Få mere sol for pengene

Inspiration til din ferie

Vil du have masser af sol, spændende oplevelser og værdi for pengene i 2015, så se nærmere på Lonely Planets forslag til, hvor du får den billigste ferie i solen. Igen i år har rejsebogsforlaget undersøgt, hvor det er billigt at rejse, og som altid her på solstrandsommer.dk, tager vi udgangspunkt i varme og badeferievenlige destinationer.

Tunesien

Tunesien har efterhånden lagt det arabiske forår bag sig, og nu skal turismen op på samme niveau som tidligere. I 2015 vil prisniveauet være lavt og turisterne få spår Lonely Planet, der fremhæver de mange fantastiske attraktioner, der måske kan lokke dig væk fra stranden; Bazaren i Tunis, Karthago, de romerske monumenter og den glohede ørken i syd. Vi anbefaler at se bort fra de klassiske feriebyer Sousse og Hammamet, og i stedet prøve at bo i en af de gamle riads, overklassens tidligere hjem. Snup et par dage på hotellet Dar Dhiafa på øen Djerba og prøv at bo i berbernes gamle huler, før du oplever Saharaørkenen i beduintelt. Tunesien kan besøges året rundt. Fra marts til ind i november er vejret skønt med sommermånederne som de varmeste.

Samoa

Mest værdi for pengene i Stillehavet skriver Lonely Planet. Her får du præcis det, der får mange rejsende til at spidse ører: Simple huts på stranden, få turister og et yderst lavt prisniveau. Rejsebogsforlaget fremhæver også markederne i hovedstaden Apia, især Maketi Fou, der byder på både souvenirs og lokale gadekøkkener. Flyv ind fra Australien eller New Zealand og tag videre herfra ud på øerne.  Måske til Savai’i Island, hvor hotellet Stevensons at Manase er alt det du drømmer om. Vejrmæssigt er det bedst at besøge Samos i tørtiden fra maj til oktober.

Bali

Gode gamle Bali skuffer aldrig. Godt nok er der skudt masser af fancy barer og high-end resorts op, men ifølge Lonely Planet kan den indonesiske ø stadig levere varen. Det betyder, at du kan finde strandhoteller til lavpris samt billig mad og transport. Vil du spendere lidt mere, så får du rigtig meget for pengene på Bali, og det gælder også i de mange spacentre, hvor du kan forkæle dig selv. Vil du bo billigt i hippe Seminyak, så er Bali Bungalo Resort et godt valg. Maj til juli er det bedste tidspunkt at besøge Bali, men også månederne efter er glimrende. Enkelte regnbyger må forventes.

Portugal

Portugal har længe været kendt som en af Europas billiste rejselande, fastslår Lonely Planet. Algarvekysten er et hotspot for surferne og familierne, men strandfreaks vil uden tvivl også føle sig hjemme her. Rejsebogsforlaget fremhæver også hovedstaden Lissabon, som man sammenligner med Barcelona, bare meget billigere og uden alle turisterne. Tilbage til Algarve, hvis lange kyststrækning er beriget med charmerende byer, skønne strande og lokale fiskerestauranter. Book dig ind på Hotel Residencial Salema, der ligger blot 50 meter fra stranden. Portugal er et typisk sommerrejsemål, men allerede fra april måned kan man få masser af sol.

Sydafrika

Den sydafrikanske valuta er raslet ned, og det har gjort landet til et endnu billigere rejsemål end det var i forvejen. Her er billig transport, naturoplevelser i verdensklasse, og så er det gratis at besøge museerne. Men der er mere at komme efter. Du kan plaske rundt på skønne strande og spise usandsynlig god og billig mad, før du slår dig løs på en af Cape Towns mange tjekkede barer. Strandelskere kan booke værelse på The Primi Seacastle, der ligger med udsigt over Camp Bay. Besøg Sydafrika i vintermånederne, hvor det er varmt og solrigt på den sydlige halvkugle.

Rumænien

Det østeuropæiske land er et af de billigste i Europa. Oplev hovedstaden Bukarest, bo på homestay i middelalderbyerne, udforsk de spektakulære slotte og sejl med slow boat i Danube Deltatet er Lonely Planets råd. Tag videre til stranden er vores råd. Ved Sortehavskysten ligger flere mindre feriebyer og skæve steder som f.eks. den gamle hippieenklave i Vama Veche. Her kan du bo billigt og et stenkast fra stranden på Club D’Or. Rumænien skal besøges i sommermånederne, hvor det er varmt og solrigt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*