Elafonissi Beach – Europas Maldiverne

Badeparadiset ligger på den sydvestlige del af Kreta

Vi kalder den det væltede køleskab. I vores lille lejebil er vi på vej til Kretas sydkyst. På vej til paradiset. På billeder ser Elafonissi Beach ualmindelig smuk ud, og vi forstår, hvorfor man kalder stranden for Europas Maldiverne.

Her er små laguner, landtanger og turkisblåt vand så klart som glas. Her er også mange turister, der ligesom os gerne vil opleve det herlige strandparadis. I store busser ankommer strandløver og badenymfer, der myldre af sted med oppakning som skulle de være her i ugevis.

Men på trods af de mange mennesker, så er der plads til alle. Vi går ad den smalle sandtange til en lille ø, hvor badegæsterne er færre. Et dreng er ved at bygge et sandslot og en kvinde drikker kold hvidvin, mens hun spejder ud over det libyske hav. Længere henne ad stranden nyder et forelsket par solen som Gud har skabt dem og en familie er ved at pumpe en luftmadras op.

Jo, Elafonissi er for alle. Ung som gammel føler sig tilsyneladende tilpas her på det sydvestlige Kreta. Det gør vi også. Vi smider et par badehåndklæder i sandet og lader solen varme vores kroppe. Det bliver til endnu en skøn stranddag på Kreta, og det bliver meget sen eftermiddag, før vi vender snuden mod nordkysten igen.

Information Elafonissi Beach
Der ligger en lille taverna på stranden, men det kan dog bedst betale sig at medbringe mad og drikke hjemmefra. Solstole og parasoller koster 8 € om dagen. Toiletter findes også.

Er man i bil, er det en god idé at komme tidligt pga. parkeringsforholdene. Der bliver hurtigt fyldt op, især har en del store turistbusser det med at spærre noget af området. I bil fra Chania-området kan turen gøres på to måder. Enten ved at dreje af i Kastelli og køre sydpå mod Topolia eller køre gennem Kastelli og køre mod Falarsarna og videre sydpå. Begge veje indeholder en del bjergkørsel. Man kan også tage bussen fra Chania og badebyerne til Elafonissi. Billet købes i bussen.

Elafonissi har ikke nogen ferieby tilknyttet, man kan booke et feriehus i nærheden eller finde overnatning i nærmeste større by Paleochora, der ligger øst for Elafonissi. Herfra er der umiddelbart ikke langt til Elafonissi, men man kan ikke køre langs kysten og skal i stedet for ind over land, en tur på ca. én time.

Paleochora er en hyggelig ferieby, engang hippiernes foretrukne sted på Kreta. Selvom der kommer en del besøgende i sommermånederne , så når turismen ikke samme højder som ved badebyerne omkring Chania. Paleochora har sin egen dejlige strand, og i byen kan man finde hoteller, barer og restauranter.

Man kan naturligvis også booke feriehus eller hotel på nordkysten ved Chania, her er udvalget væsentlig større, men der er en god bid vej til Elafonissi.

elafonissi beach

kreta-1

kreta-3

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*