Rejsebureauerne går mod endnu et rekordår – vi elsker bare at rejse

Rejsebureauerne er midt i endnu et rekordår

Danskerne kan bare ikke få nok af udenlandsrejser. 2018 ser som ventet ud til at blive et rekordår for rejsebureauerne, og selvom flere danskere er blevet hjemme i det gode vejr i sommerferien, så går det generelt godt i rejsebranchen.

Det viser tal fra Danmarks Rejsebureau Forening, hvor afdelingschef Jakob Hahn fortæller, at mange bureauer ligger foran 2017, der ellers var branchens bedste år nogensinde.

Ifølge en analyse fra Epinion, så har 69 % af alle danskere over 18 år planlagt mindst en ferierejse i år. Der var godt gang i salget i de første måneder af 2018, mens forsommeren pga. det varme vejr har været knap så hektisk.

Rigtig mange booker deres sommerferie lang tid i forvejen. Derfor er der stadig travlhed i afgangshallerne hos de danske lufthavne, og mange bureauer ligger lige nu foran 2017, som ellers var branchens hidtil bedste år
Jakob Hahn, afdelingschef i Dansk Rejsebureau Forening

Det er de klassiske rejsemål vi vælger, men nogle destinationer som f.eks. Portugal og Tyrkiet har oplevet en stigende efterspørgsel. Sidstnævnte er ved at være tilbage efter nogle svære år med bl.a. terror og militærkup, mens mange søgte mod Portugal som en slags alternativ til de populære rejsemål i Spanien.

Også Grækenland har vind i sejlene. Nye destinationer er blevet præsenteret for danskerne og det er både på øerne og på fastlandet.

Ferie er også en pause fra hverdagen

At danskerne søger væk i ferien skyldes mange gange ikke kun vejret. Vi har tidligere skrevet om, hvor vigtigt det er at holde ferie og komme væk fra den daglige trummerum og ifølge en undersøgelse fra Spies Rejser, så kobler de fleste mennesker da også fra jobbet i ferien.

67,1 % svarer, at de slet ikke tjekker mails fra deres arbejde i ferien, men til gengæld er over 80 % på internettet, mens de er afsted. Det er primært for at læse nyheder, holde kontakt med venner og familie og ikke mindst for at tjekke tips til rejsemålet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*