World Travel Awards 2014

Inspiration til din ferie

Hvilke stranddestinationer er hot lige nu? De sidste par måneder har organisationen bag World Travel Awards uddelt priser i adskillige kategorier over hele verden. Vi har kigget nærmere på, hvad der er in lige nu, når det gælder strandferie.

Europa

I Europa løb den græske ø Korfu med sejren. Den gamle ferieklassiker var i hård konkurrence med Cannes i Frankrig, Costa Smeralda på Sardinien, den spanske ø Formentera, Oludeniz i Tyrkiet, Marbella på den spanske solkyst og sidste års vinder Algarve.

Korfu har vist sig som en evig populær ø, der giver turisterne en alsidig ferie. Her er smuk natur, hyggelige byer, dejlige strande og et godt natteliv. På Korfu er der poppet flere rigtig lækre hoteller op, bl.a. Delfinos Blu, der er et godt valg til solferien.

Afrika

Den afrikanske vinder, Diani Beach, er ligesom Korfu en gammel kending. Det smukke strandområde syd for Mombasa i Kenya er kendt for sine store resorts og for at være afslutningen på mange turisters safarirejse. Diani Beach har en lang hvid sandstrand og er langt roligere end ferieområderne nord for Mombasa.

Andre bejlere til prisen var Taba Heights, Egypten, Bazaruto, Mocambique, Zanzibar, Tanzania, Sharm el-Sheikh, Egypten og Plettenberg Bay og Cape Town i Sydafrika. Vil du bo godt i Diani Beach, så vælg Leopard Beach Resort & Spa, der ved prisuddelingen blev udnævnt til Afrikas førende beach resort.

Sydamerika

At den columbianske ø San Andres Island løb med 1. pladsen understreger blot, at det sydamerikanske land er ved at genfinde sig selv efter mange års uroligheder. San Andres Island er det vi alle drømmer om; en caribisk ø med masser af palmer og usandsynligt klart vand.

Øen var i konkurrence med Fernando de Noronha og Ipanema Beach i Brasilien, Mar del Plata i Argentina, Bartolome i Ecuador, Playa del Aqua på Isla Margarita og Acapulco Beach i Vina del Mar regionen i Chile. Når man besøger San Andres, så bor man selvfølgelig på stranden. Se det skønne Bahiá Sardina, der ligger på den nordlige del af øen.

Asien

I Asien har man ikke nomineret strandområder, men hele lande. Thailand blev vinder foran Malaysia, Filippinerne, Sri Lanka, Indien, Vietnam og Indonesien. Det populære sydøstasiatiske land behøver næsten ingen nærmere præsentation, men det er værd at gøre opmærksom på, at det stadig er muligt at finde uberørte strande og små paradisøer.

F.eks. i det sydligste Thailand, hvor øerne i Satun-provinsen er små solbeskinnede perler. Se mere på øen Koh Adang, der kun har få hoteller.

Det Indiske Ocean

Der er kun få steder, der hører ind under Det Indiske Ocean, men til gengæld finder man her nogle af verdens smukkeste øer og strande. Maldiverne løb med sejren, og det er ikke overraskende.

Øgruppen består af vidunderlige drømmeøer med kridhvidt sand og krystalklart vand. Det er dyrt, men dejligt. Maldiverne var i konkurrence med Seychellerne, Mauritius, Reunion og Madagascar. Book hotel på Maldiverne.

Centralamerika

Selvom Centralamerika er godt på vej til at blive et übercool sted at holde strandferie, så var det gode gamle Cancún i Mexico, der løb med sejren. Konkurrenterne var netop de tre upcoming rejsemål, Bocas del Toro i Panama, Jaco Beach i Costa Rica og Placencia i Belize.

Om man kan lide Cancún eller ej er lidt af en smagssag, men den mexicanske ferieby med den 17 km lange turistzone har alt, hvad hjertet begærer af barer, resorts, restauranter og forlystelser.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*