SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 49 – 2016

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 49 – 2016

Rejs, hvis du vil være lykkelig
Måske troede du, at de lykkeligste øjeblikke i livet er at blive gift, få et barn eller score drømmejobbet, men ifølge en ny undersøgelse, så giver ferie og rejser den største lykkefølelse.

Det er hotelbookingportalen booking.com, der står bag den omfattende undersøgelse, hvor 17.000 respondenter fra hele verden har givet deres mening til kende.

Halvdelen af deltagerne i undersøgelsen fortalte, at rejser giver dem en større følelse af lykke end deres bryllupsdag. 77 % tager på ferie for at gøre noget godt for dem selv og for at få et boost af lykke.

56 % prioriterer rejser over materielle goder og lidt færre vil hellere undvære ting til hjemmet for at tage på ferie, viser undersøgelsen.

Men det er ikke kun selve rejsen, der givet et boost, det gør forberedelserne også. 72 % af respondenterne følte sig opstemte af at researche og planlægge den næste ferie.

Shawn Achor, der forsker i glæde og lykke, mener, at for rigtig mange mennesker er tid og penge noget vi skal have mest muligt ud af. Folk søger de ting, hvor de får mest tilbage, og her ligger rejser øverst på listen.

Studier viser, at du har 94 % chance for at komme hjem med mere energi, lykke og engagement, hvis du tager en afslappende ferie.

Nok så vigtigt, så fortæller Shawn Achor, at hvis du holder al din ferie, så performer du bedre på dit arbejde og det giver 34 % større chance for en bonus eller lønforhøjelse.

Størst ER bedst
Kampen om at være Danmarks største charterbureau er ikke helt slut. I årevis har Spies og Star Tour kæmpet om den titel, men i 2015 stak Spies af og kunne med en vis margen bryste sig af at være størst.

Star Tour erkendte nederlaget, men lagde i stedet for vægt på at være Danmarks mest populære charterbureau. Men det er tilsyneladende ikke nok. Med navneændringen fra Star Tour til TUI vil man atter tage kampen op med Spies og at være Danmarks største charterbureau, skriver branchesitet check-in.dk.

En massiv investering  på hele 5,5 mia. kroner i fly, hoteller og krydstogtskibe skal over en femårig periode løfte TUI op på den eftertragtede førsteplads, og snart vil rejsebureauet præsentere nye destinationer fra både Billund, Aalborg og København.

Hos TUI er man bevidst om, at det lige nu handler om at kunderne vil have individuelle rejser, siger Gorm Pedersen, der er landechef for rejsekoncernen i Danmark.

Det er meningen, at man vil tilbyde en række hoteller, der ikke kan bookes andre steder, men man kan stille spørgsmålstegn ved om hvor mange kunder, der kan stille sig tilfredse med det udvalg.

Danskerne er vant til at kunne vælge præcis hvad de ønsker, og der skal uden tvivl tilbydes noget ganske særligt for at kunne fastholde en loyal kundegruppe af en vis størrelse.

I 2015 havde Spies og Star Tour tilsammen en markedsandel på lidt over 50 % af det danske chartermarked.

København har Europas bedste lufthavn
I en tid, hvor Københavns Lufthavn møder massiv kritik over de forhold, der tilbydes kunderne, kommer meddelelsen om, at rejsemagasinet Condé Nast Traveler har udnævnt lufthavnen til Europas bedste nok som en glædelig nyhed.

Det er som altid læserne, der afgør udfaldet af magasinets Readers Choice Awards, og de har placeret København på en syvende plads blandt verdens lufthavne, hvilket er nok til at være bedst i Europa.

De seneste måneder har Københavns Lufthavn ellers været mødt af massiv kritik fra både rejsende og flyselskaber, der mener, at der tænkes for meget på profit og for lidt på at gøre det nemt at komme gennem lufthavnen.

Det er ingen hemmelighed, at vi her på siden ofte bruger lufthavnen, der efterhånden er et mareridt at komme igennem. Især sikkerhedskontrollen er kaotisk, og man kan undre sig over, at man igen og igen tænker mere i design end i brugervenlighed.

