karpathos, Patmos, Symi osv. Se mere om færgeruter i Grækenland.

Overnatning på Rhodos

De fleste turister booker hotel i Rhodos By på øens nordspids. Her bor ca. 70.000 mennesker, og hvis du er til et godt udvalg af restauranter og barer, er det her du skal slå sig ned. Til gengæld er der ikke megen hygge og charme; biler, scootere og et mylder af mennesker suser mellem hinanden.

I Rhodos By er de fleste hoteller mindre pensioner. Ikke mange steder har en swimmingpool, men nogle kilometer syd for byen, på den vestlige side af øen, ligger feriebyerne Iallysos og Ixia, hvor du finder store hoteller og resorts. Det er nok her og i Faliraki børnefamilierne vil få den bedste ferie.

Se mere om Rhodos’ forskellige byer og ferieområder i indlægget Hvor skal du bo på Rhodos?.

Langt de fleste, der besøger Rhodos tager på en charterrejse, hvor fly, hotel og transport er inkluderet. Ofte kan du finde gode tilbud og forskellige koncepter som f.eks. all inclusive, vandland eller kun-for-voksne.

Vores anbefalinger

Atrium Platinum
Mitsis Alila Resort & Spa
Casa Cabana

Rejser du på egen hånd og har familien med, så kan du tjekke indlægget De bedste familiehoteller på Rhodos, og i indlægget Rhodos: Bo med privat swimmingpool på ferien kan du se vores forslag til hoteller, der tilbyder egen pool.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

En af de charmerende gyder i Lindos By

Strande og feriebyer på Rhodos

Elli Beach

Rhodos By ligger på øens nordspids med to meget forskellige strande på hver sin side af byen. Mod øst Elli Beach, der med lidt god vilje kan kaldes byens hovedstrand.

Her ligger man lidt i læ at den konstante vind, der kommer ind fra øst. Havet er roligt, men Elli Beach er en stenstrand med rigtig mange mennesker. Atmosfæren er dog god og vandet dejligt klart.

Her kan lejes solstole og parasoller, og små boder og caféer sørger for forplejningen. For enden af stranden er der beachvolley, og det er her ved caféen ungdommen ofte holder til.

Veststranden

Veststranden, også kaldt Windy Beach, ligger på vestsiden af Rhodos By. Som navnet antyder, er her ofte en kraftig pålandsvind. Havet er smukt og turkisblåt, men pas på både bølger, vind og strøm. Du kan leje solstole og parasoller.

Går du ned mod strandens sydlige del, kommer du til en del klipper og små strandafsnit. Her er der mulighed for at være lidt alene, men området er ikke specielt godt. Fra den befærdede kystvej er der trapper ned til strandene.

Nikolas Beach

Ned ad østkysten findes en perlerække af strande. Lidt gemt væk finder du den lille Nikolas Beach ca. otte km syd for Rhodos By. Stranden er ikke så kendt, men et lille skilt fra hovedvejen fører derned. Her er en lille indsø med lavt vand, men de fleste solstole er placeret på de små klipper, hvorfra man kan hoppe i havet. En lille taverna ligger på stranden.

Faliraki

Et par km længere mod syd finder du Rhodos’ anden største ferieby, Faliraki, der egentlig består af flere dele. Mod nord ligger store hoteller – de fleste direkte på stranden. Så kommer selve byen med restauranter, barer og shopping.

I centrum er stranden med gyldent sand og grus, der bliver meget varmt – badesko er næsten et must! Der er solstole og parasoller til leje, vandet er klart og stranden forholdsvis børnevenlig.

Midtbyen er plastret til med barer og engelske pubber, og her er godt gang i nattelivet med primært englændere og skotter. Rigtig mange, især unge, tager til Faliraki for at bade og sole, så der er en ungdommelig stemning på stranden.

Sidste del af stranden, helt mod syd og egentlig i en bugt for sig selv, er naturistområde. Her kan også lejes solstole for ca. 7 € pr. dag, På stranden findes også toiletter, bruser og en udmærket taverna, hvor du kan købe forfriskninger. Der er opsynsmænd på stranden.

