SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 17 – 2018

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 17 –  2018

Store prisfald på hoteller i USA
Vi har skrevet det før: USA er superbillig i øjeblikket. Hotels.coms netop offentliggjorte prisindex viser, at turister i USA har sparet rigtig mange penge i 2017 og stadig har mulighed for det i 2018.

Selv på 4- og 5-stjernede hoteller er der masser af penge at spare. Luxe for Less kalder hotels.com listen, hvor du kan se destinationerne, der giver lækker luksus for få penge.

Disse byer er nogle af de steder, der har haft de største prisfald på luksushoteller:

Orlando – byen med de mange forlystelsesparker – prisfald på 19 %
San Diego – surferparadis og tilbagelænet strandliv – prisfald på 18 %
Washington D.C. – Det Hvide Hus, smukke forårsblomster og mange gode restauranter – prisfald på 18 %
Boston – byen med den gode hummer og verdensberømte muslingesuppe – prisfald på 16 %.

Kalder USA, så book hotel med prisgaranti her.

Ny miniguide til Menorca
Vi er netop blevet færdige med vores nye miniguide til Menorca – den pragtfulde ø i Balearerne, som ofte bliver kaldt Mallorcas lillesøster.

Menorca er beriget med nogle superlækre strande – primært langs sydkysten, hvor de både findes som små intime badebugter og lange strækninger med smukt klitlandskab.

Atmosfæren er tilbagelænet, og øen er et glimrende sted til en familieferien. Men du kan selv læse meget mere om Menorca i miniguiden.

Kanarieøerne mangler turister
Det siger Jose Maniricua, der er præsident for sammenslutningen af hotel – og turistvirksomheder på Kanarieøerne. Han fortæller, at bookingerne til sommersæsonen allerede er 25 % lavere end på samme tid sidste år.

Jose Maniricua efterlyser massive investeringer i øernes infrastruktur for at tage kampen op med konkurrerende rejsemål. Desuden beder han myndighederne om at droppe tiltag som turistskat, lufthavnsskat og loft over antallet af turister, som ellers har været diskuteret på øerne.

Det er især briterne, der har sagt farvel til Kanarieøerne, siger Jose Maniricua. De tager i stedet for til Tyrkiet og Egypten, hvor sikkerheden er forbedret.

Netop sikkerheden er en af hovedårsagerne til, at Spanien de senere år har oplevet en massiv efterspørgsel, og det har skruet priserne op. Både Tyrkiet og Egypten er væsentlig billigere, men det er ikke den eneste grund til at især briterne vender Spanien ryggen: vi har tidligere skrevet om, at mange englændere er trætte af demonstrationerne mod den stigende turisme flere steder i Spanien.

Skattepenge bruges på rejser
Traditionen tro har rejsebureauerne travlt i dagene efter at årsopgørelsen bliver offentliggjort. Danskerne elsker at rejse og de, der får penge tilbage i skat bruger dem i høj grad på at rejse ud i verden.

Tre ud af fire danskere får penge tilbage i skat, og beløbet er i gennemsnit 5.000 kr., skriver branchemediet standby.dk. Her fortæller formanden for Charterselskabernes Brancheforening, Niels Grosen, at det har en salgsmæssig effekt, at så mange danskere får penge tilbage i skat. Nogle booker måske en uge ekstra, mens andre vælger at købe en lidt dyrere rejse end ellers.

Peder Hornshøj fra Bravo Tours er ikke i tvivl om, at skattekronerne giver øget rejsesalg. I weekenden solgte charterbureauet dobbelt så mange rejser end i sammenlignelige weekends.

Mens Niels Grosen ikke kender til historiske erfaringer omkring øget rejsesalg omkring offentliggørelsen af årsopgørelsen, så fortæller Peder Hornshøj, at man hvert år sælger flere rejser, når danskerne har udsigt til at få penge retur fra skat.

Rejsebureauerne har travlt lige nu
Alle de store charterbureauer melder om stor travlhed lige nu, skriver branchesitet standby.dk. Det er den bidende sibiriske kulde, der har ramt landet som får danskerne til at søge mod varmere himmelstrøg.

“Vi har ikke mange rejser tilbage og mange går forgæves”, fortæller Glenn Bisgaard fra Apollo Rejser, mens Bravo Tours kan berette om en stigning i trafikken på bureauets hjemmeside på 23 % i forhold til samme tid sidste år.

Også hos TUI mærker man stor efterspørgsel. “Vi mærker stor interesse for afbudsrejser lige nu”, fortæller Christian Grandjean, der er pressechef i TUI.

Danmarks største charterbureau, Spies Rejser, ligger foran i antallet af rejser sammenlignet med 2017, og det er især bornholmerne, som vil af sted.

Samtlige bureauer melder om, at der er få pladser tilbage, men så er det jo heldigt, at du selv kan booke din rejse og endda har et kæmpe udvalg af flyafgange og hoteller.

Norwegian får fæere afgange til populære rejsemål
Godt nyt til alle os, der elsker at spare penge ved at booke rejsen selv. Norwegian øger nu antallet af afgange til de mest populære sommerdestinationer.

Danskere, der benytter Københavns Lufthavn kan nu vælge mellem flere afrejsedage til rejsemål som Nice, Split, Sardinen og de spanske klassikere Mallorca, Malaga og Alicante.

Vi er glade for at fortsætte med at udvide antallet af afgange fra Københavns Lufthavn
Thomas Ramdahl, kommerciel direktør, Norwegian

I sommerperioden 2018 flyves der nu således:

Split: tirsdag og lørdag
Sardinien: tirsdag og lørdag
Malaga: tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag
Alicante: mandag, tirsdag, torsdag og fredag
Mallorca: mandag, onsdag og fredag
Nice: onsdag, fredag, lørdag og søndag

Verdens mest populære strande
Ikke verdens bedste, men verdens mest populære. Igen i år har Tripadvisor spurgt brugerne om de mest populære strande i verden. Listen er udarbejdet over en 12 måneders periode og er resultatet af en kombination af antallet af anmeldelser og brugernes vurdering af stranden.

Af samme grund skal listen ikke ses som en oversigt over verdens bedste eller smukkeste strande, men mest populære – dvs. det er strande, der bliver besøgt flittigt af turister, og destinationer som amerikanere typisk rejser til er rigt repræsenteret.

Listen ligner i høj grad dem fra de foregående år. Øverst ligger Grace Bay på Turk & Caicos, mens Baio do Sancho på øen Fernando de Noronha i Brasilien indtager andenpladsen.

På de næste tre plader skal vi til Caribien igen. På henholdsvis 3., 4. og 5. pladsen ligger Varadero Beach på Cuba, Eagle Beach på Aruba og Seven Mile Beach på Caymanøerne.

På sjettepladsen sniger La Concha Beach i San Sebastian i Spanien sig ind som den mest populære strand i Europa. La Concha er ofte beskrevet som den bedste bystrand i verden.

Clearwater Beach i Florida ligger nummer syv, Seven Mile Beach i Negril på Jamaica nummer otte og Bavaro Beach i Den Dominikanske Republik nummer ni.

Listen fra nummer 10-20:

10. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexico
11. Elafonissi Beach, Kreta, Grækenland
12. Falésia Beach, Algarve, Portugal
13. Fig Tree Bay, Cypern
14. Bournemouth Beach, England
15. Anse Lazio, Praslin, Seychellerne
16. Manly Beach, Australien
17. Santa  Monica Beach, Boavista, Kap Verde
18. Agonda Beach, Indien
19. Kleopatra Beach, Alanya, Tyrkiet
20. Galapagos Beach at Tortuga Bay, Galapagosøerne

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*