Her skal du rejse hen i 2018

Lonely Planet giver deres bud på, hvor du skal rejse hen i det nye år

Snart er vi i november, og det varer ikke længe før vi er inde i det nye år. Et år, der forhåbentlig byder på store rejseoplevelser.

Og det er bestemt ikke for tidligt at gå i gang med planlægningen af rejser i 2018. Er du i tvivl om, hvor du skal tage hen, så læs med her, hvor rejsebogsforlaget Lonely Planet giver deres bud på, hvad der bliver hot i det nye år.

1. Chile

Det sydamerikanske land kan fejre 200 års fødselsdag i 2018, og du kan være med til de festlige begivenheder. Men det er kun en af grundene til at besøge Chile.

Landet synes at være helt sig selv og afskåret fra den øvrige verden af de høje Andesbjerge i øst, Stillehavet i vest, Patagonien i syd og Atacama i nord. Og så er hovedstaden Santiago mere hip end nogensinde.

2. Sydkorea

De olympiske vinterlege bliver afholdt i Sydkorea i 2018, men Lonely Planet fremhæver de gode naturoplevelser og det heftige natteliv i Seoul. Hovedstaden har netop fået en ny high-line park med caféer og barer – et perfekt sted at møde de lokale.

3. Portugal

Der er al mulig grund til at besøge Portugal i 2018, mener Lonely Planet. Landet er trådt ud af Spaniens skygge og kan byde på flere end 300 strande med blåt flag, nye Michelinrestauranter i Lissabon og et yderst lavt prisniveau. Læg dertil gode museer, herlige mikrobryggerier og spændende gallerier.

4. New Zealand

Man bliver aldrig træt af New Zealand mener rejsebogsforlaget, der selvfølgelig fremhæver landets enestående natur, som kan tage pusten fra de fleste. Der er netop nu åbnet en ny vandrerute på sydøen, og det er grund nok til naturelskere og vandrere skal sætte New Zealand på deres bucket list for 2018.

5. Malta

Den lille middelhavsø er proppet med historie og gode strande. Et velkendt rejsemål for de fleste europæere, men Malta vil toppe i 2018. Øen er en af Europas kulturhovedstæder, men du finder også en herlig international atmosfære, og så skal vi ikke glemme, at Malta har over 300 solskinsdage om året.

6. Georgien

Den tidligere russiske region er gæstfrihed og pragtfuld natur, skriver Lonely Planet. Her byder man velkommen med en skål og helst i den lokale vin. Du kan smage fremragende mad på ydmyge spisesteder og føle dig langt væk hjemmefra i den vilde natur, der både er frodig og bjergrig.

7. Mauritius

Den lille ø i Det Indiske Ocean skal besøges nu. Mauritius kan i 2018 fejre at det er 50 år siden landet blev selvstændigt, og lige så længe har besøgende nydt godt af de lækre strande og den fremragende dykning. Og så er det jo kun et plus, at det med flere nyåbnede flyruter er blevet både billigere og nemmere at besøge øen.

8. Kina

Kina skal besøges flere gange, og har du allerede besøgt både Beijing og Shanghai og tror du har oplevet det hele, så tro om igen. Fire nye haller er åbnet for offentligheden i Beijings Forbudte By, og i Shanghai kan du besøge verdens højest beliggende observationsdæk. Begge storbyer er perfekte udgangspunkter for oplevelser i det store land, som man aldrig bliver færdig med.

9. Sydafrika

Sydafrika er absolut på vores bucket list, og det er for alle de grunde som Lonely Planet fremhæver: Bjerge, lange strande, skønne vine og selvfølgelig det fantastiske dyreliv. Og så skal vi ikke glemme Cape Town, der er en levende by med god mad. Den lokale valuta er i øvrigt i bund, og det gør Sydafrika endnu mere attraktiv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*