SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – Uge 35 – 2018

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

Rethymnon

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 35 –  2018

Danskerne hamstrer rejser i det varme vejr
Selvom det er rekordvarmt og solen skinner fra en skyfri himmel, så er danskernes rejselyst uændret.

Det skriver standby.dk, der har spurgt Danmarks tre største charterbureauer, hvordan det gik med rejsesalget på den hede onsdag, hvor temperaturen kom op på 33,6 °C på Bornholm.

Hos Spies blev der solgt lige så mange rejser som på samme dag sidste år selvom bureauets hjemmeside havde 5 % færre besøgende. Det er august- og septemberrejser, der bliver solgt, men også rejser til den kommende vintersæson.

Carlos Cebrian, der er produktchef hos Spies siger, at priserne på rejser i august og september ligger under kr. 2000,-, og det skyldes selvfølgelig den mindre efterspørgsel pga. det gode vejr herhjemme.

Også hos TUI, der er Danmarks andenstørste charterbureau havde man en en fantastisk onsdag, og det var især vinterrejser, der blev solgt. Den tendens bekræfter man hos Bravo Tours, hvor kunderne også er begyndt at booke rejser til næste sommer.

Landets tredjestørste charterbureau kørte kampagner i onsdags, og det var primært rejser i august, september og oktober, der blev langet over disken. Samlet blev de ifølge adm direktør Peder Hornshøj solgt 40 % flere rejser end onsdag i uge 31.

Maden er vigtig, når vi vælger rejsemål
Vi elsker shopping, smuk natur og lækre strande. Men allermest elsker vi god mad. Det må være konklusionen på hotels.coms seneste undersøgelse, der viser, at gastronomien er det absolut vigtigste , når vi skal vælge rejsemål.

Især de yngre rejsende prioriterer maden på ferien. Således svarer 65 %, at de vælger feriedestination ud fra gastronomi fremfor noget andet. Også seværdigheder, naturoplevelser og lækre strande er afgørende for, hvor vi rejser hen.

For den yngre generation er oplevelser den nye form for rigdom, og mad kan give nogle af livets mest sanselige minder. Derudover er der nyt at smage på, hver gang man tager af sted. Så det er meget forståeligt, at den nye generation af rejsende måler deres ferie på, hvad de kan spise, hvordan de kan spise det, og hvor godt det vil gøre sig på Instagram.
Johan Svantström, hotels.com

Samlet set mener hele 72 % på af danskerne, at gode madoplevelser er den mest mindeværdige del af ferien. På verdensplan kommer Paris ikke overraskende ind på førstepladsen over topdestinationer for madelskere med Tokyo og Rom som nummer to og tre.

Mange rejser efter Michelinrestauranter, men den yngre generation vil hellere spise gademad, og de er ikke bange for at prøve noget nyt som f.eks. frølår og hvidløgsis.

Hotels.com kalder undersøgelsen for Tasty Travels og har i samarbejde med madkunstneren Carl Warner skabt appetitlige mesterværker, der hylder de gastronomiske topdestinationer.

Danskernes Top 7 over de bedste madbyer i verden:

  1. Rom, Italien
  2. Paris, Frankrig
  3. Barcelona, Spanien
  4. London, England
  5. Madrid, Spanien
  6. Tokyo, Japan
  7. Venedig, Italien

Ny miniguide til Sri Lanka
Sri Lanka er et fantastisk rejseland. Her lever eventyret i form af farverige markeder, spændende historie og enestående naturoplevelser med bl.a. savanne, teplantager og frodig jungle. Og så er der de lange gyldne sandstrande med vajende palmer, hvor du kan gå længe uden at møde andre mennesker.

Sri Lanka er utrolig alsidig og har noget for alle. Langt de fleste tager på en spændende rundrejse, men du kan også bare snuppe en badeferie – valget er dit.

Vi synes i hvert fald godt om Sri Lanka, som du kan læse meget mere om i vores nye miniguide, der bl.a. giver dig et overblik over de vigtigste turistområder, de største seværdigheder og hvad du generelt kan forvente på en rejse til det gamle Ceylon.

Du finder miniguiden til Sri Lanka her.

Ny miniguide til Koh Samui
Så er vi blevet færdige med vores miniguide til Koh Samui. Den dejlige thailandske ø er kendt for sine lækre strande, men det er også et sted med skønne resorts, gode restauranter og et heftigt natteliv.

Læs om bl.a. strande, ferieområder, oplevelser, aktiviteter, transport og mad og drikke.

Find miniguiden til Koh Samui her.

Stor rejselyst i Vestdanmark bliver honoreret
“Potentialet er stort – Vestdanmark har et stort passagergrundlag og en befolkning med stor rejselyst”. Sådan siger marketingchef i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm, til branchesitet check-in.dk efter at den jyske lufthavn netop var blevet kåret som europamester i ruteudvikling for regionale lufthavne.

Billund Lufthavn har fået en lang række nye ruter til bl.a. Athen, Lissabon og Antalya for blot at nævne nogle få. Samtidig har man oplevet en markant vækst, der giver baghjul til nordens øvrige lufthavne.

Men det er ikke kun i Billund, man jubler. SAS satser stort på Aarhus Lufthavn, hvor det skandinaviske selskab har åbnet otte nye direkte ruter til bl.a. Nice, Split, Malaga og Mallorca.

I Aalborg kan man noterer et rekordstort antal udenrigspassagerer, og her har Norwegian bl.a. indsat ekstra afgange til Malaga, skriver check-in.dk

Også charterselskaberne var fået øje på Vestdanmark. Hos Spies er programmet ud af Aalborg vokset med 20 % i sommersæsonen og 45 % i vintersæsosnen.

Vestdanskerne har dog aldrig haft svært ved at komme på charterrejse. De tre rejsebureauer Primo Tours, Aarhus Charter og Suncharter flyver kun fra Jylland, og de kan tilbyde et bredt udvalg af rejsemål. Ikke kun de klassiske som Kreta, Alanya og Mallorca, men også spændende destinationer, hvor man ikke er bange for at være de første.

Sivota, Ithaca og Meganisi er tre af de rejsemål som bureauerne har været hurtige med at tilbyde de eventyrlystne vestdanskere.

Primo Tours flyver fra Billund og Aarhus, Suncharter fra Aalborg og Aarhus Charter fra Billund, Aarhus og Aalborg.

Danskerne skruer op for feriebudgettet
Vi danskere kan spare på mange ting, men ikke på vores rejser, viser en ny undersøgelse fra Momondo. I nedgangstider bruger vi hellere færre penge på tøj, kultur, elektronik og mad og vin end på rejser, fortæller Lasses Skole Hansen fra Momondo til Ekstra Bladet.

Men for mange er økonomien i bedring lige nu, og så bliver der skruet gevaldigt op for feriebudgettet. 91 % af danskerne regner med at tage på sommerferie i år, og i gennemsnit vil vi bruge 17.532 kroner på rejsen – en stigning på hele 57 % i forhold til 2014, hvor vi brugte 11.181 kroner.

Danskerne er generelt glade for at rejse, og det smitter af på vores betalingslyst
Lasse Skole Hansen, Momondo

27.400 deltagere globalt har været med i undersøgelsen, og her fremgår det, at danskerne ikke vil betale for meget for flybilletten. Lasse Skole Hansen fortæller, at man som tommelfingerregel får den billigste flybillet ca. to måneder før afgang.

Det markant øgede forbrug på rejser skal ikke mindst ses i lyset af, at det ikke er blevet meget dyrere at rejse i dag end i 2014. Vi bruger gerne flere penge på vores hotel, som vi til gengæld stiller store krav til.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*