Her blev din yndlingsdrink opfundet

Lækre drinks til ferien

Når du sidder i loungesofaen med en drinks i hånden tænker du sandsynligvis ikke over, hvor den egentlig kommer fra. Men alle drinks har din oprindelse et eller andet sted i verden. Vi præsenterer seks rejsemål og seks verdenskendte drinks.

Mai Tai – Hawaii

Rom, Curaçao og limejuice. Ingredienserne i den berømte cocktail Mai Tai kan alle blive enige om, men hvornår den præcist blev opfundet diskuteres heftigt blandt barejerne Trader Vic og Don the Beachcomber. Oprindelig kommer Mai Tai fra Californien, men i dag er den især associeret med Hawaii og Polynesien.

Singapore Sling – Singapore

På det mondæne Raffles Hotel i Singapore kan du stadig få den klassiske drink. Det var her den blev opfundet i starten af 1900-tallet af Ngiam Tong Boon, og ingredienserne er primært gin, cointreau og ananasjuice. For den helt rigtige smag skal det være ananas fra Sarawak på Borneo.

Bellini – Venedig

Bellini blev opfundet sidst i 1940’erne af Giuseppe Capriani, der grundlagde den legendariske Harry’s Bar i 1931. I en Bellini møder den boblende processo en delikat ferskenpuré, og det siges, at drinken er opkaldt efter den italienske kunstner med samme navn.

The Paloma – Mexico

The Paloma er den mest populære cocktail i Mexico. Naturligvis er den lavet med den bedste tequila og ifølge mexicanerne er den opkaldt efter en gammel folkesang fra 1860’erne. The Paloma er en af den slags cocktails, som bare smager bedst, der hvor den er opfundet. Øvrige ingredienser er lime- og grapejuice samt lidt agavesirup.

Caipirinha – Brasilien

Lavet af cachaça, lime og sukker har den brasilianske hemmelighed ramt resten af verden. Cachaça er lavet af sukkerrør, og dem er der masser af i varme Brasilien. Man siger, at Caipirinha blev opfundet i 1918 som medicin mod en stor influenzaepidemi. I dag er drinken en perfekt ledsager til en stranddag på Ipanema eller Copacabana.

The Dawa -Kenya

Også The Dawa er medicin. Det mener kenyanerne i hvert fald. Cocktailen består af vodka, lime og honning og bliver serveret med en dawa stick, som du bruger til at røre honningen sammen med de øvrige ingredienser. Om du sidder på Mombasas strande eller på savannen og spejder efter vilde dyr, så er The Dawa perfekt som en sundowner.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*