Især langs østkysten ligger adskillige strande og badebugter

Afandou Beach

Kører man videre mod syd, støder man ind i Afandou Beach, der er den længste strand på Rhodos. Her er virkelig god plads og stranden er ren og pæn. Der er et lille område med solstole og parasoller og små caféer/tavernaer findes også.

Tsambika Beach

Længere mod syd kommer Tsambika Beach, der nok er en af Rhodos’ bedste strande. Den er et par kilometer lang med sand og lækkert klart vand. Man kan leje solstole, men der er også mulighed for at ligge lidt mere ugenert.

Sydenden samler en del naturister, men der er plads til alle, og stranden kan varmt anbefales til børnefamilier, der har god plads at boltre sig på.

Lindos

Videre ned ad østkysten når du til Lindos. Den smukke hvide by ligger vidunderligt op ad bjerget og var i mange år mest kendt for Akropolis og den dejlige strand. Den ligger i en lille bugt og er ret lækker med klart turkisblåt vand. Der er også et par grotter, som er gode at dykke i.

I Lindos har der i årevis ligget charmerende pensioner, men byen har udviklet sig til et mere mondænt sted, hvor man virkelig kan mærke, at der er sket en udvikling til det bedre med turismen på Rhodos. I dag har byen fået en stribe lækre boutiquehoteller, fancy restauranter og beach clubs.

Pefkos

Få km fra Lindos finder man Pefkos, der efterhånden har etableret sig som turistby, men her er roligt i forhold til Rhodos By. Pefkos’ strand er skøn med gyldent sand, den er lavvandet med dejligt klart vand. Der er solstole og parasoller til leje på stranden.

Lardos

Lardos ligger ca. seks km syd for Pefkos. Også her har turismen sneget sig ind, men i Lardos går livet sin stille gang. Stranden er bred med gyldent sand og spredte småsten, her er solstole og parasoller til leje.

Prasonissi

På Rhodos’ sydligste punkt ligger bl.a. Prasonissi, der engang var ret øde. Det var dengang, nu er vejene blevet bedre, men man føler sig stadig langt væk fra Rhodos By. Der er kommet et par tavernaer, og det ser ud som om at flere huse vil dukke op, måske i form af hoteller og restauranter.

Den gamle bydel i Rhodos By

Aktiviteter og oplevelser

Der er masser at tage sig til på Rhodos, hvis man ikke lige gider at ligge på stranden. Som mange andre steder i Grækenland har øen en spændende historie, hvor du kan se bygninger fra den antikke periode, og både den tyrkiske og italienske indflydelse er i den grad til at få øje på.

Når du har oplevet seværdighederne i Rhodos By, kan du leje en bil for at tage på opdagelse på den smukke ø.

Den Gamle Bydel og Mandraki-havnen

Først og fremmest skal Den Gamle Bydel i Rhodos’ By opleves. Den er utrolig velbevaret og opført af korsridderne i det 13.århundrede. Du kan trave i de brostensbelagte gader for at se på dagligliv og attraktioner, og som noget helt særligt er bydelen stadig beboet.

Hovedgaden i den gamle bydel hedder Sokrates, og her kan du finde masser af butikker, restauranter og barer.

Den Gamle Bydel KAN være lidt af en turistfælde – priserne er skruet i vejret og de påtrængende sælgere kan være ret irriterende. Men den gamle bydel er et must at besøge – det er sådan et sted, hvor det er en oplevelse at fare vild i de smalle gader.

Et stenkast fra Den Gamle By ligger Mandraki-havnen. Det var her Kolossen fra Rhodos, et af verdens syv vidundere, i sin tid stod. I dag er havnen måske knap så spændende, men her er mange glimrende restauranter og barer i området.

Kallithea – de termiske bade

De termiske bade ved Kallithea blev opdaget af italienerne, der mente, at det kølige vand fra kilden havde helbredende effekt. Området omkring badene er netop blevet renoveret, og det er et populært sted at at tilbringe dagen for både lokale og turister. I kan bade, tage en dukkert og spise god mad.

