Hvor skal vi hen i 2014?

Hotte rejsemål i 2014

Så skal vi til det igen. Det er blevet det tidspunkt på året, hvor meninger om trends for 2014 bliver luftet. Det gælder også rejsemål, der er værd at besøge i det nye år.

Rejsebogsforlaget Lonely Planet har igen i år forsøgt at komme med bud på, hvad der kunne gå hen og blive populært. Eller rettere, hvor de selv ville rejse hen. Med udgangspunkt i strande og øer bringer vi her fem lækre steder anbefalet af Lonely Planet. Og jo, de ser alle helt perfekte ud til en varm og solrig ferie.

1. São Tomé and Príncipe

São Tomé og Príncipe ligger ved ækvator, vest for Gabon. Det er måske beliggenheden ude i Atlanterhavet, der gør at så få turister besøger øerne. Men de, der kommer, bliver så rigeligt belønnet, mener Lonely Planet.

Her finder du kilometervis af sandstrand, der kun bliver berådt af lokale fiskere, frodig jungle på midtøen, og det 2024 meter høje bjerg, der er rent guf for de mere aktive turister. Øernes huse er i typisk kolonistil, og her og der ligger plantager med skønne tropisk frugter.

2. Tonga

Det kan være svært at vælge sin favoritø blandt Tongas 170 småøer, der ligger spredt i den sydlige del af det smukke dybblå Stillehav. De smukke sandstrande er omkranset af høje slanke palmer, og vandet er af den slags, der giver vandhunde fråde om munden.

Forvent ikke luksus, men til gengæld et indblik i gammel kultur, Tonga er nemlig et af de få tilbageværende steder, hvor polynesiske traditioner stadig bliver holdt i hævd. På øerne Ha’apai og Niuas finder du øde paradisstrande og perfekte snorklemuligheder.

3. Trinidad & Tobago

Reggaebands, gadekøkkener, regnskov og et festligt og farvestrålende karneval er det, der binder de to multikulturelle øer Trinidad & Tobago sammen. Det er Caribien når det er bedst og mest originalt.

Nåh ja, Trinidad & Tobago har måske ikke så gode strande som mange af naboøerne, men de, der er, vil uden tvivl kunne tilfredsstille de fleste. Det gælder ikke om at finde drømmen, men at leve den, mener Lonely Planet, der anbefaler Tobago, hvis det skal være basic og ferie langt væk fra masseturismen.

Øens vestside er en skøn palmefyldt kyststrækning med gemte bugter, der er helt perfekt til barfodsferien. Trinidad & Tobago har mest solrigt vejr fra december til maj.

4. Kap Verde

Øriget Kap Verde ligger midt ude I Atlanterhavet, ca. 500 km fra Senegals kyst. Atmosfæren er kreolsk/brasiliansk, og en glimrende infrastruktur binder øerne sammen. Her kan du opleve 10 forskelligartede øer, der kan tilbyde alt fra lavafyldte Fogo over skovklædte dale på Santo Antao til lange kæmpestrande med sandyner på Boavista.

Kap Verde er allerede opdaget af danske rejsende, men der er stadig masser at opleve, og når det gælder sol og hav fås det ikke meget bedre. Øerne er oplagte at besøge i vinterperioden, hvor det er solrigt og varmt, og som en bonus er flyvetiden overkommelig. Læs mere i indlægget 5 gode oplevelser på Sal – Kap Verdes strandparadis.

5. Seychellerne

De små og pragtfulde øer i Det Indiske Ocean er en gammel kending. Alligevel mener Lonely Planet, at det er svært at komme uden om de i alt 115 større og mindre øer, der udgør Seychellerne. Her finder du blødt sand, svajende palmer og krystalklart turkisblåt vand.

De tre hovedøer, Praslin, Mahé og La Digue, er smukke og nemt tilgængelige, men er du til tropisk eventyr skulle du overveje Curieuse og måske koralatollen Aldabra.

Seychellerne er stadig et sted for de der har tegnebogen i orden, men flere flyforbindelser har givet større konkurrence, og øerne er nu til at betale for helt almindelige mennesker. Læs mere i vores Seychellerne guide.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*