Rough Guides: Disse steder skal du besøge i 2018

Der er masser af spændende inspiration fra Rough Guides

Rejseeksperterne hos Rough Guides giver deres bud på hotte destinationer i 2018 – læs med her, hvor der både er lidt til både strand- og storbyelskerne.

1. Newcastle

De fleste tænker nok arbejderby om Newcastle, men den nordengelske by er i gang med en forvandling. Newcastle er sammen med Gateshead vært for et to måneder lang festival, der omhandler områdets historie. Forvent masser af arrangementer og prøv så byens blomstrende restaurantscene og herlige natteliv.

2. Malawi

Det afrikanske land er den nye safaridestination. Organisationen African Parks har overtaget kontrollen med tre spændende safariparker, hvor du nu finder ordnede forhold og et rigt dyreliv. Indkvarteringen spænder vidt – fra telte til lodges i luksusklassen. Men vær hurtig inden nyheden slipper ud råder Rough Guides.

3. Valletta

Valletta er europæisk kulturhovedstad i 2018, og byen er således blevet shinet op til den store begivenhed. Men Maltas hovedstad er i forvejen værd at besøge. Byen har en rig historie med et væld af smukke bygninger ligesom den gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvliste. Som en bonus har Malta varmt og solrigt vejr fra april oktober.

4. Wales

Gamle slotte, frodige dale og en legendarisk kystlinje er blot noget af det, der venter, skriver Rough Guides. Wales er i den grad undervurderet, men det skal der nu laves om på. De pragtfulde landskaber kan nu opleves på The Wales Way – en række spritnye ruter som du kan køre, cykle eller vandre.

5. Cuba

For et par år siden opfordrede alverdens rejseeksperter folk til st besøge Cuba inden det var for sent. Obamas politik over for det kommunistiske land ville få Cuba til  at blive overstrømmet med amerikanere var forudsigelsen, men Trump har strammet op igen og mange nye hoteller og restauranter står nu tomme. Det giver billigere priser, og du er med til at støtte en befolkning, der ikke har for meget.

6. New Orleans

Sydstatsbyen fejrer sin 300 års fødselsdag, og det betyder masser af fest og farverige optog. Spis lækker mad fra cajun- og kreolerkøkkenet, drik lækre cocktails og fest natten lang på Bourbon Street. Du skal også besøge New Orleans nye hippe bydele, hvor der er god shopping og autentiske jazzbarer.

7. Jordan

Med topattrationer som Petra og Wadi Rum er Jordan aldrig gået helt af mode. Men landet ligger i turbulente Mellemøsten, og selvom Jordan er et stabilt land, så har det fået mange til at blive væk. Den nye The Jordan Trail, en 650 km lang trekkingrute fra nord til syd ved badebyen Aqaba, er grund nok til at tage af sted, mener Rough Guides.

8. Sydafrika

Der er masser af grunde til at tage til sydafrika: de vilde dyr, de pragtfulde landskaber og ikke mindst den gode vin. Men i 2018 fejrer landet, at det er 100 år siden Nelson Mandela blev født. Det kommer ikke til at gå stille af sig, og der vil blive arrangeret en lang række spændende events.

9. Tunesien

Tunesien er tilbage på turistlandkortet efter terrorangrebet i Sousse i 2018. Sikkerheden er højnet, og der er mere politi i gaderne. Det har fået det britiske udenrigsministerium til at fjerne advarslen mod at besøge Tunesien, og turisterne kan igen glæde sig over et besøg i Karthago, på Bardomuseet og skønne Djerba med de gode strande

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*