Panagia Tsambika-klostret

På en klippe 330 m.o.h ligger det berømte kloster, hvor barnløse kvinder beder til snarlig familieforøgelse. En smal vej fører til p-pladsen, hvorfra der er ca. 300 trin til klostret, som blev opført i 1600-tallet. Du kan nyde de fine ikoner og de smukke freskor og selvfølgelig den fantastiske udsigt over Tsambika Beach. I godt vejr kan man se helt til Lindos.

rhodos guide
De termiske bade ved Kallithea

Sommerfugledalen

Fra Rhodos By tager det 25-30 minutter at køre til sommerfugledalen, der er et smukt naturområde, hvor millioner af sommerfugle hvert år samler sig tiltrukket af den fugtige luft i området.

Her er selvfølgelig mange sommerfugle, men naturen omkring er også flot med bække, vandfald og tæt skov. Et lille museum indrettet i et gammelt italiensk hus fortæller om flora og fauna i dalen.

Kameiros – ruiner og lækker seafood

De fleste af Rhodos’ seværdigheder findes i hovedbyen eller på østkysten, men det arkæologiske område ved Kameiros ligger lidt forblæst på vestsiden.

Kameiros var en af tre originale byer på Rhodos (sammen med Iallysos og Lindos), og her kan du bl.a. se søjler og porte fra den hellenistiske periode. Kameiros siges at have den bedste strand på vestkysten og byen har også en havn med gode taverner, der primært serverer fisk og skaldyr.

Lindos

Ca. 50 km syd for Rhodos By på øens østkyst ligger Lindos. Byen kaldes for Den Hvide By pga. de mange hvide huse, der ligger smukt op ad bjergskråningen. Øverst finder du dog byens Akropolis med Athene-templet, der er fra det antikke Grækenland.

Området består primært af ruiner, men en del er bevaret, og fra toppen af det lille bjerg har du en flot udsigt over byen, stranden og mod syd den lille St. Pauls Bay, hvor apostlen Paulus siges at være gået i land på et af sine korstog.

Den bjergrige midtø

Som så mange andre steder på de græske øer, så er en tur gennem de små landsbyer en oplevelse i sig selv. Har du lejet en bil er det bare om at komme af sted og op i bjergene, hvor livet gå sin stille gang.

De små byer synes uberørt af turismen – mændene sidder udenfor deres huse som om de aldrig har lavet andet. Hold gerne ind til siden, måske for at spise på en af de lokale tavernaer.

Profitis Illias er det højeste punkt på Rhodos, som du kan besøge via en stentrappe. Omkring foden af trappen ligger to hoteller indrettet i huse som italienerne opførte i slutningen af 1920’erne (hotellerne serverer også mad og drikke for besøgende).

I området ligger også en hytte som siges at have været brugt af den italienske diktator Mussolini under 2. verdenskrig. Besøg også det byzantinske kloster Afios Nektarios.

rhodos guide
Et kig ud over Lindos

Mad & drikke

Restauranter

Rhodos By har masser af tavernaer og internationale restauranter. Det græske køkken må efterhånden være kendt af de fleste – det er lækkert, enkelt og med masser af lam, hvis man er til det. Naturligvis har byen også adskillige restauranter med typisk turistmad, ikke alle steder er lige gode, tjek eventuelt på nettet for gode steder at tilbringe en aften.

Som andre ældre feriesteder i Middelhavet har man også på Rhodos prøvet at højne standarden, og det har resulteret i mange nye restauranter med rigtig god fusionsmad. Man spiser sent aftensmad på Rhodos – typisk fra klokken 20.00.

