5 gode oplevelser på Aruba

Aruba er andet end sol og strand

Ægte caribisk og alligevel helt sig selv. Aruba er et sjældent mix af kulturer og folkeslag, der lader til at have fundet sig til rette på den pragtfulde drømmeø, som ikke blot har lækre strande, men også god mad og farvestrålende gamle huse i kolonistil.

Folk er glade og imødekommende, og det er et sted, hvor du bliver mødt af smil. Tempoet er typisk caribisk – dvs. helt nede på jorden, og det er noget man lige så godt kan vænne sig til med det samme. Ting tager tid, men hvorfor skynde sig – man er jo på ferie.

Aruba udgør sammen med bl.a. St. Martin og Curaçao, det man kalder for de Hollandske Antiller. Småøer, hvor befolkningen består af indianere, venezuelanere, europæere og afrikanere, der alle har hollandsk statsborgerskab. Læs om 5 gode oplevelser på Aruba.

Eagle Beach – strand og luksus

Eagle Beach er Arubas bredeste strand – sandet er kridhvidt og havet turkisblåt. Her er ikke nogen egentlig by, men til gengæld ægte luksusliv på skønne resorts, der byder på spabehandlinger og middag i vandkanten.

Langs den hvide sandstrand vajer de høje slanke palmer, og du kan prøve vandsport eller sejle ud på havet for at nyde en dag med snorkling og picnic ombord på båden.

Oranjestad – det ægte Aruba

Oranjestad blev grundlagt i 1796 og består i dag af farvestrålende hollandske kolonihuse og åbne gårdhaver med fliser, der er resultatet af Arubas sydamerikanske indflydelse. Frisk fisk bliver solgt på havnen hver morgen, og loppemarkedet er et obligatorisk stop for alle besøgende.

Også de passagerer, der hver dag ankommer med et af de store krydstogtskibe, som ligger i havnen. Oranjestad er livlig, især når krydstogtpassagererne gennemtraver gaderne i et rasende tempo for at få det hele med, inden skibet sejler igen. Stakkels mennesker – de når slet ikke at opleve kulturen eller møde de lokale.

Arikok Nationalpark

Arubas østkyst er barsk og til tider lidt blæsende. Det vilde Aruba finder du i Arikok Nationalpark på sydøen, hvor det svedne landskab med tusinder af kaktusser er en stor kontrast til vestkystens hvide sandstrande.

Men når du først er kommet gennem sandet og over småbjerge til kysten, åbenbares du også her for det smukke Caribien. Strandene er øde, men de store bølger slår ind mod kysten, og det er ikke så mærkeligt, at badeentusiasterne holder sig til den anden side af øen.

Mad, mad, mad

Aruba er i høj grad også god mad. Sæt dig til rette på The Old Fisherman Seafood Restaurant – et sted, hvor der er flere lokale end turister – præcis som det skal være. Maden er fantastisk, og både fisk og skaldyr har smag af Caribien, Sydamerika og Afrika.

Du skal selvfølgelig også prøve at spise på legendariske Pinchos Grill & Bar, hvor en god cocktail er obligatorisk inden den smukke solnedgang og den fantastiske mad.

Renaissance Island

Tag båden til Renaissance Island, der ligger lige ud for kysten syd for Oranjestad. Her finder du en af Arubas absolut største seværdigheder.

Renaissance Island er en af flere aflange øer, der har et par resorts i luksusklassen, men ved den pragtfulde og noget travle strand, kan man ofte se lyserøde flamingoer i vandkanten. Det er helt specielt at komme så tæt på de imponerende dyr, der er vant til mennesker.