SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 7 – 2018

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 7 – 2018

Englænderne fravælger nu Spanien
Spanien har de senere år oplevet en stor stigning i antallet af turister. Det har skruet priserne op og samtidig med, at indbyggerne i flere og flere byer i det populære ferieland protesterer mod de mange turister er englænderne begyndt at vende tilbage til bl.a. Tyrkiet, Egypten og Tunesien.

Det er Thomas Cook i England, der kommer med de nye tal for, hvor briterne booker ferie. Hos det store rejsebureau mener man, at det massive turistpres på Spanien primært var relateret til sikkerheden. Og netop sikkerhed har været i fokus i Tyrkiet, Egypten og Tunesien, der alle har oplevet terrorangreb.

Tyrkerne har i store kampagner fortalt om en forbedret sikkerhed, og det har da også givet pote. Hos Thomas Cook nævner man Tyrkiet som den helt store sællert hos englænderne.

I disse dage sender flere engelske rejseselskaber de første gæster til Tunesien efter tre års pause. Flere end 30 briter blev dræbt i terrorangrebet i Port el Kantanoui i 2015, men nu har det engelske udenrigsministerium givet grønt lys til at vende tilbage.

Også Egypten er i kikkerten hos englænderne. De har traditionelt rejst til Sharm el-Sheikh, men problemer med sikkerheden her har gjort Hurghada til den nye favorit i det nordafrikanske land.

Ikke nok med at Tyrkiet, Egypten og Tunesien er væsentlig billigere end Spanien, så er briterne også for alvor begyndt at reagerer på lokalbefolkningens protester mod det stigende antal turister.

På bl.a. Mallorca har antituristgrupper varslet nye demonstrationer, men flere lokale mener, at det er den katalanske regering, der står bag aktionerne rettet mod turister. Aktioner, der skal ses som et led i katalanernes kamp for selvstændighed.

Kampen om solstolene
Alle, det har været på charterferie kender til problemet. Du står op, og efter morgenmaden er det tid til at nyde solen ved hotellets pool. Men alle solstole er optaget, og det har de været i timevis.

De første gæster har allerede lagt deres håndklæde på solstolene klokken seks om morgenen, og de kan stå ubrugt hen til langt op ad eftermiddagen.

Flere hoteller har prøvet med håndklædeindsamling eller lukke for adgang til poolområdet indtil klokken 8.00, men det har kun resulteret i kapløb og ofte skænderier og håndgemæng mellem hotellets gæster i kampen om solstolene.

På bl.a. YouTube ligger der hårrejsende videoer, der viser, hvordan hotelgæsterne river og flår i håndklæder, solstole og hinanden for at få den bedste plads ved poolen.

Men nu er hjælpen på vej. Thomas Cook, der bl.a. står bag Spies Rejser, vil i en prøveperiode give deres gæster mulighed for at booke solstole hjemmefra.

I første omgang testes konceptet på to af rejsebureauets hoteller, men det er tanken, at 30 hoteller i løbet af sommeren skal med på ordningen, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Han oplyser, at 10-20 % af hotellets solstole vil kunne bookes på forhånd til en pris af 25 € uanset feriens længde. En rundspørge blandt de 10.200 medlemmer af Spies’ rejsepanel viser, at 25 % af bureauets gæster er interesserede i at kunne booke en solstol på forhånd.

Dollarkursen er i bund – din rejse kan blive superbillig
Vi skrev for ikke så lang tid siden om de rekordbillige rejser og flybilletter til USA, og siden er dollarkursen faldet endnu mere og ligger nu på ca. seks kroner.

Din rejse i USA bliver således superbillig og Helge Pedersen, der er cheføkonom i Nordea fortæller til BT, at dollaren er faldet 15 % på to år. Det vil sige, at leveomkostningerne er blevet væsentlig lavere, og det samme gælder for indkøb af f.eks. tøj og Apple-produkter.

Som nævnt er prisen på f.eks. flybilletter til USA i forvejen rekordlave, og du har mulighed for at få hotel og lejebil til en rigtig god pris.

