Her er det varmt i oktober

Vi viser dig vej til varmen

Oktober er også den måned, hvor efterårsferien ligger. Det grå og triste vejr har ramt det meste af Europa, men flere steder i Middelhavet er det stadig dejlig varmt og solrigt.

Varmt vejr kan du selvfølgelig også finde længere væk fra Danmark – få inspiration til varme rejsemål i oktober herunder eller læs mere i indlæggene Sol i efterårsferien – her skal du rejse hen og De bedste familievenlige rejsemål til en solrig efterårsferie.

For mere inspiration kan du også se indlæggene Her er det varmt i september og Her er det varmt i november.

 

1. Cypern

Oktober er en rigtig god måned at besøge Cypern. Øen i det østlige middelhav har først og fremmest superdejlige strande, men du kan også opleve Cypern, når alle de andre turister er taget hjem.

Udover sol og strand, så kan vi anbefale en tur op i bjergene, hvor smuk natur og gemte landsbyer venter. Læs mere i vores guide til Ayia Napa. Vejret: Forvent 25 °C til 28 °C og ca. 20 mm regn i oktober.

Strandene på Cypern hører til Europas bedste

 

2. Costa del Sol – Spanien

Solkysten er et rigtig godt valg til en oktoberrejse. Her er masser af sol og strand og et kæmpe udvalg af barer, restauranter og aktiviteter. Vores favoritsted er Málaga, hvor du udover strand også finder spændende seværdigheder.

Har du tid og lyst er der fantastiske udflugtsmuligheder fra Costa del Sol – f.eks. byerne Ronda og Granada. Vejret: I oktober ligger temperaturen på 25-27 °C og der falder ca. 55 mm.

Der er masser af skønne badebugter langs Costa del Sol

 

3. Madeira – Portugal

På Madeira får du lækre hoteller og enestående naturoplevelser. Den portugisiske ø i Atlanterhavet er stedet at kombinere aktiv ferie med efterfølgende afslapning på et godt hotel, hvor du kan plaske i poolen og måske prøve en tiltrængt spabehandling.

Du behøver bestemt ikke vandre for at rejse til Madeira. Du skal dog give dig selv tid til at opleve den smukke ø med de mange endemiske planter og blomster. Vejret: Temperaturen ligger på 22-24 °C og der falder ca. 75 mm regn.

Overdådig frodighed på Madeira

 

4. Rom – Italien

Rom er en by, man aldrig bliver færdig med. Sommermånederne er ulideligt varme til en storbyferie i Italien, så vælg oktober, hvis du også vil se Colosseum og Peterskirken ved mere behagelige temperaturer.

Selvfølgelig skal du også spise lækker mad og drikke god vin, som Rom selvfølgelig også er kendt for. Vejret: I oktober ligger temperaturen på 22 til 24 °C, og der falder ca. 35 mm regn.

Smukke Rom har et hav af gode seværdigheder

 

5. Den Tyrkiske Riviera

Feriebyerne ligger på stribe på den tyrkiske sydkyst. Her finder du skønne hoteller, hvor du får rigtig meget for pengene. Hvis du kan løsrive dig fra poolen, så er der spændende oplevelser i omegnen, og så skal du selvfølgelig smage den fremragende tyrkiske mad. Vejret: Temperaturen ligger på ca. 24 til 27 °C i oktober, der får ca. 60 mm regn.

Den Tyrkiske Riviera med de kendte byer som Alanya og Antalya har noget for alle

 

6. Las Vegas – USA

Den værste sommerhede er ovre i oktober, og du kan opleve spillebyen Las Vegas ved mere behagelige temperaturer. Las Vegas ser umiddelbart lidt forloren ud, men byen har udover kasinoer og vildt natteliv også glimrende udflugtsmuligheder i omegnen – f.eks. fantastiske Grand Canyon. Vejret: Temperaturen ligger på 27 til 29 °C i oktober, der kun får ganske få dråber regn.

Det ikoniske skilt i spillebyen Las Vegas

 

7. Mauritius

Oktober ligger mellem den varme sommer og den fugtige og forholdsvis våde vinter. Det er med andre ord en perfekt måned at besøge paradisøen i Det Indiske Ocean, der byder på skønne strande, glimrende mad og lækker luksus. Vejret: Forvent 24 til 26 °C i oktober, hvor der falder ca. 50 mm regn.

På Mauritius finder du de skønneste paradisstrande

 

8. Giliøerne – Indonesien

De små øer, der ligger ud for Lomboks nordvestkyst er et lille paradis. Er du til fest og farver, så vælge Gili Trawangan, mens du skal tage til Gili Air og Gili Meno, hvis du vil have fred og ro. Fælles for øerne er dog de skønne strande med klart turkisblåt vand.

Vi anbefaler, at du kominere Giliøerne med Bali og Lombok. Læs mere i vores omfattende guide til Bali og Lombok kan du læse om i denne rejseguide. Vejret: I oktober kan du forvente temperaturer på 32 til 34 °C og ca. 40 mm regn.

 

9. Nepal

Oktober er den perfekte måned at besøge Nepal. Der er klart vejr og temperaturen ligger pænt over 20 °C. Nepal er selvfølgelig trekkernes paradis, men du kan også opleve pragtfulde templer, enestående natur og snuppe en safari i Chitwan Nationalpark. Vejret: Temperaturen ligger på ca. 24 til 26 °C og der falder ca. 60 mm regn. 

Nepal er et fantastisk rejseland

 

10. Aruba

Den caribiske ø ligger udenfor orkanbæltet og har varmt og solrigt vejr i oktober. Selvfølgelig kan Aruba byde på gode strande, men her er også smuk natur, og så kan du stå ansigt til ansigt med de herlige flamingoer, der selvfølgelig holder til på Flamingo Beach på øens vestside.

Læs mere i indlægget 5 gode oplevelser på Aruba. Vejret: Forvent temperaturer på 30 til 32 °C og ca. 80 mm regn i oktober.

Aruba er et ægte caribisk paradis

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*