Dejlige strande: Elafonissi Beach – Europas Maldiverne

Badeparadiset ligger på den sydvestlige del af Kreta

Elafonissi Beach på Kreta bliver helt forståeligt kaldt Europas Maldiverne. Det smukke og imponerende strandområde beatår af små laguner, landtanger og turkisblåt vand så klart som glas.

Men der er også egentlige strande – nogle steder er sandet lyst, andre steder lys pink. Du kan leje solstole og parasoller, men også bare smide dit håndklæde i sandet.

Selvom Elafonissi ligger på Kretas sydkyst langt væk fra de mest populære turistområder, så er stranden velbesøgt og især i sommermånederne temmelig travl. Men på trods af de mange mennesker, så er der plads til alle.

Især børnefamilierne vil synes godt om Elafonissi – den lavvandede lagune er perfekt til de mindste.

Faciliteter

Der ligger en lille taverna på stranden, men det kan dog bedst betale sig at medbringe mad og drikke hjemmefra. To solstole med parasol koster 20 € om dagen. Toiletter findes også (1 €).

Transport

Er du i bil, er det en god idé at komme tidligt pga. parkeringsforholdene. Der er dog lavet ny større parkeringsplads, men her koster det 5 € at stille bilen. Den gamle p-plads er lukket.

I bil fra Chania-området kan turen gøres på to måder: Enten ved at dreje af i Kastelli og køre sydpå mod Topolia eller køre gennem Kastelli og køre mod Falarsarna og videre sydpå. Begge veje indeholder en del bjergkørsel.

Du kan også tage bussen fra Chania og badebyerne til Elafonissi. Billet købes i bussen eller online. Se mere om billetter og tider.

Overnatning

Elafonissi har ikke nogen ferieby tilknyttet, man kan booke et feriehus i nærheden eller finde overnatning i nærmeste større by Paleochora, der ligger øst for Elafonissi. Herfra er der umiddelbart ikke langt til Elafonissi, men man kan ikke køre langs kysten og skal i stedet for ind over land, en tur på ca. én time.

Paleochora er en hyggelig ferieby og var engang hippiernes foretrukne sted på Kreta. Selvom der kommer en del besøgende i sommermånederne, så når turismen ikke samme højder som ved badebyerne omkring Chania. Paleochora har sin egen dejlige strand, og i byen kan du finde hoteller, barer og restauranter.

Du kan naturligvis også booke feriehus eller hotel på nordkysten ved Chania, her er udvalget væsentlig større, men der er en god bid vej til Elafonissi.

Vejret

Kreta er et typisk sommerrejsemål, men den populære ø har som regel godt vejr fra april/maj til ind i oktober.

elafonissi beach

kreta-1

kreta-3

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*