Jette og Poul tog på rejse til Østen

Flere og flere ældre tager på en længere rejse

Selvom vi kun står 15 turister på molen ved Laem Sok og venter på den lille båd til Koh Kood, så er vi flere danskere. Jeg kommer i snak med et par, der ligesom jeg er på eventyr i Asien. De hedder Jette og Poul. Gode danske navne, der hører den ældre generation til. Og det danske par er da også oppe i årene. 67 og 65 år for at være helt præcis. Selvom det er en klar tendens til at de ældre tager på en længere rejse, så havde jeg måske ikke lige forventet at se Jette og Poul på båden til den thailandske ø Koh Kood.

Men her sidder de, og som Poul så rigtigt siger: “Hvornår skulle vi ellers gøre det?”. De har begge forladt arbejdsmarkedet som de stiftede bekendtskab med som 14-årige og efter et langt liv med skiftende arbejdstider og en udvikling i overhalingsbanen synes de begge, at det nu er deres tur til at udleve drømmene.

Tidligere tog de mest på charterrejser – det holder de stadig af – men på en eller anden måde havde de lyst til noget mere. Noget andet. Da svigerdatteren Rikke en dag fortalte om hendes tur til Asien med veninderne blev idéen om en tur med rygsæk født.

Unødige bekymringer

“Vi havde været i Thailand før, så den del af verden var ikke helt ny for os”, fortæller Jette. Men der er dog forskel på at bo 14 dage på et resort og så rejse rundt fra by til by og fra land til land. Rejsebøger blev læst og nettet surfet igennem for brugbar information.

Som så mange andre, der er i forberedelsesfasen, så har der også for Jette og Poul været masser af unødige bekymringer. “Hvad nu hvis, kan vi overhovedet finde rundt, er vi ikke for gamle…det var den slags, der kørte rundt i hovedet på os”, griner parret, der for længst har fundet ud af, at deres bekymringer var spild af tid.

Men de vil ikke kalde sig selv for backpackere. “Vi lever nok lidt mere luksuriøst og booker gerne privat transport fremfor lokalbussen”, siger de. Det behøver man såmænd ikke være oppe i årene for at gøre. Nogle gange må man bare opveje tid, pris og komfort med hinanden, og så er valget ikke så svært.

Tiden går hurtigt i godt selskab. Vi er ankommet til Koh Kood og jeg siger farvel til Jette og Poul. Mens jeg skal bo lidt mere beskedent, så er det blevet tid til lidt afslapning i luksuriøse omgivelser for det danske par. Det er dem vel undt. Hvorfor ikke hygge sig lidt efter et langt arbejdsliv?

Når de har ladet batterierne op igen går turen til Cambodja, Vietnam og Laos. De glæder sig og har ikke et sekund fortrudt, at de besluttede sig for i en sen alder at udleve deres rejsedrømme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*