Værst er dog rengøringen eller mangel på samme. Københavns lufthavn er i den grad beskidt og det er som, at rengøring i lighed med service synes at være sparet væk i jagten på profit.

Lige bortset fra Schipol i Amsterdam, der er en af redaktionens yndlingslufthavne, så er man i København så heldige, at Europas øvrige lufthavne heller ikke oser af kvalitet. Men mon ikke, at CPH skal til at revurdere deres prioriteter, hvis man fortsat vil være med i konkurrencen om at være trafikknudepunkt i Nordeuropa.

Læserne på Condé Nast Traveler udnævnte Singapores Changi-lufthavn verdens bedste med Seoul Incheon og Doha i Qatar på de næste pladser.

Oplevelser bedre end materielle goder
Efter 20 års studier opfordrer professor Thomas Gilovich, der også er psykolog, at folk får lettere ved at holde ferie og søge nye oplevelser. Han mener, at det gør mennesker gladere end materielle goder og tillige giver vigtige sociale kompetencer.

Gilovich har udgivet flere bøger i løbet af undersøgelserne, der primært handler om, hvorfor mennesket søger materielle goder, og hvad der sker med os, når vi køber nyt. En af konklusionerne er, at vi i høj grad fortryder vores køb af f.eks. ny bil eller nyt tv. Ofte varer lykkefølelsen kun kort i modsætning til, når vi køber rejser og oplevelser. De giver en længerevarende effekt af lykke og tilstedeværelse, mener Gilovich.

Professoren opfordrer arbejdsgivere til at gøre det nemmere for de ansatte at holde ferie, og regeringerne skal sørge for, at der bliver udlagt rekreative områder som parker og strande, så folk får mulighed for at komme ud af den daglige trædemølle.

“Mennesket er i virkeligheden et socialt væsen. Vi vil gerne være sammen med andre mennesker, og der er ingen tvivl om, at f.eks. det at tage ud at rejse og møde andre mennesker og fremmede kulturer udvikler os væsentlig mere end at købe en ny bil. Og når vi samtidig bliver lykkeligere af det, vil det være en gevinst for alle”, slutter Thomas Gilovich.

Spies til Alméria og mere luksus til danskerne
Der mangler aldrig nyheder fra charterbureauerne. I en tid, hvor branchen kæmper for at genopfinde sige selv, kommer der næsten dagligt pressemeddelelser om nye tiltag, der skal få danskerne til at glemme alt om at lave rejsen selv for til gengæld at vende tilbage til den klassiske charterrejse.

Således har Danmarks største charterbureau meddelt, at en af nyhederne til sommeren 2017 bliver Alméria i Spanien. Turisterne søger mod sikre rejsemål og især Spanien og Portugal har været efterspurgt denne sommer. Spies er dog ikke de første ved Alméria, allerede i år har Bravo Tours sendt danskerne til det tørre område i Sydøstspanien, der skulle være billigere end de mere kendte rejsemål i landet.

Både Apollo Rejser og Star Tour satser på krydstogtsegmentet, men på hver deres måde. Apollo tilbyder deres kunder en fleksibel Cruiserejse med fly, hotel oig krydstogt inkluderet, og det skal være op til den rejsende, hvor lang tid man f.eks. vil tilbringe i afrejsehavnen.

Hos Apollo mener man, at have set et helt nyt marked for fleksible krydstogter og kommunikationschef Glenn Bisgaard har store forventninger til det nye koncept.

Også Star Tour er hoppet på cruisebølgen. Charterbureauet, der mest er kendt for pakkerejser til solen, arrangerer nu krydstogter ud af Aarhus havn. Unægteligt en lidt anden målgruppe end den typiske charterturist.

Snart er vinteren over os, og danskerne er begyndt at hamstre rejser til sydens sol. Ifølge Apollo Rejser, så er vi i år vilde med luksus. Hele 60 % flere har booket et femstjernet hotel i forhold til sidste år. Det er især på rejsemål som Dubai, Madeira og Gran Canaria, luksushotellerne er gået som varmt brød.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*