USAs mest undervurderede attraktioner

Oplev det ukendte USA

USA har masser af verdensberømte turistattraktioner, men det enorme land gemmer på et væld af oplevelser, som kun få finder frem til. Tjek disse spændende seværdigheder – måske er der også en til din bucket list.

Kinzua Bridge Skywalk – Pensylvania

Kinzua Bridge var en af USAs højeste jernbanebroer, men halvdelen af den blev ødelagt under en tornado i 2003. I dag er den lavet om til en skywalk, hvor der er opført et observationsdæk med glasgulv yderst på den ødelagte bro. Det er en fantastisk oplevelse at stå ude på broen omgivet af den smukke natur.

Shelburne Museum – Vermont

Det ca. 18 hektar store museum hylder historien og alt der er amerikansk. Stedet har et gammelt historisk fyrtårn, en overdækket bro og endda en stor hjuldamper. Men det er ikke alt: du kan se en lang række effekter fra USAs historie og lidt uden for nummer har Shelbourne Museum også en fin kunstsamling med bl.a. værker af Monet.

Roosevelt Island – New York

Danskerne elsker bare New York, men ofte er det de samme seværdigheder vi strømmer til. Har du ikke allerede oplevet Roosevelt Island, så skriv den lille ø i East River på listen.

Tag subwayen (f-linjen) fra Manhattan til Rosevelt Island, hvor du kan snuppe en kop kaffe på en cafe eller gå en tur i parken, hvor du også finder det gamle hospital fra 1850, der blev brugt til at isolere patienter med kopper. Du tager kabelbanen tilbage til Manhattan – en tur, der nemt kan være et af rejsens højdepunkter.

Whitney Plantation – Louisiana

Mens mange af de gamle plantager i syden sætter fokus på herremændene og deres liv i de flotte hovedhuse, så fortæller Whitney Plantation historien om slaverne.

Rundt på området er der figurer af børn, der engang levede i plantagen og du kan læse adskillige citater om livet her fra de slaver, der gennemgik en brutal og uhyggelig tid i den amerikanske historie. Personalet på Whitney Plantation er yderst venlige og meget vidende.

Winterset – Iowa

Husker du Clint Eastwoods storfilm Broerne over Madison County? Du kan besøge byen Winterset, hvor det meste af filmen blev indspillet. Meget lidt har ændret sig, og det gælder især dineren på torvet, der naturligvis skal prøves.

Winterset er også byen, hvor John Wayne voksede op – i hans barndomshjem er der nu lavet et museum dedikeret til ham.

Crazy Horse Memorial – South Dakota

Alle strømmer til Mount Rushmore, men kun få kender det nærliggende Crazy Horse Memorial. Det er verdens største bjergudskæringsarbejde påbegyndt i 1948 af skulptøren Korczak Ziolkowski til minde om alle indfødte amerikanere her symboliseret ved den berømte indianer Crazy Horse.

Det enorme værk er nu overtaget af Ziolkowskis familie, der har takket nej til offentlig støtte – kun private får lov til at donere penge til projektet.

Lassen Volcanic National Park – Californien

Meget lidt kendt og meget lidt besøgt, men fuldt på højde med Yellowstone. I Lassen Volcanic National Park finder du udover et overjordisk landskab bl.a. også varme kilder og mudderhuller såvel som pragtfulde bjergudsigter. Det er Lassen Volcanic National Park på billedet øverst. Nationalparken ligger kun tre timers kørsel fra San Fransisco.

Indian Grinding Rock State Historic Park – Californien

Et andet sted du kan have næsten for dig selv er Grinding Rock Park nær byen Jackson. Det er et af de største områder i USA, hvor du kan lære meget mere om de indfødte amerikanere.

Dette sted er tilegnet Miwok-stammen, der boede lige her. Du kan se en lang række originale effekter, men mest bemærkelsesværdigt er måske landskabet med de langt over 1000 små huller i limstensklipperne, hvor indianerne lavede mad. Som en bonus er den omkringliggende natur helt fantastisk med masser af ege- og pinjetræer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*