Coronavirus og fremtidens rejser

Hvordan ser rejsebranchen ud efter coronakrisen?

Hele verden er ramt af Coronavirus og ingen ved, hvornår og hvordan krisen slutter. Rejsebranchen er i knæ med nedskæringer og konkurser som uundgåelige konsekvenser. Mange er allerede blevet fyret, og med tanke på de seneste arbejdsløshedstal, så går de en uvis fremtid i møde.

Det gør rejsebranchen som helhed også. Hvordan ser verden ud på den anden side af den globale nedlukning? Eksperter er allerede i gang med at se på rejse- og flybranchen efter krisen. Hvordan vil vi rejse og med hvilken fart vil turismen, både den indenlandske og udenlandske, komme op i gear?

Nogle få flyselskaber holder lige nu fast i de oversøiske ruter, men der er enighed blandt eksperter om, at når verden begynder at åbne op igen, så vil flyselskaberne starte op med indenrigs- og regionalruter og senere interkontinentale ruter.

“Folk vil selvfølgelig stadig have lyst til at rejse og se nye steder, men de vil sandsynligvis være mere forsigtige med, hvad de gør”, siger Adam Blake, der er økonomiprofessor i Turisme på Bournemouth University, til CNN.

Christopher Anderson, professor på Cornell’s hotelskole i New York peger på, at rengøring og hygiejne bliver et afgørende parameter, når kunderne skal vælge overnatning. “Folk vil se alvorligt på hygiejnen – de vil vælge hoteller fremfor en tilfældig Airbnb-bolig”, mener han.

Generelt vil priserne falde. Det gælder både fly, hoteller og krydstogter. Jan Freitag, vice president i analysefirmaet STR, er sikker på, at hotelpriserne vil falde efter coronakrisen, men er lige så sikker på, at de nok skal komme tilbage på normalt leje.

Det samme gør sig gældende for prisen på flybilletter, mener Anderson. Han tror også, at mange fly vil have tomme sæder, så folk kan holde afstand til hinanden.

Der er håb forude

Alt efter hvornår krisen slutter anslår World Economic Forum, at 50 millioner mennesker ansat i rejsebranchen vil miste deres job – langt de fleste i Asien. 10 % af verdens arbejdsdygtige befolkning er ansat i turismeindustrien, og det er således et betydeligt antal mennesker, der på den ene eller anden måde er mærket af coronakrisen.

Men der er håb forude, mener flere folk i brancen. “Efterspørgslen vil komme tilbage stærkere end nogensinde, når krisen er overstået”, siger Jannik Lavaetz, direktør i LuggageHero til Forbes.

Han tager udgangspunkt i en undersøgelse foretaget af hans egen virksomhed, hvor 58 % af amerikanerne tilkendegiver, at de vil rejse igen inden for et halvt år efter krisens afslutning.

John Lowell, president i Travel Leaders Group, er enig. “Rejsebranchen skal nok komme tilbage. Det gør den altid. Selv efter terrorangrebet 11. september og finanskrisen”. Lowell påpeger, at enhver må tage sine egne forholdsregler, når de rejser, men han er sikker på, at efterspørgslen nok skal komme tilbage.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*