SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 1 – 2018

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 1 – 2018

Rejser og flybilletter til USA har aldrig været billigere
2017 bød på rekordlave priser på rejser og flybilletter til USA. Men 2018 ventes at blive endnu billigere, fortæller Ole Stouby fra Dansk Flypris Index, der netop har taget årets første pristjek på flybilletter.

Ole Stouby forventer at prisen for en returbillet til både New York og Los Angeles vil falde til under kr. 2.000,-

Siden 2013 er prisen på flybilletter til USA faldet med 40 % fra både Billund og København, mens tallet er 27 % for Hamborg.

Pristjekket er foretaget i uge 4, og her fandt Dansk Flypris Index frem til to billetter, der satte ny bundrekord. Det gælder København-Los Angeles (med Norwegian) til kr. 2.036,- og Billund-New York (med Air France) til kr. 2.140,-

Årsagen til de lave priser skal ifølge Ole Stouby findes i den øgede konkurrence samt de traditionelle flyselskabers tilpasning af priserne, der skal tage kampen op med lavprisselskaberne.

Flere søger sydpå i vinterferien
Om det er den kølige halvvåde sommer, der får danskerne til at søge sydpå kan vi kun gisne om, men en ny undersøgelse afslører, at væsentlig flere vælger at rejse mod varmere himmelstrøg denne vinter.

Det er Apollo Rejser, der har fået lavet undersøgelsen og det store charterbureau har godt gang i salget af vinterrejser. Siden september/oktober har der været stor efterspørgsel på vinterrejser, fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo Rejser.

Det er selvfølgelig de varme og solsikre rejsemål som Kanarieøerne og Dubai, der sælger godt. Især Fuerteventura er lige nu populær hos danskerne.

I forhold til en lignende undersøgelse sidste år, så er det færre, der planlægger en rejse i vinterferien. Men de der vælger at tage af sted foretrækker en solferie, fremgår det af undersøgelsen. Således svarer 29 % at de vil rejse sydpå, og det er en stigning på hele 12 % i forhold til 2016.

Også julerejserne har været populære i år. Hos Spies Rejser kunne man fortælle om øget salg i forhold til sidste år. Det er især Kanarieøerne, Madeira og Hurghada, der hitter hos Danmarks største charterbureau.

De næste måneder er højsæson for salg af rejser til sommerferien, og det rådes til at være tidligt ude. De første sommerrejser blev langet over disken allerede i august/september – det danske vejr har i månedsvis vist sig fra sin værste side, og det kan man tydeligt mærke hos rejsebureauerne.

Her er Tripadvisors mest anmeldte steder
Verdens største rejsesite, der nu er oppe på over en halv milliard anmeldelser afslører hvilke byer, hoteller og attraktioner, der er blevet anmeldt flest og færrest gange i 2017.

Nummer 1 er London, der fik en million anmeldelser i 2017 – flest blev givet på Valentines Day, hvor hele 65.725 brugere fandt grund til at give deres mening til kende. Til sammenligning modtog det afrikanske land Eritrea blot 17 anmeldelser fra ni forskellige brugere i 2017.

Det mest anmeldte hotel er Hard Rock Hotel i Punta Cana i Den Dominikanske Republik, mens La Sagrada Familia i Barcelona med 30.000 anmeldelser var den turistattraktion som flest brugere skrev om. Mest anmeldte restaurant (der faktisk er et bageri) er Pasteis de Belem i Lissabon.

Mest bookede hotel var Boston Park Plaza i Boston, mens den mest populære turistattraktion var Burj Khalifa i Dubai.

De klassiske rejsemål hitter sommeren 2018
Salget af rejser til sommerferien 2018 er i fuld gang og om få uger går rejsebureauerne ind i nogle travle måneder, hvor danskerne i stor stil vil sikre sig lige præcis den ferie, de drømmer om.

Ikke overraskende er det de klassiske rejsemål omkring Middelhavet, der sælger bedst. Sådan var det i hvert fald hos Spies Rejser, der i 2017 havde Kreta, Mallorca, Tenerife og Gran Canaria som de mest populære destinationer.

Også Cypern og Grækenland oplevede stor vækst, og det fortsætter ind i 2018. Ifølge Carlos Cebrian, der er produktchef hos Spies Rejser, så sælger Grækenland faktisk bedre end før landet var i store økonomiske problemer.

