Tag på glamping i Danmark

Glamping er populært lige nu

Glamping var superhot for 6-7 år siden, men nu har den glamourøse camping fået vind i sejlene igen. Måske fordi vi lige nu har fokus på at holde ferie herhjemme, og den seneste tid har en lang række naturprogrammer vist Danmark fra sin bedste side.

Glamping handler om at kombinere luksus med campinglivets muligheder for at komme tæt på naturen. Da glamping blev introduceret, var det kun muligt at prøve ferieformen ved at købe eget udstyr, men i dag findes der også overnatningssteder, hvor du kan bo midt i naturen uden at gå på kompromis med komforten.

Gør-det-selv

Telte til glamping er store og rummelige. Du skal kunne stå oprejst i teltet, der fås i klassiske designs som tipier, runde telte, nostalgiske spejdertelte og selvfølgelig villatelte.

Alle har størrelsen, så de kan indrettes med tæpper, møbler og senge, der er absolut basic, hvis det skal være rigtig glamping. Andre populære valg til indretningen er f.eks. spejle, lysekroner og messinglamper.

Som du nok allerede har gættet, så handler glamping ikke om overlevelse, men om at bringe alle hotelværelsets faciliteter ud i naturen. Mange vælger derfor et sted til deres telt, hvor der er el, wifi og adgang til bad, frisk vand og måske køkkenfaciliteter.

Men niveauet af komfort er selvfølgelig helt op til dig. Nogle vil nok mene, at den luksuriøse tilgang til campinglivet tager lidt af charmen, men uanset hvordan du bor, så er det den samme natur, du står op til om morgenen. Vil du have eget telt og selv sætte præg på indretningen, så klik ind hos f.eks. Nordisk Company.

Book et glampingophold

Som nævnt er det i dag muligt at tage på glamping uden eget telt. Flere overnatningssteder har specialiseret sig i glamping og det kan være en god idé at prøve inden du investerer i eget udstyr. Det kan også være, at du gerne vil have, at alt er klar til dig, når du ankommer til overnatningsstedet. På den måde får du mest muligt ud af din ferie.

Du kan f.eks. se mere hos Camøno Camp på Møn, der har telte til to eller fire personer. En lidt anderledes glampingoplevelse kan du få på Krusmølle ved Aabenraa, hvor du bor i lækkert indrettede vogne.

I Svendborg på Sydfyn kan du på Thorseng Nature Resort bo i lækre runde telte med adgang til bl.a. strand og saunagus. Stedet har også “svævende” telte til to personer.

Hos GoGlamping tilbyder man bl.a. et skønt ophold i et 20 m² stort luksustelt midt i den dejlige sjællandske natur, mens du på Balka Strand på Bornholm kan kombinere badeferie og glamping hos Eco Beach Camp, hvor der også er mulighed for en lang række aktiviteter.

Alle steder ligger naturskønt og har ofte et udvalg af aktiviteter og måltider inkluderet. Nogle steder kommer man “hinanden ved”, men du bestemmer selvfølgelig selv, hvor social du vil være.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*