En håndfuld gode restauranter, der alle kan findes på kortet nederst på siden
• 4 Rodies (Rhodos By) – Græsk, middelhavsmad. Vegetarvenlig. Også åben til frokost. Prisniveau: mellem
• Tamam (Rhodos By) – Græsk. Vegetarvenlig. Prisniveau: mellem
• Kerasma Restaurant (Rhodos By) – Fusion, græsk, middelhavsmad. Vegetarvenlig. Prisniveau: mellem til dyrt
• To Posperi (Iallysos) – Græsk, meze, middelhavsmad. Vegetarvenlig. Prisniveau: Billigt til mellem
• To Marouli Vegetarrestaurant ( Rhodos By) – Vegetar, italiensk, græsk. Prisniveau: mellem

Græsk fast-food er glimrende til et hurtigt måltid, måske til frokost. Gyros er mest populært – det minder meget om kebab og smager glimrende. Man kan selvfølgelig også finde pizzasteder, McDonalds og Burger King.

Natteliv

Også når det gælder bar- og natteliv er der virkelig sket noget på Rhodos. Tidligere var det bargaden, Orfanidou Street, der var Rhodos Bys partycentrum, men i dag sker der så sandelig også noget andre steder på øen.

Bargaden ligger der endnu og ligner på mange måder sig selv, dvs. pubcrawal og happy hour-barer for de 18-22 årige, hvis ferie synes at være en lang fest.

Det er måske ikke så meget i Rhodos By at udviklingen sker, men der er dog små perler. F.eks. Onito Beach Bar ved rullestensstranden Lachania på den sydlige del af øen. Skøn atmosfære, lækker loungemusik og fantastiske mojitos.

I feriebyerne Iallysos og Kallithea syd for Rhodos By ligger to fancy beach club, der begge byder på chillout i bløde sofaer, eksotiske cocktails og vilde fester med gode dj’s om natten. Paradiso Beach Club (i Kallithea) er den ene, og nok den mest mainstream, mens Roi Mat Club er lidt eksklusiv.

Ved Kalithea på østkysten finder man en af øens mest bemærkelsesværdige barer. Oasis Beach Bar er indrettet i en hule, og det er et herligt sted at tilbringe dagen. Om aftenen er der fest og farver, og det er primært techno, der bliver spillet.

I Lindos er man som nævnt ved at udvikle sig til et pænere sted, og flere rigtig gode barer er åbnet. Favoritten er Club Amphitheatre, et enormt sted, der alligevel er lidt intimt. Det er smagfuldt og minimalistisk indrettet, og byder på chillout om dagen og top dj’s om aftenen.

rhodos guide
Den vej til stranden

Praktisk information

Valuta

I Grækenland bruger man euro. Kontantautomater er udbredte i byerne og på mange restauranter accepteres kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard. Skal du besøge mindre landsbyer og handle på markederne, er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

Et kort eller en Rhodos guide, enten online eller i papirform, er altid god at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information.

Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå – det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Det er altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning for seneste info om at rejse til Grækenland. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret på Rhodos og bedste rejsetidspunkt

Rhodos er et typisk sommerrejsemål. Fra juni til august/september skinner solen fra en skyfri himmel og du kan forvente temperaturer på 28° til 32°C.

Allerede i april kan temperaturen runde 20° C og foråret kan være et godt tidspunkt at besøge Rhodos. Der er færre turister og prisniveauet på bl.a. hoteller er lavere. Sæsonen er lang på Rhodos, der som regel har godt vejr et godt stykke ind i oktober.

Rhodos
18°
clear sky
81% humidity
wind: 1m/s WSW
H 21 • L 18
21°
Wed
19°
Thu
19°
Fri
17°
Sat
18°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Rhodos

Vores Rhodos guide har selvfølgelig også et kort over øen med markering af bl.a. byer, strande, restauranter og seværdigheder.

Rhodos guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Rhodos – se tilbud lige nu
Book hotel på Rhodos med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Rhodos – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Rhodos guide – du kan finde mere information på visitgreece.gr, der er den officielle turistside.

3 Comments

  1. Den gamle by i Rhodos By er flot, men priserne er skruet vildt i vejret og mange forretningsejere er ret påtrængende. Gå i stedet ud i gaderne, der er flere hyggelige steder at spise og drikke. Bare et lille råd fra mig.

  2. Så er Rhodos åben – nu skal der rejses. Ps: det må have taget meeeget lang tid at lave det indlæg 🤔

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*