Europas billigste rejsemål – sol og sommer til lavpris

Det behøver ikke være dyrt at rejse sydpå

Leder du efter en billig sommerferie, så læs med her. Det behøver ikke koste en formue at rejse sydpå, og kan du lige som os lide at få noget for pengene, er det en god idé at se nærmere på disse seks rejsemål.

I forhold til Europas dyreste destinationer kan du her få sol og sommer til næsten halv pris – ikke nok med at rejsen dertil er billig, så er det også steder, hvor du kan leve på lavbudget.

Bulgarien

Bulgarien er ofte nævnt som Europas billigste land. Helt perfekt, hvis du elsker badeferie, som du eventuelt kan kombinere med smuk natur og spændende historie. Selv de populære områder Sunny Beach og Golden Sands er forholdsvis billige, men vil du virkelig have noget for pengene, skal du vælge en af de mindre kendte byer.

Prisniveau
Bulgarien er superbillig. Overnatning på godt budgethotel fås fra ca. 230 kr. pr. nat i højsæsonen, og du kan få et måltid mad på restaurant fra ca. 25-30 kr. Også entré til seværdigheder er billig.

Sådan kommer du dertil
Det er ikke ofte, vi anbefaler at tage en charterrejse, men Bulgarien er en undtagelse. Med rutefly fra Danmark kræver det typisk en mellemlanding og med tanke på de rigtig gode tilbud hos mange bureauer, er det oplagt at booke en charterrejse med fly, hotel og transport inkluderet.

Selvom du har booket en pakkerejse, så er der ikke noget, som forhindrer dig i at tage på eventyr på egen hånd.

Kroatien

Ikke helt så billig som tidligere, men Kroatien er sammenlignet med mange andre steder i Europa stadig et sted, hvor du får rigtig meget for pengene. I Kroatien finder du masser af dejlige strande, og det er oplagt at tage på øhop i Adriaterhavet.

Her er også lækker mad og mange steder et heftigt natteliv. Kan du slippe solstolen, så er der alle muligheder for at besøge charmerende byer og opleve smuk natur. For at få den billigste ferie skal du holde dig langt væk fra populære Dubrovnik.

Prisniveau
I Kroatien kan du bo enkelt og godt for et par hundrede kroner pr. nat i højsæsonen, hvis du undgår de mest populære turistområder ved Split og Dubrovnik. Et måltid mad fås nemt for 30-35 kr. på en lokal restaurant.

Sådan kommer du dertil
Du kan flyve direkte til Kroatien fra Danmark, men det er værd at sammenligne prisen på en charterrejse i forhold til selv at booke fly og hotel. Tager du en mellemlanding kan du ofte finde rigtig billige flybilletter.

Kroatien er kendt for sine mange gode campingpladser, hvor du kan leje telt eller feriehus til få penge – endnu en mulighed for at få en rigtig billig rejse til Kroatien.

Grækenland

Også i Grækenland er det om at undgå de mest populære rejsemål. Øer som f.eks. Mykonos og Santorini er rasende dyre – prøv i stedet for nogle af de mindre øer eller halvøen Peloponnes, der ligger tæt på Athen.

Kort sagt gælder det om at vælge steder, hvor der kommer få turister. Bo på pension og spis lokalt – på den måde er det muligt at opleve alt det Grækenland har at byde på til lavpris. Er du til storbyferie, så er Athen lige nu en af de billigste byer i Europa.

Prisniveau
Et måltid mad på en lokal taverna fås for 25-30 kr – f.eks. souvlaki. Undgå turistrestauranterne. De små pensioner/studios kan du nemt booke for ca. 200 kr. pr nat i højsæsonen – alternativt ligger der flere campingpladser, hvor du kan leje telt.

Sådan kommer du dertil
Med fly til Athen – enten direkte fra København eller med mellemlanding fra Billund og Aalborg. Især i ydersæsonen start juni og slut august/september er det værd at kigge efter gode tilbud hos charterbureauerne. Ofte kan du få en uges ferie for blot 1500 kr.

Portugal

Jo, Algarvekysten kan være dyr. Igen er det om at finde de mindre besøgte områder og holde sig væk fra turistrestauranterne. Alternativt kan du tage til Porto i den nordlige del af landet, der har et lidt andet prisniveau. I hvert fald, hvis du søger væk fra kysten. Porto ligger smukt ved Duoro-floden, og byen har stribevis af gallerier og hyggelige caféer.

Prisniveau
Spis lokalt i Porto for 40-50 kr. for et måltid – f.eks. grillede sardiner. Guesthouse/budgethotel fås for ca. 200 kr. pr nat. Alternativt kan du bo på hostel.

Sådan kommer du dertil
For rejser til Algarvekysten er det billigst at se efter tilbud hos charterbureauerne. Til Porto kan du flyve direkte med Ryanair fra København – alternativt lande i Lissabon for at tage toget til Porto.

Tyrkiet

Tyrkiet er efterhånden kendt af de fleste danskere. Her kan du få en skøn ferie uanset om du er til kultur, natur eller sol og strand. Tyrkiet er også perfekt til familieferien – de store resorts med alt i faciliteter ligger på stribe, og her kan du mange steder få all inclusive og deltage i forskellige aktiviteter.

Selvom der er mange turister i Tyrkiet, så er ferieområderne store nok til at have lokale spisesteder, hvor prisniveauet er helt anderledes.

Prisniveau
Væk fra kysten og i feriebyernes yderområder kan du finde de gode lokale spisesteder, der ofte er væsentlig billigere end turistrestauranterne. Et måltid mad fås her for 20-30 kr. Guesthouse/budgethotel koster fra ca. 180 kr. pr. nat i højsæsonen.

Sådan kommer du dertil
De fleste besøger Tyrkiet på en charterrejse, men du har også mulighed for selv at booke fly og hotel. Især i højsæsonen kan det ofte betale sig at se efter billige flybilletter enten direkte til f.eks. Alanya eller via Istanbul.

Omvendt er det i ydersæsonerne muligt at finde nogle superbillige charterrejser til Tyrkiet – ikke sjældent ligger priserne på ca. 1500 kr. for en uges ferie.

Albanien

En skjult perle kalder mange Albanien, som de senere år er blevet rigtig hot. Det tidligere så lukkede land byder på bjerge, dejlige strande, herlige småbyer og en spændende historie.

Som en bonus er du her langt væk fra den overturisme, mange steder i Europa er plaget af. Du kan til gengæld være blandt de første til at udforske dette spændende land.

Prisniveau
Albanien har nogle af Europas laveste priser. Du kan få et måltid mad for blot 15-20 kr. på en lokal restaurant – f.eks. de lækre indbagte rissole med hakket kød. Budgethotel fås for ca. 150 kr. pr. nat. For en billigere rejse kan du bo på hostel.

Sådan kommer du dertil
Fly til Tirana fra Danmark kræver en mellemlanding et sted i Europa. Selve flyrejsen er ikke helt så billig som til andre mere populære destinationer, men til gengæld kan du leve billigt. Flere charterbureauer har fået Albanien på programmet, og her er det værd at kigge efter gode tilbud.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*