Sådan får du råd til at rejse

Hvad bruger du egentlig dine penge på?

Der er bare nogle ting vi mennesker skal have: mad, drikke og tag over hovedet. Ok, vi skal også have tøj på kroppen, og måske har du brug for medicin, briller eller noget helt tredje for at opretholde livet.

Fair nok, det skal der selvfølgelig være råd til, men ingen af ovenstående ting er faste størrelser og kan fås i adskillige prisklasser.

Har du f.eks. nogensinde tænkt over, hvor mange penge du bruger på mad? Hvor og hvordan køber du ind – impulsivt eller velovervejet? Smider du mad ud, fordi du ikke får det brugt, og husker du at fryse eventuelle rester ned?

Hvordan er dine tøjindkøb? SKAL du have mærkevare og SKAL du være med på den sidste nye mode?

Det handler om prioritering

Tænk på, at du kan bruge din indkomst fuldstændig som du har lyst til. Jo, du skal have mad, tøj og et sted at bo, men hvad behøver det at koste?

Få tjekket dine forsikringer og hvad giver du egentlig for dine briller eller dit kontaktlinseabonnement?

Need to have og nice to have

“Åh, har I nu været ude at rejse igen – det gad jeg godt”. Vi har ikke tal på, hvor mange gange vi har fået den kommentar med på vejen, når vi er tilbage i Danmark efter en af vores rejser.

Lige så mange gange undrer jeg mig over, hvorfor folk så ikke bare rejser. Selvfølgelig fordi de ikke prioriterer det. De vil tilsyneladende hellere have en ny Audi eller to biler stående i garagen. Helt fint, men så skal de ikke beklage sig over, at de ikke har råd, de prioriterer bare anderledes.

Vi har f.eks. en ganske lille bil, der er købt brugt, billig i grøn afgift og kører langt på literen. Måske behøver vi slet ikke bilen, men kan tage offentlig transport i stedet for? Og hvad med dig – skal du absolut have ny bil og behøver I to?

Skal du have den sidste nye iPhone, og er der noget galt med dit tv, siden du skal have et nyt?

Prioriterer du dine rejser?

For langt de fleste mennesker jeg kender, er rejser et ekstra gode. Noget man kan tillade sig, hvis økonomien er til det. Når alt andet er betalt bliver pengene talt, og så er der måske råd til at rejse.

Men hvad er alt andet – det bestemmer du!

Jeg er fuldstændig klar over, at din omgangskreds måske vil kigge underligt på dig, hvis du begynder at prioritere anderledes. Men hvorfor ikke benytte lejligheden til at gøre dig fri? Forlade kapløbet om, hvem der har den største bil, det flotteste hus og de sidste nye gadgets.

Jeg går ud fra, at du læser med her fordi du gerne vil rejse mere – så rejs! Prioriter det. Skub dine drømme foran i køen og lev det liv du ønsker. Dit liv – ikke det liv, der forventes af dig.

Opsummering – gå din økonomi efter i sømmene

Start med følgende:

Prøv at skrive ned, hvad du egentlig bruger dine penge til
Du vil uden tvivl blive overrasket over, hvad du bruger dine penge på. Prøv i en hel måned at skrive ned, hvad du køber. Mange småindkøb bliver pludselig til en hel del penge. Du kan også downloade Finanstilsynets app Lommebudget til at holde styr på økonomien.

Tjek dit madbudget – lav en madplan og køb med omtanke
Køber du ind impulsivt ender du sandsynligvis med en hel del madvare, som du aldrig får brugt. Prøv at lave en madplan til en hel uge, hvor flere af ingredienserne går igen i retterne. Alternativt køb f.eks. kun det du skal bruge. Gå efter tilbud og frys ned, hvis det er muligt.

Gå dine forsikringer igennem – kan de fås billigere?
Hvornår har du sidst gået dine forsikringer igennem? Er du over- eller dobbeltforsikret? Måske har du en rejseforsikring i din indboforsikring og måske kan du få samlerabat.

Hvad har du af abonnementer, som du ikke bruger?
Fitness? Hvornår har du sidst været i træningscentret? Eller hvad med at løbe en tur i stedet for? Har du blade og magasiner, som du abonnerer på, men som du alligevel aldrig har tid til at læse?

Der er flere lavthængende frugter, som er lige til plukke; hvorfor have den store tv-pakke, hvis du alligevel kun ser de samme tre kanaler? Hvad med dit telefon/internetabonnement? Betaler du for meget?

Ovenstående punkter vil uden tvivl give dig mere luft i budgettet, men i sidste ende handler det kun om én ting: prioritering

Og husk så: Det er kun dig selv, der kan tage beslutningen om at rejse mere.

Book din rejse selv

I mange tilfælde er en charterrejse den billigste løsning, men taler vi om skræddersyede rejser, så SKAL du booke selv. Der er mange penge at spare i forhold til de danske rejsebureauer, der især efter corona virkelig har givet den gas med priserne.

Men det er ikke den eneste fordel: Mange rejsebureauer er bundet af hotelkontrakter og har kun et begrænset udvalg. Du har til gengæld et hav af valgmuligheder, når det gælder destinationer og hoteller, når du booker selv.

Begynd selv at søge efter flybilletter og hoteller på internettet – du vil opdage, at der pludselig åbner sig en helt ny verden af muligheder og til helt andre priser end rejsebureauerne. Du kan typisk spare tusindvis af kroner ved at booke dine rejser selv – penge som du kan bruge på endnu flere rejser.

I årevis har vi selv rejst billigt og ikke så få gange mødt mennesker undervejs, der har betalt 25-50 % mere for stort set samme rejse. Du kan selv komme på en skøn tiltrængt ferie til lavpris, og ville det ikke være lækkert, hvis det for en gang skyld ikke var dig, der havde betalt overpris for rejsen?

Her på siden finder du alle de værktøjer, du skal bruge for at få en billig rejse, der passer til lige præcis dit behov.

Søg og sammenlign flybilletter hos Momondo, book hotel med prisgaranti hos hotels.com, sammenlign priser på lejebil hos Autoeurope eller bestil transfer fra lufthavn til hotel og retur samme sted. Læs mere om at booke selv:

Gode råd til at finde billige flybilletterGode råd til at finde billige hoteller

God fornøjelse med din rejseplanlægning og husk at tjekke de seneste tilbud og kampagner fra rejsebureauer og hotelbookingsider – måske finder du lige præcis den rejse, du søger!

1 Comment

  1. Så f….. rigtigt men så f…. svært! Hvorfor er der så få der tør “springe ud”. Være afvigere?

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*