Men det er ikke kun danskere på vej til USA, der kan nyde godt af den lave dollarkurs. Hvis du f.eks. køber pakker og udflugter lokalt, så bliver der ofte betalt i amerikanske dollars. Det betyder, at du lige nu kan få rigtig billige rejser til populære destinationer i bl.a. Asien og Sydamerika.

Er du med andre ord typen, der elsker at booke dine rejser selv hos lokale arrangører, så er det nu, du skal slå til – der er rigtig mange penge at spare.

Verdens bedste hotel ligger i…Cambodja
Det behøver ikke at koste en formue at bo godt. Det er den seneste udgave af Travellers Choice et godt eksempel på. Det er igen brugerne på Tripadvisor, der via millioner af anmeldelser har sat navn på verdens bedste hoteller i en lang række kategorier.

På førstepladsen og dermed verdens bedste hotel ifølge Tripadvsior er Viroth’s Hotel i hjertet af byen Siem Reap i Cambodja. Og faktisk kan du booke hotellet for kun kr. 650,- pr. nat. På andenpladsen ligger Tulemar Bungalows & Villas i Manuel Antonio i Costa Rica, mens Umaid Bhawan Palace i Jodphur i Indien kom ind som nummer tre.

Top 15 listen over verdens bedste hoteller ifølge brugerne på Tripadvisor ser således ud:

 1. Vritoh’s Hotel – Siem Reap, Cambodja
 2. Tulemar Bungalows & Villas – Manuel Antonio, Costa Rica
 3. Umaid Bhawan Palace – Jodphur, Indien
 4. Hanoi La Siesta Hotel & Spa – Hanoi, Vietnam
 5. Gili Lankanfushi Maldives – Lankanfushi, Maldiverne
 6. Hotel Belvedere – Riccione, Italien
 7. The Nantucket Hotel & Resort – Nantucket, USA
 8. La Reserve Hotel & Spa – Paris, Frankrig
 9. Nayara Springs – La Fortuna de San Carlos, Costa Rica
 10. Hanoi La Siesta Hotel Trendy – Hanoi, Vietnam
 11. Shinta Mani Schack – Siem Reap, Cambodja
 12. Kayakapi Premium Caves – Urgup, Tyrkiet
 13. The Leela Palace – Udaipur, Indien
 14. Hotel 41 – London, England
 15. Baros Maldives – Baros Island, Maldiverne

Har du sikret dig årets sommerferie?
Januar har altid været rejsebureauernes bedste måned. Når jul og nytår er overstået, så er det tid til at kigge på rejser i det nye år, og det er især sommerferien, der skal planlægges og bookes.

Selvom der er et halvt år til sommerferien, så er det bestemt ikke for tidligt at bestille hos dit rejsebureau eller selv begynde at kigge efter flybilletter og hotel.

I år er danskerne særligt tidligt ude for at være sikre på at få den sol og varme som mange gik glip af i 2017. Nåh ja, somrene i 2015 og 2016 var heller ikke for gode, og det er som om, at danskerne så småt er ved at miste troen på, at det bliver rigtig sommer herhjemme.

For at gøre danskernes jagt på rejser til solen lidt mere konkret, så fortalte Spies Rejser for en uges tid siden, at de på en uge solgte 11.000 rejser – det er 63 rejser i timen eller mere end en rejse i minuttet. Jeg gætter på, at alle andre rejsebureauer kan berette om lignende tal, så i år er det virkelig om at være tidligt ude, hvis du vil med charterselskaberne sydpå.

Hos Spies er det selvfølgelig klassikerne Mallorca, Kreta og Rhodos, der er mest populære, men også Tyrkiet ser ud til at få fodfæste igen.

Et andet charterbureau, Apollo Rejser, fortæller om stigende interesse for destinationer i Østeuropa – f.eks. Albanien, Kroatien og Montenegro. Lande, der måske kan aflaste det massive turistpres på Spanien.

Selvom udvalget af rejsemål aldrig har været større, så er det paradoksalt nok også en tid, hvor du skal være særdeles tidligt ude, hvis du vil have den rejse du

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*