Derfor SKAL du tage på badeferie

Husk at lave ingenting på ferien

Badeferie er ofte lig med afslapning. Og netop det at slappe og og lave absolut ingenting i din ferie er af yderste vigtighed for dig og din hjerne. Det fortæller Bo Netterstrøm, der er speciallæge i arbejdsmedicin til Frederiksborg Amts Avis.

Man skal passe på ikke at fylde for mange oplevelser og gøremål på sin ferien. Din hjerne har brug for at slappe af, og ferie skal være ferie. Det kan nemt blive en stressfaktor i sig selv, hvis du foretager dig for meget, når du har fri.

Bo Netterstrøm understreger, at man selvfølgelig gerne må opleve noget i ferien, men mange mennesker skal nå så meget, at de bliver stressede af det. Det at holde fri skal helst være afslapning og afkobling fra ens normale hverdag, fortæller han.

For mange aktiviteter i ferien kommer til at minde om vores hverdag. Selvom vi laver andre ting, så kommer hjernen på arbejde, og det er ikke meningen med at holde fri. Bo Netterstrøm siger, at det at planlægge dit og dat bare er en anden form for at presse hjernen, og det er ikke det, der er meningen med ferie.

“Det er så vigtigt, at man gør andre ting i ferien og at man ikke gør for meget. Ellers bliver hjernen ikke bygget op igen”, fortæller Bo Netterstrøm.

Med andre ord, så skal du ikke have dårlig samvittighed over at tilbringe et par uger ved pool eller på strand. Faktisk må man godt kede sig lidt siger overlægen – det har vi godt af.

Fakta

Sover du dårligt, vågner du om natten eller føler du dig ikke udhvilet, har du nok arrangeret lidt for mange ting i din ferie.

De fleste mennesker kan ikke slippe arbejdet i ferien. 65 % tjekker mail, telefon eller andre arbejdsrelaterede ting i ferien.

Bo Netterstrøm er speciallæge i arbejdsmedicin og tidligere overlæge på arbejdsmedicinsk klinik i Hillerød og på Bispebjerg Hospital.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*