Trend: Skilsmissen fejres med en rejse

"Start-anew-moons" hedder den nye trend

Hos de britiske og amerikanske rejsebureauer oplever man i stigende grad, at nyskilte tager ud at rejse. Og det er ikke bare en hvilken som helst rejse, men en dyrere en af slagsen, der ofte går til Mexico eller Caribien.

“Start-anew-moons” hedder trenden som lige nu får rejsebureauerne til at strikke særlige rejser sammen til netop den målgruppe. Ifølge Christina Pedroni, der er senior vice president i Liberty Travel, så handler det om at fejre friheden. Rejsen skal markere enden på ægteskabet og starten på et nyt liv.

Rejsen er stort set altid væsentlig dyrere end gennemsnittet og minder en del om en bryllupsrejse. Det store onlinemagasin Travel & Leisure fortæller endda, at det er helt normalt at lade det rejsebureau, der stod for bryllupsrejsen om at sætte “Start-anew-moons”-rejsen sammen.

Flest kvinder tager på “Start-anew-moons”

Det er begge køn, der fejrer skilsmissen med en rejse, men de britiske rejsebureauer ser dog langt flere midaldrende kvinder i 40 og 50-års alderen. Ofte rejser de nyskilte alene, hvor de fornøjer sig med oplevelser og selvudvikling, men der kan også være tale om en hel gruppe af samme køn, der fester til den lyse morgen.

Også hotellerne har fået øjnene op for den nye målgruppe. Resortet Grand Velas, der ligger på Riviera Maya i Mexico tilbyder en skilsmissepakke til kvinder, der bl.a. indeholder morgenyoga på stranden og konsultationer hos en professionel shaman for at fjerne negative energier.

Breathless Resort i Cabo San Lucas tilbyder en pakke, der hedder løs knuderne op, hvor nyskilte kan komme af med deres aggressioner.

Ifølge Travel & Leisure er det ikke så mærkeligt, at hoteller og rejsebureauer tager den nye trend seriøst. Det er potentielt en kæmpe målgruppe – i USA bliver halvdelen af de gifte par skilt igen. Sådan er det også herhjemme – 46 % af alle danske ægteskaber ender ifølge Danmarks Statistik før eller siden i skilsmisse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*