SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- udland – uge 46 – 2017

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 46 – 2017

Danskerne hamstrer julerejser
Både Spies Rejser og Bravo Tours melder om massiv interesse for at tilbringe jul og nytår under varmere himmelstrøg.

Hos Spies har man kun få rejser tilbage og et rejsemål som f.eks. Hurghada i Egypten er udsolgt, hvis man er en familie på fire, der vil afsted. 9 ud af 10 rejser er solgt, og udover Hurghada er der stor efterspørgsel på Tenerife. Generelt er der stor søgning på Kanarieøerne, der traditionelt er danskernes favoritrejsemål om vinteren.

Spies’ top 5 over bedst sælgende rejsemål i forhold til udbuddet:
1. Madeira
2. Hurghada
3. Tenerife
4. Kap Verde
5. Fuerteventura

Bravo Tours har også godt gang i julesalget. Her er 8 ud af 10 rejser solgt, og rejseambassadør Stig Elling anbefaler at kigge på afrejse så tidligt som muligt før jul – både for at få det bedste udbud og den bedste pris.

Rejser til sommeren 2018 storsælger
To af Danmarks største charterbureauer, Bravo Tours og Apollo Rejser, melder om massiv interesse for næste sommeres rejser. Begge kan rapportere om et salg, der er 50 % højere end på samme tid sidste år.

Bravo Tours og Apollo Rejser er også enige om, hvad der får danskerne til at være tidligt ude: vejret. Sommeren 2017 var trist og regnfuld og rigtig mange prøvede forgæves at booke en rejse til varmen i sidste øjeblik.

“Vi ved ikke, hvordan sommeren til næste år bliver, men mange af vores kunder er ganske enkelt holdt op med at tage chancen og bestiller i god tid”, fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo Rejser.

Hos Bravo Tours er adm. direktør Peder Hornshøj enig. “Det er flere år siden, vi har haft en rigtig god sommer herhjemme, og i år gik mange forgæves”, siger han til branchesitet takeoff.dk

Peder Hornshøj fremhæver dog også en anden grund til det øgede rejsesalg, nemlig økonomien. Han mener, at danskerne har fået den økonomiske tillid tilbage og derfor tør mange godt booke deres rejse i god tid, mener han.

De klassiske rejsemål efterspørges mest

Hos Apollo Rejser er det ikke overraskende Spanien og Grækenland, der hitter. Vestkreta og Playitas på Fuerteventura sælger godt, men generelt er det de gamle klassiske rejsemål, der efterspørges, fortæller Glenn Bisgaard.

Også Spies Rejser ser store muligheder i Grækenland. Tidligere kunne vi fortælle, at Danmarks største charterbureau får direkte fly til Korfu, men Spies åbner også på den såkaldt olympiske riviera, der ligger syd for Thessaloniki. Plaka, Paralia og Platamonas er nyheder, og her findes lange hvide sandstrande og et hav af gode taverner.

Men det er ikke kun sommerrejserne, der sælger i øjeblikket. Hos BravoTours er salget foran i alle måneder, og der er endda efterspørgsel på rejser til oktober næste år.

Til Kanarieøerne – det har aldrig være nemmere
Er du klar? Klar til at forlade mørke og snart vinterkolde Danmark til fordel for Kanarieøerne, der lokker med sol, varme og dejlige strande.

Især sidstnævnte trækker, og du får øernes absolut bedste strande på Fuerteventura, der tidligere var er charterrejsemål, som var lidt tidskrævende at besøge på egen hånd. Sådan er det ikke længere. Primera Air flyver fra både Billund og København til Fuerteventura og tidligere på året annoncerede SAS , at de i vinterhalvåret ville flyve direkte fra København til det kanariske strandparadis. En rute, der åbnede for et par uger siden og som gør det muligt at rejse til Fuerteventura på egen hånd uden mellemlandinger.

Der er tale om en ugentlig afgang, og du har mulighed for at vælge og vrage blandt et utal af gode hoteller, som de danske rejsebureauer ikke tilbyder. Se blot vores forslag til, hvor du skal bo, hvis du vil bo beach front på Fuerteventura – og det vil du – strandene er perfekte, og der er ikke så meget andet at tage sig til.

I det nye vinterprogram åbner SAS også på Tenerife som både Ryanair, Primera Air og Norwegian flyver til fra København. Konkurrencen til den største af Kanarieøerne med den smukke natur er dermed øget, og du har alle muligheder for at lave din helt egen rejse til Tenerife.

Det samme gælder Gran Canaria, der er en anden vinterklassiker. Her kan du også flyve direkte fra København med SAS, Norwegian, Primera Air og Ryanair.

Og jyderne har for en gang skyld lige så gode muligheder for at komme ned til varmen som københavnerne. Primera Air flyver til alle kanarisk øer – det er bare at vælge hvor du vil hen.

I tvivl? Se vores miniguides til Lanzarote, Tenerife, Fuerteventura og Gran Canaria

Prisen på flybilletter er rekordlav
Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flypris Index, har netop offentliggjort de seneste tal for prisudviklingen på flybilletter. Og det er især de, der er til oversøiske rejser, som har grund til at glæde sig.

Ifølge Dansk Flypris Index, så er flybilletterne på de interkontinentale ruter rekordbillige. Indekset tager pulsen på prisudviklingen til 10 populære rejsemål som f.eks. Duabi, Bangkok, Bejing og New York. Uanset om du flyver fra Billund, København eller Hamborg, så er prisen lige nu i bund.

Prisen på flybilletter har ellers stabiliseret sig det sidste halve år, fortæller Ole Stouby fra Travelmarket til takeoff.dk, men lige nu ser det ud som om, at de vil blive endnu billigere.

Men hvad er så billige billetter? Det kan du få en idé om her, hvor Dansk Flypris Index giver en stribe eksempler på rekordbillige flybilletter tur/retur:

Billund – Los Angeles for kr. 2.078,-
København – Beijing for kr. 2.444,-
København – Mexico City for kr. 3.272,-
København – Sydney for kr. 5.758,-

Ole Stouby forudser, at flybilletterne vil blive endnu billigere, så der er al mulig grund til at spare op til din næse rejse.

Det går godt for de danske rejsebureauer
Det er ingen hemmelighed, at danskerne elsker at rejse, og det kan tydeligt læses i rejsebureauernes regnskaber. Overskuddet i 2016 lød på hele 464 millioner kroner meddeler Dansk Brancheanalyse.

Selvom de danske rejsebureauer har fået stor konkurrence af onlinebureauerne, så er det alligevel lykkedes at lave det bedste resultat i de 18 år, som Dansk Brancheanalyse har kigget branchen efter i sømmene.

Rejselysten hos danskerne er historisk høj, lyder det fra rejsebureauerne. Både Lars Thykier fra Dansk Rejsebureau Forening og Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse forventer, at overskuddet vil stige i 2017.

“Ser man på branchen som helhed, så var 2016 et godt år, men 2017 bliver bedre. Det skyldes den forfærdelige sommer, hvor vejret var dårligt. Det var ikke til at få en flybillet ud af landet. Højsæsonen er afgørende for rejsebureauernes indtjening”, fortæller Lars Thykier.

Og netop det dårlige sommervejr i 2017 kan resulterer i endnu højere omsætning for de danske rejsebureauer i 2018. I hvert fald går forsalget godt, og det er især familierejserne, hvor man er mange afsted, der bliver booket, siger Lars Thykier.

I alt omsatte de danske rejsebureauer for 29 mia. kroner i 2016 og overskuddet på 464 millioner er lig med en vækst på 7,6 %.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*