Tre tendenser ifølge Spies Rejser:

• Danskerne booker rejser tidligere end før
• Hotellet er vigtigere end rejsemålet
• Har du særlige ønsker, så book tidligt

Vi vil hellere rejse i julen end have gaver
Juleferien er et populært tidspunkt at rejse sydpå. Selvom det er årets absolut dyreste periode at rejse, så holder det ikke danskerne tilbage.

Det viser en ny undersøgelse fre Spies Rejser, der afslører, at ca. 25.000 danskere har sagt farvel til sne, kulde og mørke dage for at fejre julen under varmere himmelstrøg.

Over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen vil tilbringe juleaften på en restaurant, mens 22 % vil deltage i de julearrangement som mange hoteller tilbyder. 61 % mener, at ferien er en gave i sig selv, mens 23 % tager gaverne med på rejsen.

I juleferien er det solrejser, der er mest populære. 87 % foretrækker at holde jul og nytår i varmen, mens 4 % er til storbyferier.

Den vigtigste årsag til at rejse væk i julen er sol og varme, mener 47 % af deltagerne, mens 21 % ønsker kvalitetstid med familien og 12 % prøver at slippe væk for juleræset.

Kunne deltagerne i undersøgelsen frit vælge rejsemål ville 45 % vælge Kanarieøerne, 25 % foretrækker Thailand, mens 12 % ønsker sig til Bali i julen.

De bedste rejsemål 2018 ifølge National Geographic
Alle spår 2018 til at blive et stort rejseår, men hvor skal du tage hen for at få de helt store oplevelser? Det har Lonely Planet og Rough Guides givet deres bud på, og nu er det så National Geographic Traveler, som sætter navn på de destinationer, de selv vil besøge i det nye år.

Harar – Etiopien – den mest overraskende by i Østafrika
Jujuy-provinsen – Argentina – spektakulære klippeformationer skabt over tusinder af år
Tbilisi – Georgien – den gamle bydel er yderst charmerende
Sydney – Australien – for at se operahusets nye look
Oaxaca -Mexico – se og køb de verdensberømte lokale broderier med naturfarve
Wien – Østrig – vær med til at fejre Wiener Sezession Kunstforeningen
Oahus nordkyst – Hawaii – støt de små landsbyer og de lokale bønder
Malmø – Sverige – byen er hjem for 180 nationaliteter og du kan spise god fremmedartet mad
Jordan – prøv den nye nationale sti, The Jordan Trail,  på hele 650 km
Dublin – Irland – føl dig hjemme i Europas største landsby

Andre spændende steder ifølge National Geopgraphic: Madagascar, Santiago i Chile, Phnom Penh i Cambodja, Cleveland i USA, Tétouan i Marokko og Seoraksan Nationalpark i Sydkorea.

Her er verdens mest overfyldte turistdestinationer
Hvem husker ikke sommeren 2017, hvor lokale på adskillige europæiske rejsemål sagde stop for flere turister? Ibiza, Venedig og Barcelona for blot at nævne nogle af de destinationer, hvor befolkningen følte sig presset ud af deres byer og hjem.

Andre steder var det umuligt at finde en parkeringsplads og så var der steder, hvor vandforsyningen ikke kunne følge med det store behov.

World Travel and Tourism Council har nu færdiggjort en rapport, der sætter fokus på de mest overfyldte rejsemål i verden. Og det er ikke kun antallet af turister, der er en faktor i rapporten. Også dårlig infrastruktur, tilsidesættelsen af lokale og ikke mindst truslen mod kultur og kulturarv.

I rapporten har man lagt disse faktorer sammen og givet en endelig score. Syv steder skilte sig ud: Venedig, Rom, Macau, Kuala Lumpur, Amsterdam, Dubrovnik og Warszawa.

Det er steder, hvor man ifølge rapporten bliver nødt til at tage turiststrømmen alvorligt. Det vil blive nødvendigt at lave nye tiltag for at løse problemerne og måske endda sætte et maksimum for antallet af turister, mener man hos World Travel and Tourism Council, der har fået lavet rapporten med navnet Coping With Success hos Mckinsey.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*